Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie je fanoušek heavymetalové hudby, zdrcený podivnou smrtí svého idolu, zpěváka Sammi Curra. Pak získá jednu kopii Gurrova posledního alba a naváže s mrtvým kontakt. Pomocí alba chce však mrtvý zpěvák zničit svět. (Hans.)

Recenze (33)

movie 

všechny recenze uživatele

50% Super námět, ve kterém pubertální truskull metalák najde na nevydané desce svého čerstvě zesnulého metalového idola vzkaz ze záhrobí, při jehož vyslyšení se jeho modla začně zjevovat a vraždit. Bohužel je to všechno až příliš soft a vraždy jsou maximálně nudné (po zásahu "bleskem" po oběti obvykle zůstanou jen kouřící boty). Kdyby se TRICK OR TREAT urval ze řetězu trochu víc, mohla to být naprosto bohovská kultovka. Satanužel. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Začátek je dobrý, ale postupně to začíná upadat do stále větší trapnosti. Ve finále je to už jen zmatená hovadina, která nedává kloudného smyslu. Kingovo podobně odsuzované Maximum Overdrive ze stejného roku je oproti tomu veledílo ze zlatého fondu kinematografie. Úplně nejpříšernější je baleťák, který má představovat rockovou hvězdu, mstící se ze záhrobí. Naproti tomu, skutečné rockové hvězdy, mihnuvší se v menších rolích, stojí za pozornost. A soundtrack od kapely Fastway určitě potěší každého fandu osmdesátkového rocku a heavy metalu. Jinak tedy až na docela slibnou úvodní cca půlhodinu, a vcelku pohlednou hlavní hrdinku (u níž jsem měl dojem, že jí líbání s hlavním nehrdinou způsobuje značnou nevolnost), je tenhle snímek vyloženě za trest. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky klasických osmdesátek a metalové muziky naprostá povinost... A ti co fanoušci nejsou, by se na tenhle ničím neurážející kousek mohli podívat taky, protože Ozzyho jako kněze jen tak nikde neuvidí... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

I když mám rád tyhle metalový páprdy tak tohle mě dost zklamalo. Třeba už jen příběh, čekal jsem daleko větší porci hororu ale dostalo se mi hodně málo scén které by byly s hororem spojeny. Navíc herci a jejich dialogy byly naprosto idiotské a nezachránil to ani Simmons ani Osbourne. Celej film se strašně vlekl a mě nudil k smrti. Největší plusem je hudba a tím nemyslím jen ten rock kterej měl koule ale i orchestriální hudba v podání Younga sice to není Hellraiser ani to nepatří mezi to lepší co udělal ale je to poslouchatelné a příjemné. Nicméně jak jsem říkal film mě docela nudil a nic mě na něm nepřekvapilo. Takže za mě 2* a ani o kousek víc. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mrtvý metalový muzikant se pokouží pomstít ze záhrobí prostřednictvím svého fanouška.... blbinka, která potěší... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Festival otrlého diváka. Bohužel právě na něm ve sluchátkách běžel naprosto katastrofální simultánní dabing, takže jsem si film raději užíval v originále - to bylo daleko lepší. Čekal jsem trošku něco jiného, snad víc hororového, na to, že šlo o osmdesátá léta, bylo vše až příliš učesané, bez krve, nechutností, nahoty a strachu... takže vlastně o horor nešlo, byla to vcelku zábavná a dějem nabitá teenagerská komedie s několika hororovými rekvizitami. Dějem, černohumornou atmosférou a postavami včetně vyvrcholení na halloweenské party dost podobné třeba filmu Idle Hands. Hrdina byl tradičně outsiderovský (a vzhledem k jeho účesu není divu, šikanoval bych ho taky), ale netradičně sympatický, jeho láska ucházející kočička a démonický zpěvák, co se vrátil z pekla, vtipně ujetej. A k tomu spousta skvělý muziky (a to ani trochu nejsem rockovej, natož metalovej fanoušek) a pastor Ozzy. Nic převratného, úchvatného ani šokujícího - zkrátka jen zatraceně zábavnej film. To není málo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední den tohoto nepříliš dobrého roku 2020 jsem se rozhodl si zpříjemnit nějakým kouskem z 80 let a náhodná volba mi vybrala právě tento film. Už mi leží ve sbírce docela dlouho, ale tak nějak jsem jej opomíjel, což jsem se rozhodl konečně napravit. Mám rád rockovou a metalovou muziku, mám rád Ozzyho Osbourna i skupinu Kiss (Gene Simmons), takže jsem se na tyto pány neskutečně těšil. Oba sice dostali jen vedlejší role, ale i tak jejich účast potěšila a Ozzyho coby reverenda jsem málem nepoznal. Co se samotného filmu týče, proběhla nějaká ta menší no i trochu větší šikana a já se konečně těšil, až se dostaví hororové prvky. No a nemůžu si zas až tolik stěžovat. Úvodní démonický sexík v autě a roztavené uši na mě udělali docela dojem, atmosféra začala pomalu houstnout, tvůrci začali přitvrzovat a takové záhrobní vystoupení ve škole se mi taky líbilo. Škoda jen, že tam se to dost odbylo jen elektrickými záblesky a kouřícími botami. Hudební doprovod byl ale docela dobrý, to zas jo. Trick or Treat hodnotím jako průměrnou ale docela sympatickou hudební / hororovou podívanou, říznutou i trochou té komedie a povinné špetky nahoty. Herecké výkony byli obstojné, atmosféra i hudba slušná, pár dobrých momentů se tu taky našlo, hlavní záporák byl správně ujetý, takže docela spokojenost. Samozřejmě být to ještě trochu brutálnější, určitě bych se nezlobil. Občas vážně není na škodu, pustit si něco na odlehčení a zlepšení nálady. 60% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Povinná jazda: ale len pre milovníkov nehynúcich "eighteesov" a rovnako nehynúcej rockovej muziky. Ostatní si môžu Trick or Treat pokojne odpustiť. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Troglodytný B movie scenár, v technicky áčkovom lákavom balení. Musím povedať, že herec Charles Martin Smith sa ukázal ako schopný režisér a idú mu hlavne akčné scény, ktoré sú na vysokej profesionálnej úrovni. Mimo to ide o klasickú osemdesiatkovú teen odrhovačku, ktorá má iba pobaviť. A to se jej aj podarilo. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

80tkovy horor s vynikajucim soundtrackom a s cameami ktore potesia kazdeho fanuska metalu, cakal som vsak viac hravosti a humoru... ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Tento pocin mi fakt sadol...Mam rad rockovu a metalovu muziku a aj horory krasnych 80tych rokov. Je mozne ze som to nadhodnotil..ale nemozem inak:) Vrele odporucam a urcite sa k tomuto snimku este parkrat vratim ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem všema deseti pro podobné počiny, i když tohle je spíš určeno pro příznivce rocku & metalu. Ostatní to asi nerozdýchají. Důraz je spíš kladen na hudenbí složku, je možné, že film sloužil k ještě většímu zpropagování tvrdé muziky. O žádný drsný horror se nejedná, klidně si to dokážu představit v odpoledním vysíláni TV Nova. Na druhou stranu děj není žádná nuda, ale prospěla by kratší stopáž, dejme tomu o 15 minut, protože šedé místa by se určitě našly. Z herců mě totálně dostal Ozzy Osbourne v roli reverenda Aarona Gilstroma. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

80s béčko v plné parádě. Šikanovaný mladík na škole je typické klíšé z té doby nejen v hororu. Tenhle ale místo třeba karate uniká k metalu a když jeho idol Sammi Curr umírá, pomocí desky puštěné pozpátky ho oživí. To netuší, že za chvíli bude mít plné ruce práce aby ho zastavil. Sammi se přesouvá pomocí elektrospotřebičů, zabíjí elektřinou a já musím uznat, že to byl v druhé části parádní nářez, zejména finální likvidace tohoto elektroducha. Metal sice poslouchat nezačnu a ani tenhle film mě nepřesvědčil, že metalisti nejsou totální magoři, nicméně hudba je tu celkem stylová (spíše hard rock nebo lehký heavy metal) a camea Kissáka Simmonse jako DJe nebo Ozzáka jako kněze brojícího proti metalu jsou celkem vtipná. A celkově je o výbornou zábavu. ()

agass 

všechny recenze uživatele

Tak na tuhle chujovinu jsem byl fakt dost zvědavej už kvůli obtloustlýmu Ozzymu. Ukázka toho, že s tim heavymetalem by se to nemělo přehánět, nebo chytnete pěknej stihomam jako hlavni hrdina. Horor to opravdu není. ()

Reklama

Reklama