Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama, které v produkci HBO natočila režisérka Lisa Cholodenko, vzniklo podle stejnojmenného románu Elizabeth Stroutové. Jeho děj se odehrává v novoanglickém městečku Crosby, ležícím ve státě Maine. Poklidný život v této zapadlé enklávě naruší intriky, zločiny i tragédie zdejších obyvatel. Titulní hrdinkou je učitelka matematiky ze základní školy Olive (Frances McDormand), která svými škodolibým žertováním a drsným chováním zakrývá svou vnitřní zranitelnost i víru v pevné morální zásady. Vyprávění mapuje pětadvacet let jejího života. Zobrazuje její vztahy s manželem, lékárníkem Henrym (Richard Jenkins), a jejich synem Christopherem... V úvodní epizodě Olive spolu s kolegou sveze ze školy spolužáka Kevina, což se nelíbí jejímu synovi. Lékárník Henry najme do obchodu novou asistentku a zúčastní se lovu s tragickou dohrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (90)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších minisérií čo som doposiaľ videl, ohromne silný filmový zážitok. Už prvý diel ma prinútil pozrieť si aj tie zvyšné až do konca. A možno to tak bolo aj lepšie. Aspoň sa tým dosiahol ucelený, neprerušovaný obraz života Olive Kitteridge a ostatných obyvateľov toho malého mestečka. Hotová 25- ročná pútavá epopeja. Dejová linka je pritom ako keby vystrihnutá zo života, nič tu nie je nemožné, pričom sa tu zohľadňuje aj psychológia postáv a v náväznosti na to je tu aj pekné vysvetlenie ich konania a tiež možnosti, ako sa môžu veci na základe predchádzajúcich udalostí vyvinúť. Dokonca niektoré Oliviine hlášky ma aj pobavili, takže by sa tu našiel aj humor, aj keď dosť tvrdý a čierny. No skrátka jedna veľká dramatická balada, prskajúca realizmus života na všetky strany. Nádhera! ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Stárnutí čarodějnice - i tak by se dal s nadsázkou popsat děj této mini série. Zaujala mě struktura vyprávění čtyřmi krátkými segmenty, které jakoby vytržené z kontextu, přesto skvěle vykreslují celý život této malé rodiny - syna, otce, a především matky. Každá část sama o sobě se zdá příliš povrchní a skoupá na zásadní události, když se však složí dohromady, mají svojí vnitřní sílu, a vlastně k nim není co dodat. Procítěnému dojmu napomáhá tradičně Burwellova hudba, a excelentní herecké výkony. Je to moc hezký, a až mi odejdou děti a umře pes, než se zastřelím, pustím si to možná ještě jednou. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Olive (Frances McDormand) hrá protivnú ženu. Možno aj vy sa občas takto cítite – máte v danej chvíli problém vydržať sami so sebou, idete si na nervy. Lenže ona sa takto správa celý život. Ku každému – k synovi, k manželovi. Je pár svetlých chvíľ, keď sa jej rozžiari iskra v oku – vo chvíľach, pohľadoch a rozhovoroch s kolegom Jimom O'Caseym. Následky jej povahy sú predvídateľné a budúcnosť – je vôbec nejaká budúcnosť? Napriek tomu vás film prekvapí nielen záverom, ale aj celkovou atmosférou, vývojom postáv. Frances McDormand je herečka, ktorej postavy súčasne nenávidíte a súčasne milujete. V priebehu štyroch častí začínate chápať, aké je ľahké odsúdiť kohokoľvek bez toho, aby ste poznali úplnú pravdu. Takže sme do filmu vtiahnutí ako ďalšia prizerajúca sa postava. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Olive Kitteridge je velmi dobrá minisérie, ale budu rád, že to po čtyřech dílech skončí. Frances McDorman hraje zapšklou, zraňující (ač zranitelnou), nesoucítící učitelku paní Dokonalou a Nesnesitelnou tak dobře, že ani má feministická duše neunikla jejímu škodolibému bičování:) Samozřejmě, že ji tajně miluju. Skvěle obyčejný příběh z maloměsta, běžný středostavovský život v kostce… Takže nesnesitelnost nejvyšší… nouzový východ… pomoc. Mé duševní zdraví zachránil jen mladý pohledný halucinující psychiatr ve druhém díle :o) Třikrát jsem v tomhle komentu použil slovo nesnesitelný, tak jsem jedno smazal… ale… ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla chuťovka! Silný, hluboký příběh o obyčejných věcech a životech s úžasnými herci, hudbou (už od úvodních titulků Vás chytne a nepustí), exteriéry... Poznámka závěrem - někdo by měl napsat něco dalšího, kde by měli více společného prostoru, pro duo McDormandová a Murray, poslouchat dialogy těchto dvou je obzvláště velký zážitek. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama