Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o policejní inspektorce Mině Kao (Joyce Godenzi), která má na starost policejní operaci, při níž má chytit a zatknout zločinecký klan Yuenů. Při nezdařilé akci je jeden z členů Yuenů zabit a ostatní členové gangu přísahají pomstu. Ambiciózní Mina je suspendována a starostlivá švagrová Huang, která je policejní důstojnicí a jako Mína rovněž expertkou na bojová umění kung-fu, ji převelí na jinou loupež. Mezitím klan Yuen zabije Mině manžela. Mina a její švagrová Huang se rozhodnou vzít zákon do svých rukou. (Epistemolog)

(více)

Recenze (12)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neuvěřitelná akční pecka!! Corey Yuen je prostě fakt borec a co film od něj, to perla nebo kult, tady máme řekl bych takový malý ztracený diamant ... Chvíli mi trvalo na začátku filmu, než jsem pochopil vzájemné vztahy všech postav ve filmu ... Trochu netradičně se jedná o vyloženě "ženský" akční film, kde rodinný klan policistek s drsnou máti co leští každý rok magnumku po manželovi k jeho výročí úmrtí, pořádá profesionální akce na kriminálníky a má jeden úspěch za druhým. Pak se stane, že do města připluje banda vietnamských gangsterů, kteří chtějí vyloupit místní hotel ... Už akce v hotelu mi vyrazila dech, kamera jako by byla uprostřed střelby mnoha postav, zběsilá akce, ale přehledná a jasná ... Bohužel se příliš policistkám nepovede, zlořádi uprchnou, ale jeden z bratrů jejich bosse je při akci dívkami zavražděn. Boss přísahá pomstu, nechá zabít jedinného syna "policejní máti" a tím rozpoutá absolutní peklo. Jeho manželka a sestra se vydávají na cestu pomsty a bojovým uměním střelnými zbraněmi, mačetami, řetězy a prostě vším, co je po ruce drtí bandu šmejdů v neuvěřitelně dokonale zpracovaném akčním pekle, které je završeno naprosto neuvěřitelným "martial arts soubojem": Joyce Godenzi vs snědá kulturistka Agnes Aurelio, který zvedá laťku kvality tohoto skvostu ještě o příčku výš. Kontaktní souboj s neuvěřitelnými zákroky i ve stylu Tonnyho Jaa, spomalené záběry, otisky od bot na oblečení po úderech, údery bez střihu a neuvěřitelná brutalita ... Nejlepší ženský martial arts souboj, jaký jsem kdy v životě viděl, tohle fakt hned tak nemá konkurenci ... Špičkový akční film, silné drama, absolutně dokonalé "WTF" akční scény vypilované do neuvěřitelných detailů!!! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Dost dobrej akční nářez. Dalo mi to zavzpomínat na filmy jako Red Force či Ultra Force. Vůbec mi ani nevadily holky v hlavních rolích. Byly celkem sympatické. Závěrečná mela na staveništi je parádní kung-fu nášup a po jediným jejich úderu bych nevstal ze země asi měsíc. Holky na sebe naběhly jako prasata ke korytu šrotu. Vynikající. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Další zběsilá hong kongská akce, kde v hlavní akční roli jsou převážně ženy, ale vůbec to nevadí. Nejdřív to je absolutně zběsilá střílející akce a na konci se to zase přehoupne do neskutečný rubačky, kde všemu vévodí posledních 20 minut (ještěže existuje kladivo a mačety) a zejména závěrečnej duel, kterej je nesmírně drsnej a brutální, protože aby si holky kopaly mezi nohy a do prsou a to prosim pěkně řádně tvrdě a v plným záběru kamery, tak to jsem ještě něviděl a možná už neuvidim. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dlho na disku odkladany film,ktory ma o to viac zarazil do sedacky. Zamenitelny pribeh plny vybornej choreografie, ktora nesetri razanciou v kontaktnych subojoch a napadmi aj v okamihoch kedy sa k slovu dostanu zbrane ci car chase. Jeden z vrcholov "GwG" (girls with guns), ktory dokazuje, ze v HKG to s touto zanrovou odnozou mysleli vazne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia girls with guns pecka tentokrat v temnejsom pojati, ktora ma stylom blizko k prvemu a tretiemu dielu serie Red Force. Na jednej strane rodina policajtov v ktorej su same zenske do ktorej sa prižení, teda vlastne privyda (he, he) Joyce Godenzi, ktora si vezme jedineho syna rodiny (Tony Leung Ka Fai) co niektore jeho sestry tazko znasaju. Hlavne Carina Lau. Na druhej strane je vietnamsky gang zlodejov vedeny krutym sefom (Yuen Wah). Behom filmu sa ich osudy niekolkokrat prepletu a vysledkom su mrtvi na obidvoch stranach a tuzba po pomste na druhu, ktora vyusti v krvave finale. Skvelemu reziserovi Corey Yuenovi tentokrat s akcnymi scenami vypomahal aj Sammov kaskadersky tim, takze ich kvalita je spickova. A potesi aj ich pestrost. Dockame sa skvelych nahanaciek, nebezpecnych vybuchov, krvavych prestreliek, pôsobivych skokov a padov z velkych vysok a samozrejme nesmu chybat ani bitky. Dve hlavne hrdinky Mina a Carina nie su prilis v bitkach skusene, takze sa dockame väcsinou len jednoduchsej ale efektivnej choreografie v ktorej brutalnym spôsobom kantria protivnikov. Uder tyčou do xichtu, macetou do krku, kop do brucha a nasledna bolestiva reakcia protivnika. Ale vyzera to paradne. A vo finale sa dockame aj komplexnejsieho duelu Miny a drsnej Filipinky Agnes Aurelio, ktory stoji za to. Sammo sa vo filme tiez parkrat mihne, ale bitiek sa prakticky nezucastni. Okrem skvelej akcie tentokrat na jednotku funguje aj dejova omacka a scena, ked dve hlavne hrdinky pridu o jedneho clena rodiny je poriadne emotivna. Naviac ma film kratku stopaz a poriadne svizne tempo, takze film ani na chvilu nenudi a vyslekom je vydareny predstavitel svojho zanru. Kazdy kto ma rad vsetky tie zenske akcniaky s Force v nazve by si mal povinne zohnat aj tento menej znamy film. 8/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama