Reklama

Reklama

Hrdina

  • Hongkong Hero (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Remake filmu BOXER FROM SHANTUNG (Ma Yong Zhen; 1972) režiséra Cheha Changa vypráví příběh dvou bratrů (Takeshi Kaneshiro a Wah Yuen), kteří se v Šanghaji seznámí s volnomyšlenkářským mafiánem (Biao Yuen) a stanou se jeho společníky za odměnu, že mu zachránili život. Jenomže tenhle život nebude žádná pohoda, už jeh proto, že ve městě jsou i jiní gansteři a ti si dělají zálusk na jejich území. Stranou nezůstane ani podplacená policie, takže bude zapotřebí všech sil, aby zůstali vůbec naživu. (Morien)

(více)

Recenze (17)

Satan 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je známý především jako spolurežisér k Transporter sérii, ovšem jeho domácí tvorba se přinejmenším v rámci žánru moc nemění, i když nám muselo být jasné, že Hong-Kongský akční film bude daleko citově vyspělejší a choreograficky natřískanější než nějaký tuctový hollywoodský akčňák. Ostatně tvorba Johna Woo si má s Yueneovou co říct. Je tu příběh o lásce, přátelství a jako zprostředkovatel slouží hlavním postavám pistole, sekyrky, meče a další (choreografie soubojů je zde na špičkové úrovni). Jádro problému však tkví v opravdu ďábelském (a nutno dodat hlavně ze začátku nepřehledném) tempu a tam, kde většina filmu potřebuje sestříhat o dvacet minut, tady by nebylo od věci nějakou tu čtvrthodinku přidat. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že Yuen zkouší v divákovi uměle navodit cítění s hlavními postavami a v některých scénách to je až do očí bijící. Tohle všechno vám může být putna, pokud se chcete nabažit kvalitně provedených bojových scén a masakrů (poslední půlhodina byla neskutečně našlapaná) s bodycountem čítající stovky mrtvých. Přes to všechno mám však pořád radši starého dobrého Tequillu s devítkami a brokovnicí. [Přesná stopáž: 88 min] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení (jen 119 hodnocení) jde o neprávem opomenutej akční film. Což je určitě škoda. Musím pochválit choreografii soubojů. Fight na jedoucím koni jsem fakt ještě neviděl. Děj může být pro někoho mírně chaotickej ale o ten tady ani nejde. Celkovej dojem mi hodně kazí humor, kterej bych v tomto  filmu úplně vynechal. Když to shrnu tak dějově to určitě neohromí ale akce vše vynahrazuje. Komu nebude vadit ten infantilní humor tak půjde s hodnocením nejspíš i výš. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční drama. Corey Yuen se vytáhl. Příběh je celkem prostý, ale nepůsobí nijak trapně a úděsně. Naopak dramatická složka nezaostává za tou akční. V hlavní roli Takeshi Kaneshiro, jehož kung-fu je zda ještě na vyšší úrovni , než v Klanu létajících dýk. V roli ambiciózní mrchy má favoritka Valerie Chow, která je neskutečně krásná. Veterán Yuen Biao ztvárnil věrně roli Kaneshirova přítele. Milostný dvoj příběh a akční složka ve vyvážném mixu? To se často nevidí, atmosférou tento film působí značně old schoolově, ale velmi se mil íbil. Tohle si plné hodnocení zaslouží není tu jen spektakulární akce. Jeden z nejlepších Coreyho filmů. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby, ale hlavne vzhľadom na predošlú Yuenovu filmografiu mi to prošlo až príliš infantilné. Zatiaľ čo kolega Vavča v tom videl Vynikající akční drama a kolega Terva dokonca Velice nádherně propracované akční drama, ja som hodinu a pol sledoval typický ázijský, pojašený akčný film a miestami som len krútil hlavou a smial sa štýlom wtf je zas toto. Akcia ma tiež extra neočarila. Je často až prekvapivo neprehľadná a strihu je tam pomaly toľko ako v dnešných bojovkách. Ako bonbónik, vyobrazenie Šangaja na konci 19. storočia, úplný džouk. Tie samopaly ala 50´s som fakt nepobral. Určite zatiaľ najslabší Yuen a to rátam aj prvého Kuriéra. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Tak takhle se mi to líbí! Žádná nudné drama (Blood Brothers), ale hned v druhé minutě osudový moment, který vás vrhne do víru dramatických událostí. Hrdinové jsou efektně uvedeni na scénu, takže film dostává správný emoční náboj, aby udržel pozornost diváka. Hlavní slovo má pěkně temná dobová atmosféra, ale dostane se i na akční scény včetně svérázných triádnických praktik (Dragon Syndicates v praxi :-). Bohužel někde trochu nevhodně zaskřípou humorné scény - tohle nemuselo být, vtipy měli radši přenechat Miracles. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Tam See (Biao Yuen) v tomto filmu zabije 96 protivníků, Ma Wing Jing (Takeshi Kaneshiro) pak 56. (Epistemolog)

Reklama

Reklama