Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policisté Wah (Andy Lau) a Dan (Corey Yuen) spolu bojují proti drogovému kartelu a zároveň se oba snaží zavděčit se svým otcům, taktéž zkušeným policistům. (Grimaldi)

Recenze (3)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Úplně pořád nechápu, proč chtěl někdo udělat z Coreyho hvězdu i před kamerou ale budiž. Corey Yuen má bezesporu velký režisérský talent. Bohužel už nebyl obdařen talentem hereckým a zde je to doslova do očí bijící. Andy Lau ho ve všech scénách přehrává, a to se ani nemusí moc snažit. Dokonce i v těch akčních ho dokáže strčit do kapsy. Možná to byl záměr ale zkrátka mi to vadilo. Vlastně mi vadil film pokaždé když se Corey objevil na scéně s tím svým znuděním obličejem a cígem v puse. Můj odpor bohužel nebyl obměkčen již zmiňovanými akčními scénami, jež sice nejsou špatné, ale je jich bolestně málo. Naštěstí tvůrci všechny problémy s tímto filmem pochopili a Yuen se už naštěstí v budoucnu věnoval převážně jen režii, zatímco z Andyho Laua se stala jedna z největších hvězd Hongkongu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konečne som splašil túto raritu, ale tá námaha nestála za to. V 80tych rokoch mohol mať svoju sólovku snáď každý a tentokrát Sammo Hung jednu vyprodukoval aj osvedčenému režisérovi a choreografovi Corey Yuenovi. A ako herec príliš neobstál. Aj keď v tomto filme by na jeho mieste aj tak nikto nezažiaril. Tuctová akčná policajná komédia o jednom nešikovnom policajtovi. Coreymu asi príliš neverili a tak druhú hlavnú úlohu policajta hrá Andy Lau. Ale nejedná sa o parťákov. Obidvaja tu majú vlastné línie, takže to vyzerá na dva filmy, ktoré sa občas prepletú. Zápletka je tvorená rôznymi epizódkami v ktorých sa na chvíľu mihne kopa známych tvárí zo Sammovej stajne. Ale aj keď malo asi ísť o komické výstupy, tak to príliš vtipné nie je. Dokonca ani Richard Ng ma nerozosmial. Väčšinu filmu sa obidve hlavné postavy hašteria so svojimi otcami, tiež policajtmi v podaní Wu Ma a Bill Tung. Sammo tu má 20 sekundové cameo ako kuchár v ktorom obslúži Coreyho. Fakt hodnotný výstup. No a hlavný záporák drogový díler Chin Siu Ho sa vo filme mihne každú pól hodinu. Dokonca ani akcia film nezachráni. Je jej tu strašne málo. Trošku väčšia bitka v polovici a na konci a obidve sa odohrávajú v tme. Celý film vyzerá jak jedna nonstop improvizácia, ktorú chceli mať narýchlo z krku. No a ten tragický záver sa do filmu už vôbec nehodil. Takže výsledkom je podpriemerná nuda, ktorá nestojí za to. 4/10. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli rychlík Andy Lau a akční režisér Corey Yuen, který na svůj věk a oplácanost je pořád neuvěřitelně hbitý. Ostatní akrobatické esa jako Sammo Hung, Phillip Ko Fei, Lung Chan a Yuen Miu mají jen menší role. Za zmínku určitě stojí bojová choreografie, kterou měl na starost samotný Wah Yuen a vypomohla i asociace kaskadérů Sammo Hunga. V kostce to je typická HK akční komedie, kterou vyzdvihují souboje. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama