Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin je vysloužilý voják, který se živí jako kurýr. Rozváží balíčky všech druhů bez ptaní za velké peníze. Řídí se při tom třemi pravidly: nikdy nemění dohodu, žádná jména a nikdy balíček neotevře. Jednoho dne se mu ozve muž, který potřebuje přepravit balík ke svému známému. Na místě určení mu do auta naloží velkou tašku, která váží asi padesát kilogramů. Po cestě Frank píchne pneumatiku, a aby ji mohl vyměnit, musí otevřít kufr. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale když kufr otevře, zjistí, že balík, který má doručit, se pohybuje...  Poruší svou zásadu číslo tři, do balíčku se podívá a uvidí v něm svázanou mladou ženu. Pak vymění pneumatiku a pokračuje dál až na místo, kde si udělá přestávku. Pořád přemýšlí o obsahu balíku, který veze, a rozhodne se ženě koupit něco k pití, aby jí cestu alespoň trochu zpříjemnil. Dál po cestě zaslechne bouchání u kufru, zastaví a žena mu řekne, že se potřebuje vymočit. Frank ví, že by z toho mohl být malér, a tak ji přiváže na provaz a pošle ji do křoví. Žena se ale z provazu vyvleče a uteče mu. Není jí to nic platné, protože Frank ji zakrátko dohoní a zase naloží do auta a dopraví na místo určení. Muž, kterému měl balík doručit, mu dá zbytek peněz s prosbou, jestli by nemohl doručit cestou zpět jeden kufřík. Frank souhlasí a vyráží na cestu domů. Když si dělá další pauzu, jeho auto zničehonic vybouchne...  Frank se vrátí do domu, kde předal balík, a poté, co zmlátí všechny v domě, ukradne jedno z jejich aut a vyrazí na cestu domů. Když se podívá na zadní sedadlo, zjistí, že tam sedí mladá žena, kterou jim měl doručit; té se ve vzniklém zmatku podařilo utéct. Nejprve ji chce vysadit u silnice a nechat ji tam, ale nakonec si to rozmyslí, vrátí se pro ni a vezme ji k sobě domů... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

monolog 

všechny recenze uživatele

Po výtečným začátku, kterej dával (a taky dal) tušit, že nepůjde o obyčejný idiotský akčňák, následuje neobyčejně dementní akčňák. Nerozvinuté a vykastrované charaktery postav jsou dnes v akčním filmu standardem, ale nebývalo tomu tak (Smrtonosná past či Smrtonosná zbraň). Příběh doslova o ničem, z rezervovaného a odtažitého introverta se stane zachránce nevinných až příliš lehce. a následná akce je prostě jen akce. Neboli nuda k pohledání doplněná výbuchy (Nejsou náhodou Mercedesy dieseláky? Já jen, že nafta nevybuchuje) a neskutečnými akčními přemety a skoky. Navíc jedno klišé vedle druhýho od čestné mafiánské dcerky, přes poldu-kámoše až po finální Byl to zločinec, ale taky můj otec! Dalším velkým nedostatkem je i přemíra vážnosti. Celej film není naprosto ničím odlehčenej, žádný hlášky a to ať drsný nebo humorný se nekonají, nehledě už k estupído rovnou z hajzlu dialogům. Od odpadu tenhle film zachránil jen dobrý Jason Statham, ale ani kvůli němu nejsem ochotnej tuhle nudu povýšit někam výš. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Kurýr začíná velice svižně. Vše nasvědčuje tomu, že půjde o docela stylovou akční komedii, ale asi po 20 minutách jsem už strhával hvězdičky. Jakmile se pan hrdina kurýr překurýruje v ne-kurýra (hrdinu, který poruší svá pravidla a tzv. změní džob), image filmu jde do háje a diváci jsou svědky celovečerní Kobry 11 plné hloupostí, nelogičností a směšných rozhodnutí jednotlivých postav. Jde jen o to JAK a KDE nakopat KOMU prdel. Musím se ale zmínit o mlátičce v oleji, která se mi celkem líbila – byla vtipná a originální. Takže nakonec jsem se rozhodl pro slušné 3 hvězdičky – ať nežeru. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak prvni Kuryr mi jeste docela sednul neni to zadnej extremni nater ale v ramci Stathamovi kariery tak zhruba lepsi nadprumer a postava ktera Jasonovi docela sedla akce je tu primerene jenom by snad mohla byt trochu drsnejsi coz by nebylo na skodu prisel mi ten film takovej lehce vymeklej a konec trochu nedotazenej takze takhle nemyslim si ze by to byla az takova super pecka jakou tady z toho vsichni delaji ale ve srovnani se dvemi pozdejsimi naprosto zbytecnymi pokracovanimi to je solidni kousek ke Stathamovi mam takovej neutralni vztah nezeru ho ani neodsuzuju ale jeho starsi tvorba ma preci jenom o dost vyssi uroven nez ta soucasna ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Logicky by som mal asi dať za tri, ale tá akčná nadupanosť ma k tomu jednoducho nepustí! Skvelá jazda, opäť skvelá kamera a jazdné výkony, nadupané autá, akurát mi tam vadila tá naivná zápletka, no budiš. Statham je charizmatický drsňák ako sa patrí a vo filme je to cítiť a keď mu dohodia navyše nevinnú sexi kostičku, nemám čo vytknúť. 85%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

S odstupem několika let musím konstatovat, že Jason prostě není dobrý kurvýr! Když najdu vedle heveru a lékárničky narvanou polonahou Kví-šu, cynicky se zašklíbím, opláchnu to destilkou, zprzním, vytrhám z toho všechny zlaté pírsyngy a zahodím zbylé maso do kontejeneru. A ne, že se s tím budu tahat celý film a ještě si kvůli podobnému šikmítku nechám bezmála ustřelit prdel. To prostě není kurvýr, ale pionýr. Pravda, nejen toto je projevem scénáře, který lze bez uzardění označit za imbecilní.... akce však ukázková. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Když Frank Martin (Jason Statham) píchne zadní pneumatiku svého BMW, jde do kufru pro rezervní kolo, které vypadá jinak než původní disk. Když ale po pár minutách parkuje před benzinovou pumpou, je vidět, že na autě je opět ten původní. (LiborGondek)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama