Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin je vysloužilý voják, který se živí jako kurýr. Rozváží balíčky všech druhů bez ptaní za velké peníze. Řídí se při tom třemi pravidly: nikdy nemění dohodu, žádná jména a nikdy balíček neotevře. Jednoho dne se mu ozve muž, který potřebuje přepravit balík ke svému známému. Na místě určení mu do auta naloží velkou tašku, která váží asi padesát kilogramů. Po cestě Frank píchne pneumatiku, a aby ji mohl vyměnit, musí otevřít kufr. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale když kufr otevře, zjistí, že balík, který má doručit, se pohybuje...  Poruší svou zásadu číslo tři, do balíčku se podívá a uvidí v něm svázanou mladou ženu. Pak vymění pneumatiku a pokračuje dál až na místo, kde si udělá přestávku. Pořád přemýšlí o obsahu balíku, který veze, a rozhodne se ženě koupit něco k pití, aby jí cestu alespoň trochu zpříjemnil. Dál po cestě zaslechne bouchání u kufru, zastaví a žena mu řekne, že se potřebuje vymočit. Frank ví, že by z toho mohl být malér, a tak ji přiváže na provaz a pošle ji do křoví. Žena se ale z provazu vyvleče a uteče mu. Není jí to nic platné, protože Frank ji zakrátko dohoní a zase naloží do auta a dopraví na místo určení. Muž, kterému měl balík doručit, mu dá zbytek peněz s prosbou, jestli by nemohl doručit cestou zpět jeden kufřík. Frank souhlasí a vyráží na cestu domů. Když si dělá další pauzu, jeho auto zničehonic vybouchne...  Frank se vrátí do domu, kde předal balík, a poté, co zmlátí všechny v domě, ukradne jedno z jejich aut a vyrazí na cestu domů. Když se podívá na zadní sedadlo, zjistí, že tam sedí mladá žena, kterou jim měl doručit; té se ve vzniklém zmatku podařilo utéct. Nejprve ji chce vysadit u silnice a nechat ji tam, ale nakonec si to rozmyslí, vrátí se pro ni a vezme ji k sobě domů... (TV Prima)

(více)

Recenze (658)

POMO 

všechny recenze uživatele

The Transporter je výstavný príklad blbého scenára, transporter-ovaného do delikátne efektnej formy. Ale zatiaľ čo v hollywoodskom podaní obvykle táto kombinácia rozčuluje, tak vo francúzskom, s typickým francúzskym nadhľadom, vyvoláva príjemné uvoľnenie. Na osobitosti filmu dodáva nekonvenčne použitá hudba. A Jason Statham na celej čiare skóruje. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Mozek pana scenáristy si nejspíš dopřál pár měsíců na dovolenke na Tahiti, protože jinak si tu všudypřítomnou demenci nedokážu vysvětlit. Dialogy bych vymyslel lepší za deset minut na záchodě a aspoň trochu mohli tvůrci vzít v úvahu logiku při aranžování dění na plátně. Ale co naplat, když je akce zatraceně dobrá - lahodnou choreografii doplňuje energický full contact a vizuální vychytávky. Statham sice mohl byt ještě coolovější a Šu Kej mu nemusela dát tak trapným způsobem, jakým dala, ale i tak to na trošku slabší tři hvězdičky stačí. Každopádně dvojky se dost bojím. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Besson si konečně může mnout ruce, protože teprve Kurýr je tím prvním pořadným akčním nášupem, o který se ve všech těch Taxi, Wasabi a Polibcích jánevímčeho stále dokola snaží , ale vždycky něco někde přebývá či chybí. Kurýr je našlapaný vyvážený mix naprosto tupého příběhu s orgastickou kung-fu řežbou, vizuálně nabušenými automobilovými honičkami, řízným hiphopem a tou správně sličnou "roštěnkou" navrch. Statham pobral charismatu přímo plnou cisternu, rozdává pěstní klouby na každém rohu a jako vrchol filmu vám dokonce předvede bitku se svetrem a dvěma šlapkami od kola. Chcete vypnout? Nemáte lepší volbu... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené akční scény, Jason Statham je dobrej drsňák a navíc nepostrádá charisma. Na to, že to mělo tak malý rozpočet, je to fakt jízda a v rámci žánru vysoký nadprůměr. Nečekal jsem duchaplný příběh, či, nedej bože, propracovanou zápletku, čekal jsem no-brain oddychovku, akční jízdu s pořádnou porcí nadhledu, u které mohu v pohodě a bez újmy na hodinu a půl vypnout. Přesně to se stalo a já se tudíž za své vysoké hodnocení vůbec nestydím. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Méně je někdy více, řekl si Luc Besson a poslal příběhovou stránku filmu do kytek. A co se stalo? Vznikl film tak zábavný a našlápnutý, že je vám úplně fuk kde se sakra vzali všichni ti mafiáni, co dělal Frank Martin za mlada, že skončil jako profesionální kurýr a jeden z nejdrsnějších a nejsympatičtějších akčních hrdinů, kteří to kdy rozbalili na plátně v těžce nadřeném hongkongském stylu a co se asi bude dít dál. Tohle vám totiž stihne dojít až při závěrečných titulcích, taková je to jízda. Nezbývá než se těšit na dvojku a přát Jasonu Stathamovi hodně, hodně hvězdnou kariéru, protože je to sympaťák každým coulem. 70%, ale velmi, velmi stylových;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Akční oddechovka mající i přes přiměřenou délku pár hluchých míst. 60% Zajímavé komentáře: Lateef, Wormboy, andrewz, Jordan, Creshaw ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem dělal stejnou práci pro Pražskou kurýrní službu. Bohužel jsem během převozu zásilky uvízl na rychlostní dálnici D1 v dopravní zácpě. Byl vyhlášen dopravní stupeň číslo 4. Klientovi jsem přivezl vietnamskou prodavačku levného značkového textilu po mnoha hodinách čekání v zácpě na D1 už v rozkladu. Od kurýrní služby mě posléze vyhodili. Jak je vidět můj kolega ve Francii nemá na silnici zácpy a tak se mu vede docela dobře. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebýt excelentně bojujícího Jasona Stathama, asi bych tento snímek taky spláchl. Dějově je to průhledné jako toaletní papír (taky jste si všimli, že jej dělají pořád tenčí a tenčí?), nápady jsou originální asi jako Mona Lisa vystavená v Louvru (tu pravou mám doma já, heč :) ), jediné na čem tenhle film stojí (i když vratce) je akce (hele, to se docela rýmuje - vratce, akce :) ). S efekty tvůrci taky nešetřili - srážka dvou osobních aut způsobí výbuch, jenž se může směle měřit s výbuchem Krakatoy - proč ne, když jim to lidi baští.... Celkově vzato, je to jen a jen průměrný snímek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy akčních hrdinů, kteří okupovali kinosály a fanoušci si jimi tapetovali jejich pokoje. Zdá se, že nenávratně pryč. Ačkoliv je tu jedna perla s názvem Jason Statham, který nabyl slušného hereckého umu v jeho rodné Británii a vybírá si zábavné a akcí nabyté filmy, ve kterých se jeho svalstvo zobrazí v jeho plné kráse, tak jako v Kurýrovi, který mě naprosto nečekaně uchvátil. Sice je řada scén až k neuvěření, ale co na plat, akční filmy takovými to scénami disponovali, ale v přiměřeném měřítku. Škoda jen tak pitomého scénáře a dementních rozhovorů, i přestože je znát, že si autoři dali práci hlavně s akčními scénami a nakonec dobře udělali, jelikož dali vzniknout jednomu z nejlepších akčních filmů nového tisíciletí. Alespoň pro mě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $25,296,447Tržby Celosvetovo $43,928,932Jason Statham v najlepšej zbesilej jazde z produkcie Luca Bessona. Tento akčný nárez má spád, slušné tempo čo si po celý čas udržiava svoju nastavenú latku, štartujúcu od počiatočnej naháňačky ulicamy mesta, prekvapene to nikam zbytočne neskĺza, hlavne do moc veľkej fádnosti a to sa stáva pre dej výhodou, ďalej prezentované bojové umenia v súbojoch chrlia nápaditosťou, kde treba spomenúť súboj na olejovej podlahe a tým pádom, keď to zhrniem sme svedkami veľmi vydarenej akčnej vychytávky. /75%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Jason Statham hláškující. Nablýskané BMW. Jason Statham střílející. Proklatě sexy Shu Qi, Jason Statham mlátící lidi po hlavě. Neodolatený inspektor Francois Berleand. Jason Statham kopající lidi do hlavy. Vynikající soundtrack. Jason Statham pózující. SPOUSTA explozí... od malička jsem chtěl být kosmonautem, od roku 2002 chci být Kurýrem. :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na poprvé mě Kurýr moc nevzal. Nevím proč asi jsem neměl náladu, ale teď po roce jsem se znovu kouknul a přišlo mi to bezva. Mnohem lepší než některé slavné hongkongské bojové filmy. Navíc Jason Statham je fakt cool. Uvidíme co to se mnou provede potřetí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

- nikdy neměň dohodu- nikdy žádný jména- nikdy neotvírej balík-. Umí řídit osobní auto (a kamion nohama), střílet,karate,má vtip A KLIKU (ale tu musí mít každý akční hrdina ve filmu kde se něco děje).Film má tempo jako hrom a že je to ,,nemožné" přece nikomu nevadí. hlavně, že dobro zvítězí nad lží a nenávistí.... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Rules are made to be broken...Odmalička jsem chtěla být astronautem...a Kurýr na tom nic nezměnil. Nehodlám předstírat, že v něm vidím vrchol kinematografie. Žádný Mount Everest, ba ani Milešovka nebo petřínský krtinec. Popravdě, usnula jsem v 33.minutě, kdy mě to legrační máchání rukama (choreografii akčních scén má na starosti nějaká cholerická pradlena) uvedlo do do silného bezvědomí. Když jsem druhý den dala skokanovi do vody ještě jednu šanci s tím, že jestli ji nepromění, vypustím mu bazén, napnul svaly a předvedl pár triků. Prý jsem se smála i v thrillerových momentech, ale ráda si nechám poradit, jak udržet koutky v klidu, když se Jason Statham s tak neodolatelným štěněcím výrazem přibližuje k padouchovi, že máte chuť dělat ťuťuňuňu...když vyplašeně couvá před atraktivní Asiatkou...když se blaženě cachtá jako tuleň v motorovém oleji...Herec jediného výrazu. Ale stačí mu. Na sedmdesát procent....A ten Proust:)70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stanley Clarke: 1. Boogie 2nite - Tweet ,2. I Got Love - Nate Dogg ,3. Live Big - Sacario/Angie Martinez/Fat Joe ,4. Rock the Party - Benzino ,5. Muzik - Knoc-Turn'al ,6. If I Could Go! - Angie Martinez/Lil' Mo/Sacario ,7. Be Alright - Tamia ,8. Scream - Missy Elliott ,9. Funny - Gerald Levert ,10. I'm Cool - Hustlechild ,11. One on One - Keith Sweat ,12. Life of a Stranger - Nadia , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé solidní akčňák a ideální oddychovka, napodruhé už trochu iritující tupost zápletky, dialogů a pohledné ženské hrdinky. Statham je sice supermacho, akce výborně natočená a rvačka v oleji se šlapkami na nohách dokonalá, ale někdy to chce prostě víc než jen slepit vatou pár dobrých nápadů. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Taková Leterrierova rozcvička před Unleashed. Příběh je jednoduchý a plný chyb (taky co čekat od Bessona), ale je na filmové plátno převeden s takovou grácií, že nemohu hodnotit jinak. A díky tomuhle filmu jsem začal uctívat Jasona Stathama. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám rád tiché rána.“ Priemerná, vskutku nenáročná akčná jednohubka. Vlastne skôr akčná komédia, než akčný triler. Vynikajúce akčné scény a charizma britského drsňáka Jasona Stathama sú hlavné – a pravdupovediac asi aj jediné - dôvody, prečo si KURIÉRA pozrieť. Zápletka je dobrá (chlapík je platený za to, že „preváža veci“, ale keď raz svoje pravidlo "nechcem o ničom nič vedieť" poruší a v kufri svojho fára nájde pôvabnú Aziatku, zapletie sa do krvavých mafiánskych praktík). Ale dej a scenár nestojí za nič. Postavy sú len slabo načrtnuté a ide sa ďalej a hlášky nemajú veľkú šancu skultovnieť, ale akonáhle sa rozpúta akcia, je to mäso. Jasonov plagát mi nad posteľou nikdy nevisel, ale priznám sa, že ako fanúšikovi akčného žánru 80. rokov je mi jeho prístup sympatický; Jason v sebe má niečo zo starých borcov, ktorí chránili ženy a deti a zachraňovali svet pred nukleárnymi katastrofami. Je chlapčensky sympatický, majú ho radi ženy, deti i muži, má výbornú kondičku, no nie je to nevkusná kopa svalov, je proste fajn. A KURIÉR vlastne tiež. Jeden z tých lepších filmov producenta (a kedysi výnimočného režiséra) Luca Bessona. Corey Yuen dal ako expert na bojové umenia dokopy viacero parádnych pasáží (autobus, kontajner, olej). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kuryr je v podstate stejnej jako jeho druhej dil, s tim rozdilem, ze bitky tu pusobi jeste v ramci moznosti realisticky. Navic tu je obcas nakej zajimavej napad. Sice chvilku trva, nez se film rozjede, ale pak to stoji za to. Statham je neskutecnej borec, sem tam hodi nakou hlasku a bitkari naprosto perfektne. Cely mi to prislo jako takovej mix mezi Taxi, Kobra 11 a Mission Impossible. Takovejhle druh filmu ma hlavne pobavit a to Kuryr zvlad na vybornou. ()

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama