Reklama

Reklama

Proti vlastní krvi

  • Velká Británie Trespass Against Us (více)
Trailer 1

Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire. V jedné z nejbohatších části Británie bydlí v karavanovém táboře a svůj čas vyplňují bezcílným poflakováním, občasným pytláctvím, příležitostnými zlodějinami, plánovanými loupežemi a potyčkami s každým, kdo se jim nelíbí. Neustále se pohybují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele klanu Cutlerů stojí Colby (Brendan Gleeson) a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Colby by rád časem předal své vůdcovství synovi Chadovi (Michael Fassbender), ale ten z této vidiny není úplně nadšený. Chad se totiž na svět dívá i jinou perspektivou než jeho táta. Začíná být rozpolcený mezi rodinnou tradicí kočovníků a chmatáků a s tím spojeným drsným životním stylem a touhou se z tohoto vymanit a postarat se svým dětem a manželce o lepší život a budoucnost. S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje loupežnou akci, jejímž cílem je honosný dům plný cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou... (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (97)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tihle lidi by se dali nazvat mnoha jmény: hovada blbá, vymatlanci špinaví, odpad společnosti, kriminální živly, kočovné socky (angláni by jim asi říkali gypsies, ale cigánama bych je nezaměňoval, ti mají vlastní poddruh). Bohužel Michael Fassbender mezi ně vůbec nezapadá. Je to asi tím, že na ně vypadá až moc inteligentně. On je dobrej herec a já ho mám rád, ale tohle k němu prostě vůbec nesedělo. A ani ten děj není sto kilo heroinu, spíš jenom takovej odvar z makovic. A s tím se holt nedá nic dělat, než nebavit mě. V podstatě to nestojí ani za chlup vytrženej z nosu, ale pocit je to podobnej. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Špinavá britská záležitost, která by takovýhle odér nemohla nabrat jinde. TRESPASS AGAINST US vás během svižných 98 minut nechá číst mezi řádky, ale minimálně charakter otce Cutlera (Brendan Gleeson) bych chtěl poznat trochu víc. Standardně výborný Fassbender a po CALVARY další zářez od Brenda Glesesona, jehož postava nikdy nerozkvete naplno, ale tušíte, že kdyby k tomu došlo, tak zešedivité hrůzou. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Film natočený se stejnou lehkostí, s jakou žijí jeho hlavní hrdinové... Mohla by to být stejná cool stylová jízda jako legendární Guy Ritchieovský Podfu(c)k, Michael Fassbender má dokonce stejně neodolatelné charisma jako mladý Brad Pitt, ale narozdíl od figurky kočovného boxera Mickey O'Neila je jeho Chad Cutler opravdový...civilní...naprosto uvěřitelný... Fassbender je skvělý herec a je hodně znát, že si tuhle roli cíleně vybral, ten archetypální model střetu s dominantním otcem, vůdcem klanu, patriarchou, se nedá jen tak odbýt, je to radost sledovat, jak funguje chemie mezi ním a Brendanem Gleesonem. Film navazující na onu předlouhou tradici britských sociálních dramat, který je ale ještě trochu navíc dramatem otce a syna. Snímek o tom, že ze sociálně vyloučených lokalit se neodchází. Proti vlastní krvi... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o rodinke prizivnikov, ktora uz generacie zije jak cigosi. Asi to mala byt komedia s nejakym tym socialnekritickym presahom alebo co, ale pre mna to bola kurevska nuda. Asi zoberiem kameru a pôjdem natocit ciganov v mojom meste a vznikne zabavnejsi film. Jednu hviezdicku davam za skvele herecke obsadenie, ale ani oni ten film nezachranili. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michael Fassbender je natolik skvělým hercem, že bych se spokojil vlastně s tím, že sleduji prostě jen jeho. Ale film má mít příběh a tenhle příběh jedné rodiny není přímo nezajímavý, ale tady to je takové... Já nevím, je to vyhrocené, ale přece jen je to nijaké, soustředí se to na jednotlivé scény, ale něco komplexnějšího tomu uniká. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama