Reklama

Reklama

U moře

  • USA By the Sea (více)
Trailer 2

Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá. Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku. Brzy se ukáže, že oba mladí lidé se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

zette 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie mi jako herecka nevadi, jako zenska je v mych ocich minimalne vypatlana a tento film je prvnim, kdy mohu videt Joliinu praci v reziserskem kresle... Bida, strasne prazdny film, ktery se snazi vypadat artove a ktery je uplne o nicem. Herci taky prumerni, neexistuje jediny duvod, proc tento film jeste nekdy videt. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto bude rozhodne jeden z najrozporuplnejších filmov tohto roku. Musím povedať, že je fajn znovu vidieť Angelinu s Bradom vidieť na plátne a funguje to medzi nimi stále dobre. Majú spolu chémiu, majú charizmu a rozhodne je tento film zaujímavejší ako keď boli pán a pani Smithovci. To ale len tak na okraj. Prvá tretina filmu ma nudila, nakoľko som začínal nadobúdať dojem, že sa točíme v kruhu, no postupne sa nám odhaľovali osudy našich hrdinov a začali sme viac chápať ich konanie. A musím priznať, že hoci som Vanessine dôvody očakával, tak boli podané veľmi dobre. Nechcem ale zase zachádzať do spoilerov a je to ťažké nedať k tomuto filmu veľa spoilerov. Povedzme ale aspoň, že všetci hrdinovia pôsobia ako reálni ľudia, majú svoje klady aj zápory, no najdôležitejšie pre mňa je, že ich všetkých dokážeme pochopiť. A to pre mňa vyhráva. Hudba je tiež príjemná, hoci občas znie trošku monotónne ale vie spolupracovať s filmom a nestrieľa naprázdno. Viem pochopiť ak je toto pre niekoho chrápadlom roku. Pre mňa to rozhodne nebolo. Myslím si, že tam stále víťazia filmy ako Wild Horses alebo Hacker's Game. Hodnotenie: B- ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pan a paní Smithovi jedou na Riviéru. A teď vážně: je to dobrý film. Jen vyžaduje správné rozpoložení i atmosféru. Z krásné Jane se stala vyhublá „Nessie“ s propadlýma očima a plstnatými vlasy, ze sexy Johna neúspěšný spisovatel a úspěšný alkoholik, který obsesivně rovná odložené brýle. Pomalu plynoucí příběh, v němž se zdánlivě nic neděje, je ve skutečnosti citlivou studií osamělosti a izolovanosti dvou lidí, kteří by si měli být navzájem těmi nejbližšími. Roland do se sebe v baru lije všechno, co teče, druží se se štamgasty a dumá nad prázdným papírem, Vanessa se netečně dívá na moře, apaticky se toulá po okolí a sype do sebe všechno, co má tvar pilulky. Jediným jejich společným koníčkem je šmírování nechutně šťastných novomanželů ve vedlejším apartmá. Pointa se sice dá odhadnout předem, ale v tomto případě to nevadí. Při pohledu na stárnoucího Rolanda a Vanessu se také asi nikomu tep nezvýší, ale ani to nevadí. To zásadní je, že když se do příběhu ponoříte, najednou zjistíte, že jej prožíváte s nimi. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Sám se divím, že jsem to bez problémů dokoukal do konce. Asi jsem byl vážně už totálně přejezený digitálníma blbostma. V tom filmu se toho moc neděje, plyne strašně pomalu, ale právě kvůli výše popsanému důvodu se na to dobře koukalo. Brad jen chlastá Angelina se znuděne vyhřívá na sluníčku, ale tu letní atmosféru to má dokonalou. Žádné mistrovské dílo to není a člověk na to musí být naladěný, každopádně od Angeliny fajn zářez na režisérské židličce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zdlouhavě nudný náhled do pokročilého a šedí prolezlého manželství, ovšem jsem tu odvahu našel. Škoda, že to má dvě hodiny. Ty dva jsem zkrátka vždycky uznával a nakonec mě zlákali, ale už to nikdy nechci vidět. Podobně jako Terrence Malick mě i Brangelinovci zklamali...4/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka filmu a zároveň i představitelka hlavní role Angelina Jolie se nechala slyšet, že prací na tomto filmu se snažila zachránit její vztah mezi ní a Bradem Pittem. To se však nepodařilo a po dokončení snímku se rozvedli. [Zdroj: iDnes.cz] (Ganka)
  • Režisérka, scenáristka aj predstaviteľka Vanessy, Angelina Jolie povedala k obdobiu, v akom sa dej filmu odohráva: "Pre 70-te roky som sa rozhodla nielen preto, že ide o farebnú a príťažlivú éru, ale aj preto, že táto doba dokáže vytrhnúť zo súčasného života a umožní zamerať sa na emócie, ktoré charaktery zažívajú na svojej ceste." K tomuto obdobiu sa viaže aj logo štúdia Universal Pictures, ktoré sa predstaví v úvode filmu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama