Reklama

Reklama

U moře

  • USA By the Sea (více)
Trailer 2

Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá. Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku. Brzy se ukáže, že oba mladí lidé se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

Chundys 

všechny recenze uživatele

Fakticky jako nuda! Jediný plus, ale fakt jediný plus byl Brad, prsa Angeliny a Mélanie a u ní navíc ještě boží zadek. Jinak Angelina na to, že jí je přes 40 fakticky neni hezká už, teda takhle, hezká jako ještě je, ale sakra strašně hubená :-(. Samozřejmě teda film jako takový má ještě hezkou lokaci a pár Brangelina mají hezký auto, potom už prostě ukrutná nuda no. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Další z nudných a nicneříkajících snímků, kde dvě hodiny čekáte, co se vlastně stane a odhadujete, proč se hlavní postavy chovají tak podivně. Nedivím se, že se Brangelina rozpadla, ve snímku se Angie jakožto režisérce podařilo zachytit dusivou atmosféru přechozeného vztahu skutečně mistrovsky, zřejmě z vlastní zkušenosti?. Koukatelné jen díky Melanie a Melvilovi, kterého jsem od Laurance Anyways viděla prvně v jiné roli a mega mu to slušelo. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pan a paní Smithovi jedou na Riviéru. A teď vážně: je to dobrý film. Jen vyžaduje správné rozpoložení i atmosféru. Z krásné Jane se stala vyhublá „Nessie“ s propadlýma očima a plstnatými vlasy, ze sexy Johna neúspěšný spisovatel a úspěšný alkoholik, který obsesivně rovná odložené brýle. Pomalu plynoucí příběh, v němž se zdánlivě nic neděje, je ve skutečnosti citlivou studií osamělosti a izolovanosti dvou lidí, kteří by si měli být navzájem těmi nejbližšími. Roland do se sebe v baru lije všechno, co teče, druží se se štamgasty a dumá nad prázdným papírem, Vanessa se netečně dívá na moře, apaticky se toulá po okolí a sype do sebe všechno, co má tvar pilulky. Jediným jejich společným koníčkem je šmírování nechutně šťastných novomanželů ve vedlejším apartmá. Pointa se sice dá odhadnout předem, ale v tomto případě to nevadí. Při pohledu na stárnoucího Rolanda a Vanessu se také asi nikomu tep nezvýší, ale ani to nevadí. To zásadní je, že když se do příběhu ponoříte, najednou zjistíte, že jej prožíváte s nimi. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

A já se za tohle postavím! Proč? protože miluju Angie, miluju ty krásný zažloutlý záběry na ni to především. Film rozhodně není pro každého, možná téměř pro nikoho, ale což, já jsem ta vyvolená, které to sedlo vším, co se tam dělo. Krajinou, hudbou, příběhem, herci. Ten jejich toxický vztah a malý rozpad měl důvod, důvod jeden z nejtěžších, a labilita Vanessy je pro mě absolutně všeříkající ( Angie ji zahrála skvěle, o to víc že sama má kopu dětí :)). Tady prostě musíte umět hledat detaily v záběrech i v gestech herců a chápat to druhou stranou duše. A proč to tak vychvaluji a dávám jen čtyři hvězdy? Protože to pro mě není ten pravý zásah, ale chci přesně popsat jak na mě snímek působil a že to rozhodně nebyla taková slátanina jako jiná současná ubohá dramata, která tu bůhví proč bodují na celé čáře. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Malebně vysluněné exteriéry a vyžité ošuntělé interiéry jsou výbornými kulisami zajímavého příběhu vysloužilého a apatického manželství, které může zachránit mladý a zamilovaný pár, jenž naši dvojici připomene co všechno už spolu zažili a co k sobě vlastně cítí.... Vztahové drama, které je silné v dialozích a svým způsobem je i poučné. Líbíla se mi propracovanost filmu i složitost hlavních postav. Z filmy, které Angelina vytváří nemám žádný problém, jen by měla být soudná a zůstat za kamerou.... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka filmu a zároveň i představitelka hlavní role Angelina Jolie se nechala slyšet, že prací na tomto filmu se snažila zachránit její vztah mezi ní a Bradem Pittem. To se však nepodařilo a po dokončení snímku se rozvedli. [Zdroj: iDnes.cz] (Ganka)
  • Režisérka, scenáristka aj predstaviteľka Vanessy, Angelina Jolie povedala k obdobiu, v akom sa dej filmu odohráva: "Pre 70-te roky som sa rozhodla nielen preto, že ide o farebnú a príťažlivú éru, ale aj preto, že táto doba dokáže vytrhnúť zo súčasného života a umožní zamerať sa na emócie, ktoré charaktery zažívajú na svojej ceste." K tomuto obdobiu sa viaže aj logo štúdia Universal Pictures, ktoré sa predstaví v úvode filmu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama