Reklama

Reklama

Hrdina

Trailer 2

Obsahy(1)

Rozpočet historického válečného velkofilmu HERO několikrát překročil prostředky vložené do oscarového filmu TYGR A DRAK. Režisérem filmu je dvojnásobný laureát Zlatého Medvěda a ceny BAFTA, třikrát nominovaného na Zlatou Palmu Zhang Yimou. Hereckými hvězdami jsou Ziyi Zhang (která zazářila v již zmiňovaném filmu Tygr a drak) a Jet Li (Romeo musí zemřít). Děj se odehrává před 2000 lety za vlády dynastie Qin a vypráví příběh hrdinného válečníka a ochránce krále, před kterým stojí obrovský úkol - sjednotit Čínu a krále tak učinit Imperátorem. Producenti při natáčení spolupracovali s čínskou armádou a tak mohly vzniknout jedny z nejefektnějších scén dějin historického válečného filmu. Tvůrci zvedli laťku pořádně vysoko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (698)

Artran 

všechny recenze uživatele

Poprvé viděno v kině - zážitek doslova uhrančivý. I při druhém zhlédnutí se dostavilo mrazení v zádech. Na druhou stranu se ale také odhalily jednoduché dialogy, jistá prvoplánovost a ideologický podtext. Třetí projekci tedy pravděpodobně omezím pouze na momenty, ve kterých je v hlavní úloze choreografie a která z Yimouova filmu vytváří magicky barevné akvárium, kde kolem sebe tančí dvě Bojovnice... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hrdina není obyčejný film, není to ani úplně klasický bojový film, je to přímo BÁSEŇ, nádherná a okouzlující báseň. U takových filmů se nelze pozastavovat nad fyzikálními zákony, nebo si stěžovat na trochu tenčí scénář, člověk se musí poddat a nechat se očarovat jak orgastickou formou, tak povznášejícím obsahem a věřte mi, jde to snadno. Barevný koncert okvětních lístků, souboje v mysli, tisíce letících šípů, podstata boje s mečem odhalitelná skrze kaligrafii - jak nadpozemsky krásné? Až mi to bere dech. Hrdina je jeden z nejlepších, resp. dost možná úplně nejlepší film o bojovém umění. Poskytuje doslova nezapomenutelný zážitek a to nejen díky své vizuální stránce, která v okolí svého žánru nemá konkurenci... "Proč jsi můj meč neodrazil? Jen tak jsem tě mohl přesvědčit" (jen doufám, že já jsem vás dokázal o kvalitách tohoto uměleckého díla přesvědčit, aniž by bylo nutné mě propíchnout mečem). 10/10 ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hrdina není filmem, který by se Vás snažil uhnat na příběh, to rozhodně ne, proto je ta poslední půl hodinka plná poselství a emočních zvratů tak nezáživná. Nebo né nezáživná, ale neprobouzí ve člověku skoro nic světoborného. Ta vysoká hodnocení pramení z palety barev, kterou pan Zhang přenesl na plátno. Stylizace barev do určitých period je jedním z nejoriginálnějším a nejnádhernějším počinem poslední doby. Například první červená je monstrozní a vyvolává orgastické stavy snad u každého člověka s citem. __ I když mě naprosto bitky na vodě a na stromech naplňují a wuxia filmy mám rád, nedokážu dát žádnému z nich plný počet. __ Hrdinu doporučuji všem, kteří chtějí vidět barevnou báseň. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tento film je klenot!!! Po delší době jsem se odhodlal k znovushlédnutí tohoto Wuxia klenotku (dc verzi), špickové choreografické a barevně sladědené bojové scény jsou top, ale vrcholem filmu je konfrontace Bezejmenného přímo s vladařem. HD DVD verze má jedno z nejlepších DTS ozvučeních vůbec (sledováno s Logitech Z-680). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že filmy s bojujícími orientálci mě nebaví (možná v dětství, třeba Úder otevřenou dlaní, ale to už je hooodně dávno), celá ta stylizace, lyrika i filozofie tohoto kultu jde prostě mimo mě. Za těchto okolností mi Hrdina připadl opravdu spíše jako konverzační komedie, kdy hlavní hrdina (BTW Jet Li OPRAVDU NENÍ dobrý herec) sedí před vládcem a vypráví mu příběh, který snad každých pět minut (a jenž je přerušovaný pravidelnými bitkami) mění směr. Jinak odkazuju na styl komentářů zábavných (Radyo) i vážných (Cival.) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (22)

  • Protože je Quentin Tarantino fanouškem východní kinematografie, byl jedním z lidí, kteří se zasadili o to, aby byl film v Americe vůbec uveden. (Morien)
  • Poté, co se císař (Daoming Chen) od Bezejmeného (Jet Li) dozví, že existuje 19 způsobů, jak napsat slovo “meč”, řeknu mu, že daný problém vyřeší. Ve skutečnosti tak opravdu učinil a prosadil jeden psací systém pro celou Čínu. Ať již lidé mluvili jakýmkoli nářečím, používali stejnou sadu znaků, což velmi usnadnilo komunikaci. (DailyDreamer)
  • Zhang Yimou dokonce pro americký trh natočil alternativní konec, který však nakonec nebyl použit. (contrastic)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama