Reklama

Reklama

Hrdina

Trailer 1

Obsahy(1)

Rozpočet historického válečného velkofilmu HERO několikrát překročil prostředky vložené do oscarového filmu TYGR A DRAK. Režisérem filmu je dvojnásobný laureát Zlatého Medvěda a ceny BAFTA, třikrát nominovaného na Zlatou Palmu Zhang Yimou. Hereckými hvězdami jsou Ziyi Zhang (která zazářila v již zmiňovaném filmu Tygr a drak) a Jet Li (Romeo musí zemřít). Děj se odehrává před 2000 lety za vlády dynastie Qin a vypráví příběh hrdinného válečníka a ochránce krále, před kterým stojí obrovský úkol - sjednotit Čínu a krále tak učinit Imperátorem. Producenti při natáčení spolupracovali s čínskou armádou a tak mohly vzniknout jedny z nejefektnějších scén dějin historického válečného filmu. Tvůrci zvedli laťku pořádně vysoko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (698)

Artran 

všechny recenze uživatele

Poprvé viděno v kině - zážitek doslova uhrančivý. I při druhém zhlédnutí se dostavilo mrazení v zádech. Na druhou stranu se ale také odhalily jednoduché dialogy, jistá prvoplánovost a ideologický podtext. Třetí projekci tedy pravděpodobně omezím pouze na momenty, ve kterých je v hlavní úloze choreografie a která z Yimouova filmu vytváří magicky barevné akvárium, kde kolem sebe tančí dvě Bojovnice... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ying xiong (jak se to čte a co to znamená?:) aneb kvalita made in china. Jeden příběh z několika úhlů pohledu. Děj je sice řídkej jako nárazový průjem, ale tak famózně natočen, že neodolám. Hrdina je pro mě nejstravitelnější film z podobné řady filmů, které se snaží povýšit čínská bojová umění, proto, že obsahuje nejméně zlaté barvy na plátně. Mám abnormální averzi vůči všemu, co pochází z Číny a má zlatou barvu, ale Hrdina sází na famózní styl, skvělou hudbu a ani jednou neklopýtne. Oceňuji. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film s naprosto božským uměleckým zpracováním. Boje hrdinů na různých místech (asi vrcholný souboj nad vodou a scéna s listím). Celý film je úžasně barevný a skvěle vyvážený. Pro mě umělecky dokonalé dílo s jednoduchým příběhem, který je jen ke prospěchu. Skvěle hrající herci. Krásný zážitek!!!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V Číne to bol dosť kontroverzný film, keďže autor podľa seba vyrozprával históriu. Ak si to tak vezmeme, tak aj u nás sa mohol kľudne stať kontroverzným, keďže má silný absolutistický podtext. Ale mne to nevadí. Výnimočne. A prečo? Preto lebo to je jeden z (vizuálne) najkrajších filmov aké som videl. Striedanie farieb pozadia a filtra kamery navyše podporené úžasnou chybou = skvelý film. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Parádní biják - jen to podivné vyznění, které se sice do jisté míry dá interpretovat i jinak, ale přece jen to pořád jakýmsi totalitarismem zavání - a to přitom film ještě deset minut před koncem vypadá jako pokus o import křesťanských ideálů do starověké Číny. Jinak by mě docela zajímalo, jak film funguje na druhé podívání, kdy už víme, "jak to dopadne". ()

Galerie (100)

Zajímavosti (22)

  • Protože je Quentin Tarantino fanouškem východní kinematografie, byl jedním z lidí, kteří se zasadili o to, aby byl film v Americe vůbec uveden. (Morien)
  • Poté, co se císař (Daoming Chen) od Bezejmeného (Jet Li) dozví, že existuje 19 způsobů, jak napsat slovo “meč”, řeknu mu, že daný problém vyřeší. Ve skutečnosti tak opravdu učinil a prosadil jeden psací systém pro celou Čínu. Ať již lidé mluvili jakýmkoli nářečím, používali stejnou sadu znaků, což velmi usnadnilo komunikaci. (DailyDreamer)
  • Hrdina překonal veškeré rekordy asijských snímků v americké distribuci - za pouhých deset dní vydělal tolik, co sám stál. (contrastic)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama