Reklama

Reklama

Hrdina

Trailer 2

Obsahy(1)

Rozpočet historického válečného velkofilmu HERO několikrát překročil prostředky vložené do oscarového filmu TYGR A DRAK. Režisérem filmu je dvojnásobný laureát Zlatého Medvěda a ceny BAFTA, třikrát nominovaného na Zlatou Palmu Zhang Yimou. Hereckými hvězdami jsou Ziyi Zhang (která zazářila v již zmiňovaném filmu Tygr a drak) a Jet Li (Romeo musí zemřít). Děj se odehrává před 2000 lety za vlády dynastie Qin a vypráví příběh hrdinného válečníka a ochránce krále, před kterým stojí obrovský úkol - sjednotit Čínu a krále tak učinit Imperátorem. Producenti při natáčení spolupracovali s čínskou armádou a tak mohly vzniknout jedny z nejefektnějších scén dějin historického válečného filmu. Tvůrci zvedli laťku pořádně vysoko. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Škoda, že v hodnocení není volba "píčovina" To by sedlo lépe. Film uplně o ničem s nesmyslnejma lítacíma soubojema. Ale chápu, že nejsem cílovka.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

warv

No fuuj,proč musí lítat a porušovat gravitaci?Ten kdo dal pět hvězd je asi blázen?Nehorázná nuda i na Blu-ray..Přišel před krále blabla-Nezáživný bitky-Souboj s králem blabla a konec..

warv

warv (hodnocení, recenze)

nevim bylo to nudny az moc . prisel pred kral a kecal s nim pak valcil pak kecal s nim pak valcil pak kecal s nim pak valcil  ..... na takovy veci vubec nejsem

na příspěvěk reagoval GarfieldM

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

moje prvé stretnutie s týmto žánrom,ale film  mi bol doporučený kvôli umeleckému zážitku a ten som teda mala...u mňa 5*,niečo neskutočne krásne , až ľutujem,že to nemôžem vidieť aj v kine,tam to muselo byť dokonalé .../dej nehodnotím,nie je to moja káva,ale to som vedela už dopredu,neznížim preto hodnotenie,ved film za to nemôže,že ja také nepozerávam/.:)  

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

jaryn.: Podobné sú aj Tiger a drak a Klan lietajúcich dýk, tak ťa pravdepodobne baviť nebudú, lebo sú dosť podobné. Ak si nevidel, tak si pozri radšej Krvavé pobrežie, to by ti už malo sadnúť viac, to už je pravý historický film a podľa môjho názoru najlepší, aký sa dá vôbec nájsť.

jaryn.

jaryn. (hodnocení, recenze)

sniper18: To jsem nevedel :) no aspon vim, co nemam vyhledavat, tento styl mi nesedi.. Proto film nebudu hodnotit

jaryn.

jaryn. (hodnocení, recenze)

Proc musi asijske filmy kazit tim "litanim", behanim po vode, vichrici, kdyz bojovnik machne mecem... Na film jsem se nemohl ani dodivat do konce, rozciloval me. Jet Li je muj oblibeny herec a vzhledem k hodnoceni jsem se na film dost tesil. :(

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Stále sa neviem rozhodnúť, čo je lepšie, či Hrdina alebo Tiger a drak. Ale v každom prípade oba patria medzi to najkvalitnejšie, čo som mal tú česť vidieť. Dokonalé kúsky filmárčiny.

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

palic00: Trapný?  Co je na tom trapného mi řekni..no, napiš. Nudné to pro lidi může být a nezáživné taky, ale trapné? Takže poletující fiflena po škole křičící: on mě ošahává, je na stejné úrovni jako tento film?

 (hodnocení, recenze)

Asi sem teda fimovy barbar ,ale tohle je fakt nezaživny ,trapny a nudny film že sem si malem pustil 1000 a 1 noc :)
 ešte že jsem za to neutratil listky v kině.............

Gmisiycs

Gmisiycs (hodnocení, recenze)

Ani příběh, ani vizuální stránka filmu mě nezaujala. Nikdy jsem to nedokoukal do konce. Dvě * za to, že se jim to vlezlo na DVD a nerozbilo mi to přehrávač.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

KangKun: Chápu to tak, že to QT prostě jen "doporučuje" divákům, prostě marketing amerického střihu (podobně jako úchylné přípisky na plakátech ve stylu "od tvůrců filmu XY")...

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Je pravda, že záleží na každém jak mu film sedne, každý jsme jiný. Dost mě zarazila jedna věc, na spoustě plakátů je napsané: Quentin Tarantino presents, ale co má Tarantino společnéí s tímhle filmem?

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

KangKun: Mně taky hned napoprvé nesedl. A docela dlouho mi trvalo, než se mi příběhy zfilmované tímhle naprosto neskutečným a zároveň velice působivým stylem dostaly pod kůži.

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Je zvláštní, že tolik lidí to docela zklamalo, ale přesto je tento film moc dobře hodnocený....

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Nenaplněná epičnost? A můžeš to nějak rozvést, abych pochopil, co tím míníš? Nějak se nechytám...

zyew

zyew (hodnocení, recenze)

Co se týče uměleckého zpracování, tak 5*. Ale co celkově snížilo můj názor o filmu, je jeho nenaplněná epičnost.

v1r0z

v1r0z (hodnocení, recenze)

jet liho filmy mam strasne rad Boj , obavani bojovnik , bozk draka a podobne ale tento film sami ani kus nepacil podla mna blbost takze Odpad stacili mi tie bitky vo vzduchu alebo ked vystrelili sipi vojaci ...Skoda myslel som ze to bude nieco lepsie ....

ontik

ontik (hodnocení, recenze)

To byla dobrota...ňam,mlask...ještě teď se olizuji.Děkuji ,moooc děkuji

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

To nepochybně. Exportovat demokracii lze totiž jedině naprosto nedemokraticky ;o) Sama demokracie je ovšem poměrně nekrvavá. Válčí se většinou jen papírem. Ovšem dlouze a vytrvale. Uf, už si připadám jako Igi.B, ale když ono to uvažování o demokracii vysloveně svádí ke hře se slovíčky. PS: Jsem demokrat z nouze ;o) PPS: Tou předchozí poznámkou jsem chtěl jemně naznačit, že by možná bylo lepší tu rozlehou říši tak nějak neudržovat, ale to je natolik kacířská myšlenka, že ji snad ani nedopíšu do konc...

miklaras

miklaras (hodnocení, recenze)

kdyby Zhang Yimou věděl, co rozpoutá :-)...no, ono je asi nejlepší se si vládu trochu hlídat a trochu se jí smát(ostatně, to je naše národní povaha) a jinak si užívat celého podnebesí...to je pak člověku politika vlastně ukradená. Ovšem je dobré mít po ruce nabroušený meč pro případ, že by si ho náhodou politika všimla. A ještě hůř...politikové. Ale pokud vás to téma baví, doporučuji The Assassin s Wangem Yu v hlavní roli. Je to pramen Hrdiny, Yimou z něj čerpal(kradl je nevhodný termín :-)) a právě ta politická vražda je tam zřetelnější. Jen musí člověk Changovi Cheh odpustit, že neměl 3D grafiku a spoustu jiných vychytávek. Je to starší wuxia.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

:-) Jako ovsem kazda forma vlady, nenalhavejme si, demokracie je taky krvava, hlavne kdyz se exportuje :-)

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Marius: To se dá snadno i otočit, pokud si položíme otázku: Co je pro Čínu vhodná forma vlády? Podle mého totiž žádná nikdy moc nefungovala, respektive fungovala jen za cenu obrovských obětí...

miklaras

miklaras (hodnocení, recenze)

jako sinofil nemám skoro co dodat...Hrdinu mám ráda...i když jsou i jiná wuxia, pro které mám slabost. Samože všechna mají kdesi v pozadí motiv silné, sjednocené Číny. Ono to holt k těm velkým zemím patří, takže jsem vlastně ráda malým českým skeptikem, co se směje řečem o síle národa. Číňanům ovšem ty řeči žeru, zvláště pak, když je vypustí z pusy Ti Lung, david Chiang nebo Yueh Hua...no, občas i Jet Li :-))

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Sandik : no a prave proto je demokracie zapadniho typu pro Cinu naprosto nevhodna forma vlady.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Pochopitelně.Ono taky udržet tak obrovskou, geograficky, jazykově i kulturně rozhodně ne homogenní říši dá docela fušku ;o)

miklaras

miklaras (hodnocení, recenze)

:-)) po těch pár stovkách čínských filmů, co jsem viděla bych mohla jmenovt jenom málo těch, které nepropagují silnou, sjednocenou Čínu...

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Toyotomi: Mno, on možná tak trochu propaguje i tu silnou, sjednocenou Čínu...

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

„Hrdina“ byl první wuxia příběh, který jsem viděla. Dlouho jsem nevěděla, jak se k němu postavit - a přitom mně pořád nešel z hlavy. Nějak jsem se nemohla srovnat s bojovníky, kteří nerespektují základní fyzikální zákony. Abych to zkrátila: Není to první ani poslední film, u kterého jsem se napoprvé totálně sekla s hodnocením, ale naštěstí to můžu napravit.

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

Šandík: Jo, promiň, já jsem se tom tvém dlouhém příspěvku docela ztratil.
Jinak máš pravdu, ten film nemá za učel propagovat či nepropagovat nějaké totalitní ideologie, jek tvrdí někteří uživatelé ve svých komentářích. Pouze propaguje...Jak to bylo řečno na závěr? Mír pod širým nebem.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Toyotomi: Nepochybně ano, také jsem nikdy nic takového neřekl. Naopak od počátku tvrdím, že to s tou komunistickou propagandou je "trochu složitější"... Právě proto, že ač film současné čínské vládě zřejmě vyhovuje, nebyl IMHO natočen primárně proto, aby podporoval nebo nepodporoval nějakou komunistickou ideologii.

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

Šandík: Je sice fakt, že v té době vznikala díla takových autorů, jako byli Sun´c, Sun´pin, nebo Kchung-fu´c. Na druhou stranu, pouhá skutečnost, že denně umírali na bojištích lidé se nedá zanedbávat. Sjednotit Čínu bylo potřeba, jinak by spolu znepřátelené státy bojovali, čert ví jak ještě dlouho. Podobná situace byla i v Japonsku v 16. století, a taky tam došlo k sjednocení silou.
A propos, To, že film vyhovuje nějaké totalitní vládě ještě neznamená, že tu totalitní vládu podporuje, ne?

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Re Toyotomi: Je pravda, že Yimou Zhang měl s komunistickým režimem vždycky spíše problémy, ale nelze popřít, že Hrdina musí současným čínským komunistům vyhovovat. Navíc, pokud si člověk něco přečte o dějinách Číny, speciálně o období, které popisuje film - o krvavém sjednocení celé Číny a následné a vskutku brutální "ekonomické" reformě která si v ničem nezadala s brutalitou pozdější "kulturní revoluce" - pak se takové tvrzení přímo nabízí... Osobně bych ovšem byl vskutku opatrný. Berme to tak, že součástí čínské minulosti je obrovská brutalita. Film je v tomto ohledu ovšem mile dvojlomný. Na jedné straně zdánlivě vítězí brutální a pragmatický sjednotitelský postup stavící prospěch celku nadevše, na druhé straně právě hodnoty, které vládce Š'Cuang-ti tak brutálně potírá - učenost reprezentovaná zde konkrétně uměním kaligrafie - hrají v ději velmi důležitou pozitivní roli. Nedělám si ovšem iluze o tom, že jsou současní čínští komunističtí mocipáni stejně nevzdělaní a myšlenkově plytcí jako všichni ostatní komunističtí vůdci, takže tuhle rafinovanost asi stejně neprohlédli a nepochopili... Možná můžeme říci naštěstí... Kdoví, zda-li by pak film nezakázali jako zcela podvratný...

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama