Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (630)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +herci a jejich postavy, pohodová hudba, zábavné, krátké -no rozhodně ne pro děti (ale to vlastně nevadí)/// Zábavně sprosté. Santu už jsem viděl v mnoha podobách, ale určitě ne jako lihem nasáklího a sprostě mluvícího Billy Bob Thorntona. Lauren Graham je děsně sexy a ostaní herci jsou taky hafo v pohodě. Chvilku mi sice trvalo, než jsem tomu přišel nachuť, ale víceméně jsem se dobře bavil. Film nabídne spoustu vtipných situací, kterým vévodí hlavně slovní dialogy./// Celkem 70%/// ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne slusnej masakr a nejspis nejlepsi vanocni film, kterej by se ovsem nemel poustet detem. Pribeh je velice originalni a scenar je fajn, protoze nedojde k zadnemu polepseni pomoci ditete, ale to nejvetsi plus je Billy Bob. Takovyhleho ubozaka snad jeste nehral, je tak na sracky az vam ho je lito, ale pritom se skvele bavite. Mozna by ale film potreboval trochu vetsi svih, i kdyz neni prakticky minuta bez nejaky prasarny, i kdyz inteligentne podany, nic ve stylu Klub sracu, presto film misty zadrhava. Je to tak 4,5, ale dam tech 5*. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dost krutá komedie o vánočním dobrodružství dvou neobyčejných lupičů. Každý rok se nechají zaměstnat v nějakém hypermarketu a pak jej vybrakují. Billy Bob je hlavní postava, která tahá film z průměrnosti, a ač je zdejší fekální humor značně ujetý a nevybíravý, do trapnosti nesklouzne. Bohužel se však dost často opakují stejné výjevy s ožralým Santou, takže skvělý start a sprint na rovince přejde v mátožné čekání ve frontě na poště a diváka film začne jemně kolébat. Samozřejmě, že celkově je to opravdu dobrá komedie, u které se mnohý nasměje. I já se na ni rád dívám každé vánoce, abych si připomněl, co je to za zasrané marketingem prošpikované rádoby svátky. Do pěti hvězd ale chloupek chybí, tedy krásných 85% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A to je to ale pěkný film. S velmi vřelým lidským poselstvím. Dovedu si ho představit jako decentní info pro mého potomka, že na vánoce kupuje dárky maminka s taťkou, nikoliv Ježura. A už vůbec ne nějaký vyžraný vošoust ze severní točny. Promítal bych povinně harantům chodícím do druhé třídy. Třeba v rámci občanské nauky, nebo vlastivědy.... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Chcela som si pozrieť tento film, lebo z prečítaného a odpočutého som nadobudla dojem, že sa stáva kultom. Viem si predstaviť, ako na niektorých ľudí zapôsobil frekvenciou sprostých slov, ale to na kult stačí tak pre mojich synovcov. Najväčšou chybou bolo asi "niečo" očakávať... Moje dojmy sú rozpačité, bola to čierna komédia so zopár fajn scénami, smiala som sa - najprv z tej Thorntonovej príšernosti, potom menej zo zotrvačnosti, nakoniec vôbec... kriste, tri štvrtiny filmu boli o tom istom! Zo začiatku zoznámenie s postavou, po ktorom je rýchlo jasné, s kým máme do činenia...a potom to isté znova a znova, len z rôznych uhlov, prešpikované fekálnym humorom a pomiešané s ďalšími epizódkami a gagmi vhodnými akurát do sitcomu. Proste obrázok seriózneho úchyla a budižkničemu. Pitie, drzosť, mizantropiu a nezodpovednosť dovádza do nevídaných extrémov a nemá dosť potenciálu, aby sa stal obľúbeným antihrdinom. V Leaving Las Vegas je človeku Cagea aspoň ľúto, tu by som po polovici filmu Thorntona najradšej nakopala do zadku a spláchla ho do kanála aj so zvyškom deja (na ktorom mi už ani nezáležalo). No tvorcom šlo asi o to, aby nám bol hrdina najprv nesympatický a aby si naše sympatie získaval tak pomaly, ako získava slimačím tempom vlastnú dôstojnosť, až to dospeje k pointe, ktorá mala diváka pravdepodobne úplne zaskočiť a vyvolať nadšené ovácie, prípadne dojaté "ach"...no, nekonalo sa. Trochu bohatší scenár a Coenovcov na režisérsku stoličku a mohla to byť perla. Čierne komédie sú moja srdcovka, ale toto je slabý priemer s o niečo lepšou záverečnou štvrtinou. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Společnosti Universal Pictures a Working Title Films scénář odmítly kvůli tomu, že byl příliš oplzlý, sexistický a protivánoční. Poté se ho ujala společnost Dimension Films. (imro)
  • Necenzurovaná verze filmu se stala rekordmanem v počtu sprostých slov ve vánočním filmu. 170x v ní zazní slovo "fuck", 74x slovo "shit", 31x slovo "ass", 10x slovo "bitch" a 1x slovo "bastard". (imro)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama