Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (630)

Cival 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší zklamání letošního roku. Už z plakátu je jasné, že jako (obvykle výborný) Thornton bude chlastat, hulit a objíždět jednu ženskou za druhou. Proto mi nepřišlo ani trochu vtipný, když drtivá většina humoru spočívala ve zřejmých scénkách typu Santa se ožral, Santa píchá nadměrnou velikost, Santa spí v zákulisí, Santa se pochcal, Santa fuckuje děcka, Santa vystupuje z auta a má kolem sebe prázdný flašky a tak pořád dokola a diváci se smějí a smějí jako přes kolovrátek, i když by opakovaný vtip už měl dávno přestat být vtipem. Navíc ta morálně čistá linie s dobrotivým špekounem je jak pěst na oko. Rádoby ostrej film, kterej se točí pořád dokola aby nakonec skončil jako myšlenkově uhlazená, výchovná měchuřina. Těšil jsem se jak sviňa, ale nakonec nudil jako prase:-) 2 a 1/2 * ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Hodně ulítlá záležitost plná suchých fórků. Vstup zakázán lidem bez smyslu pro svérázný až brutální humor. Billy Bob Thornton rulez! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Vánoce, jak je neznáte. Umím asi padesát nových nadávek a looser Billy Bob Thornton se směle prokousává do mé soukromé TOP 5 všech dob. Mnohem coenovštější než libovolná ze dvou posledních (a rádoby stejně komediálně absurdních) coenovek Nesnesitelná krutost / Lupiči paní domácí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Problém je, že komediálně vděčná situace - shitující a fuckující Santa v přítomnosti nevinných dětských tváří ("Co chceš?" - "Kačenku na péro." - "Co to kurva je?" apod.) - funguje jen ze začátku, ale celý film se na tohle utáhnout nedá a brzo začne mít děj trpkou příchuť stereotypu. Nápad převléci se za elfa a Santu a připravit si tak půdu pro krádež není špatný, ale moralistně laděný závěr hodně kazí a plazící se Thornton s růžovým slůnětem je vrchol scenáristické křečovitosti. Ten film se ze začátku tváří kontroverzně, aby pak skončil zcela konvenčně a nevěrohodně. Mix rádoby kontroverze a moralistního vyznění, tak to možná američani chtějí, tržby (60 mil.) na takový film nebyly vůbec špatné. Jinak Thornton byl již tradičně výborný. Fuck. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film plný nadávek místy dost těžkého kalibru, které ze začátku fungují a lehce šokují, časem ztrácejí razanci a originalitu... Zbytek příběhu mi ale přišel tak trochu jako z Disneyovky - napravení a ponaučení... Takže vlastně nevím, komu je tohle dílo vlastně určeno... Dětem? No nevím, jestli bych tohle pustila třeba dvanáctiletému děcku. Dospělým? OK, párkrát jsem se zasmála, ale že bych byla nějak zvlášť nadšená, to se skutečně říct nedá. Bily Bob je sice fajn, ale to mi nějak nestačí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Santu jsem viděl poprvé 24. prosince odpoledne (skutečně!) a věřte mi, málokterý film dokáže navodit vánoční atmosféru s takovou (nedbalou) elegancí. 80% Zajímavé komentáře: Djkoma, Lynn, Rex Mundi, Aiax, plagjoklas, hot_spot ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasická americká "rodinná" komedie s vynikajícím Thorntonem, jehož nadávky a fascinace análním sexem začnou býti s přibývajícími minutami poněkud stereotypní. Ale sranda to je. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $60,060,328Tržby Celosvetovo $76,488,889/videl v kine: 35%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice samoúčelné až hrůza, ale přinejmenším díky výkonu Billyho Boba Thorntona to prostě na mou maličkost naprosto fungovalo. Ať už scéna příjezdu opilého Santy na eskalátoru a posléze i brutální masakr vánočního soba, ať už ty lyričtější polohy v závěru... prostě jsem se skvěle bavil a hlavní postavě zobal z ruky. V případě režijníé taktovky Larryho Zwigoffa už bych zas tak žroutský nebyl. Připadalo mi, že spousta gagů vyznívá do ztracena, pokusy o silné charakterní miniatury (zcela ve stylu bratří Coenů, kteří to produkovali) končí se třemi tečkami a ne s vykřičníkem a film je vmáčknutý pouze do postavy Santy a kluka s tváří blba. Jenže oni ten náklad dárečků prostě uvezou. Navzdory tomu, že pokusy o slovní humor jsou občas až příliš přeostřené vulgaritou, navzdory tomu, že originálních gagů zase není tolik. Ale atmosféra i nápad tu prostě jsou a já se análně-alkoholickou "poetikou" filmu o napravení jednoho ztraceného osudu pobavil. Možná škoda, že to nevzali do rukou Ethan a Joel jinak než finančně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Představa santy, co kouří, pije, ojíždí tlusté ženské, machruje za cizím barem, buzeruje každýho blbě čumícího černocha, buzeruje svého malého kamaráda elfa a jeho otec, co ho v mládí mlátil, je docela krutá. Když k tomu přidáte dost tvrdý humor, jednoho liliputána, jednoho tlustého blbečka, starou babičku, "skoro" prázdný barák jednoho milionáře "co odjel na pracovní cestu" a nějakej ten supermarket s šéfem ostrahy, který pozná zloděje už jen podle čichu....Tenhle film je plný slov, které by byli na nově před 22:00 vypípovány cenzůrou avšak to by byla škoda. Velká škoda. Některé vtipy a hlášky mě způsobili záchvat smíchu... Jen škoda, že jich je tolik až někdy působí moc automaticky... Ale B.B.Thornton to je pan herec :)) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Glenn Ficarra, John Requa .. B. B. Thorton jako Santa je fakt cool looser! Je dobře, že u náš chodí Ježíšek, protože od něj jako Santy bych dárek ani nechtěl :). I jeho "mamka" a skřítek v jednom je super a v ringu mu to tak sekne. A jen tak mimochodem, byl jsem z filmu jako celku trochu zklamán, protože námět nabízel mnohem, mnohem víc.. Šťastný a Veselý. 70%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Opravdu drsný humor. Ale - dělat Santu Clause, to je skutečně Fucking Job.( Ještě, že Jéžišek je tak chytrý, že si přání nechává posílat poštou a nemusí to řešit v obchoďáku ) Billy Bob Thornton - Santa Claus s flaškou v ruce jedné a s cigaretou v druhé je prostě ..odpudivě neodolatelný. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film sa dejovo toci stale dookola a tym padom aj vyborne cynicke a suche hlasky Thorntonova Santu prestavaju byt velmi rychlo vtipne a nastupuje nuda. Navyse ta "ostrost", prezentovana hlavne slovne, sa ku koncu vdaka absolutne nasilnemu nanuteniu vychovneho elementu straca este vacsmi a vo mne po pozreti ostala pachut spackaneho slubneho potencialu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Terry Zwigoff po svém geniálním debutu Přízračný svět přichází se svým druhým filmem, jenž je na první pohled jakýmsi formálním i významovým protipólem křehkého teenagerského dramatu. Přízračný svět - ortodoxní svět žen, spíše nedospělých, ale svou dospělost zmateně hledajících dívek, posmutnělý a s hrdinkami stojícími mimo (společnost, trendy...), Zwigoffův druhý film je etalonem světa mužského, hrdina tou samou dospělostí a životem již značně unavený, okoralý a cynický, ve svém v alkoholu topeném světě ale vlastně také na okraji společnosti, mimo masu americky veselých, mladých a úspěšných lidí, pro něž je Santa Claus symbolickou potvrzením smysluplnosti a hloubky jejich světa. Zwigoffův Bad Santa je sice komedie - hodně sprostá, ale zároveň hodně moc vtipná komedie! Mnohdy daleko za hranicí politické korektnosti a hlavně utahující si ze symbolů základních pilířů amerického světa (Vánoce, materialismus...), a přesto (stejně jako Přízračný svět) dokonale fungující filmový tvar. Ten stojí především na doslova hereckém koncertu Billyho Boba Thorntona! Klobouk dolů. V jeho podání je vánoční Santa fakt úchyl se zálibou v análním sexu, ale i prototyp selhání amerického snu a prázdnoty materiálně zaměřeného západního života... Rozverná vánoční Americká krása... A navíc ta závěrečná kvazisentimentální scéna s několika překvapivými pointami... Film hluboký i rozverný zároveň... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek, po kterém již nikdy nebudou vánoční koledy stejné. A Billy Bob Thorton v roli, ve které se zaškatulkoval na dlouhá léta dopředu. "Coenovsky praštěné" a tedy zatroleně vtipné, nezbední truldové! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V base byl jednou, ženatej dvakrát. 2a půl roku trčel na vojně v Mexiku. Vypíchli mu oko, vzali ledvinu, ale nic tak debilního, jako dělat Santa Clause se mu nikdy nestalo. A přitom vánoce jsou takovej byznis...... . Thornton je ten nejhnusnější a nejstrašnější Santa, jakýho svět viděl. Tolik alkoholu v jednom filmu, ještě nikdo nevypil. Pravda, jsou tu i vtipné momenty u kterých se dospělí nudit nebudou, ale zase takovej odvaz to není. Pokuď nejste alkoholik a nechlubíte se chováním jako dobytek, raději se tomuto filmu obloukem vyhněte. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Kitay: 1. Nocturne No. 2 in E-Flat Minor, Op. 9 No.2 2. Up on the House Top 3. Jingle Bell Rock 4. Please Come Home for Christmas 5. Papa Loves Mambo 6. Holly Jolly Christmas 7. Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow 8. Deck the Halls 9. Jingle BellsIt Came Upon a Midnight Clear ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto vianočné predpeklie si zaslúži potlesk: Billy Bob Thornton zo Smrtiaceho bumerangu je neskutočný filmový hajzel, ustavične naložený v liehu, cigaretách a nadávkach. Nasáčkuje sa do cudzieho domu, obývaného šikanovaným chlapcom a jeho senilnou babičkou... Svet Terryho Zwigoffa je zabývaný celým zástupom mäsitých figúrok, ktorých vrcholom je takmer vyzlečená Lauren Grahamová zo Žien z rodu Gilmorovcov, posadnutá sexom s Dedom Mrázom. Dodatok z roku 2017: Ale faktom je, že som to videl raz v živote, po repríze som nikdy netúžil a nechýba mi... a dvojka je strašná. Vlastne skôr triler, než komédia. Wtf. ()

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama