Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (630)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film sa dejovo toci stale dookola a tym padom aj vyborne cynicke a suche hlasky Thorntonova Santu prestavaju byt velmi rychlo vtipne a nastupuje nuda. Navyse ta "ostrost", prezentovana hlavne slovne, sa ku koncu vdaka absolutne nasilnemu nanuteniu vychovneho elementu straca este vacsmi a vo mne po pozreti ostala pachut spackaneho slubneho potencialu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě super komedie, která mi v tento předvánoční čas vyloženě sedla. Místy to sice trochu herecky skřípe, děj je hodně předvídatelný, a dají se tam najít i některá žánrová klišé, ale jako celek je to prostě dobrá zábava. Billy Bob Thornton v titulní roli mě strašně bavil a hlavně díky němu jsem si to tak užil. Uvážím-li, že je pod tím režijně podepsaný stejný chlapík, který o 2 roky dříve natočil můj oblíbený film Přízračný svět, nemohu za sebe jít pod 4 hvězdy. A jsem docela zvědavý na dvojku, která jde brzy do kin. Btw. český název mi přijde debilní a zavádějící. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Lepší Vánoční film si divák pod stromeček přát nemůže. Pryč s vánoční dobrotou, pohodou a hodným starým pánem vozícím dětem dárky. Santa B.B. Thorntona je odpornej chlápek, kterej šoustá tlustý baby, mluví jako kanál a je v jednom kuse v lihu a divák ho za to musí milovat. Ani metr vysoký černoch-elf či Kluk (trochu retardovaný tlusťoch) se nenechají zahanbit. Tahle trojice tvoří dokonalou příležitost pro typický coenovský humor. Mimochodem, bratři jsou pod ním podepsáni jako producenti a troufám si tvrdit, že i scénář neponechali beze stopy. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Fanoušci černočerných komedií, mezi které se hrdě hlásím, budou naprosto nadšeni. Souložící, chlastající a nadávající Santa Claus se jen tak nevidí. Při čtení synopse si člověk představí klasický příběh napravení zloděje za pomoci dítěte. Ono prozření je ale úplně jiné, než by kdo čekal, celý film je plný originálních nápadů a skvělých gagů a Billy Bob Thorton v červeném čepci vypadá dokonale. Také je to jediný vánoční film, ve kterém se řekne slovo "fuck" 147krát... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hřeší na to, že na severním pólu není protialkoholická léčebna, čadí víc než komín, kterým má procházet a vzhledem k fascinaci jistým typem sexu si jeho sob musí dávat setsakramentský pozor, aby se tento zhýralý Santa neocitl mezi ním a sáněmi. Cynické, obhroublé, nasáklé chlastem a pocitem viny, zkrátka Vánoce jsou svátky hříchu.. Zwigoff už u Ghost World prokázal, že pro příběhy o životních loserech má cit a i přes jistou dávku ujetosti je umí podat hravě a tak nějak lidsky. Úvodní titulek s názvem filmu v kompozici se šavlujícím Santou si zaslouží zarámovat a dát k adventnímu věnci na krb.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Brett Kelly, ktorý hral osamelého a telnatého chlapca, takmer prišiel o svoju úlohu kvôli osýpkam. Až po potvrdení od lekára sa smel zúčastniť natáčania. (Greenpeacak)
  • Vo videoklipe k svojej piesni "Just Lose It" použil americký raper Eminem odkazy na tento film. Tony Cox (Marcus) si v klipe vystrihol malé cameo. (Macejko)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama