Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

anais 

všechny recenze uživatele

Bad Santa je příjemná vánoční komedie. Bad Santa je neuvěřitelně sprostý film. Bad Santa není vhodný pro děti, ale určitě by se u něj bavili. Zprvu je těžší se s nechutnou Thortonovou postavou sblížit, postupně se však objevují jisté známky jeho lidskosti. Toho je docíleno jakýmsi rostoucím citem hlavního hrdiny vůči tlustému hloupému chlapci, ze kterého si všichni dělají legraci...a možná právě to, že ho všichni už odepsaly je spojujícím prvkem mezi těmi dvěma, a následně divákem (kterého snad nikdo neodepsal, ale rád soucítí s někým, kdo je na tom hůř než on, že?). Základní schema příběhu je tedy velice jednoduché, ničím nepřekvapí. To, z čeho pramení největší vtipnost, je kontrast mezi vánoční atmosférou a kulementně střílenými sprostými slovy, popřípadě zobrazování sexu na nepravděpodobných místech (bazén těsně vedle sedící babičky, převlékací kabinka v obchodě...). Na první pohled se může zdát že se jedná o variaci na dementní komedie bří Farreliů, opak je pravdou! Režisér Terry Zwigoff dokáže i v záplavě nechutností najít inteligentní vyprávění, které by si zasloužilo stát pravidelnou vánoční klasikou. Předtsavte si, sledovat Bad santu v kruhu rodinném, pod stromečkem... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem Santa Claus co pije,chčije a píchá." Nemám žádné zásadní výhrady proti starému, vypasenému a dobrosrdečnému Santovi, ale od jisté doby je mi sympatičtější ten, co si máchá játra v chlastu, takticky se schovává v dýmové cloně z cigaretového kouře a provádí anální sex se sestrou paní Santové. S přibývajícími léty se holt priority mění, takže ačkoli bych v reálném životě nakopal úchylného Santu do jeho nateklých koulí, tak ve filmu se s ním dokážu pobavit. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Glenn Ficarra, John Requa .. B. B. Thorton jako Santa je fakt cool looser! Je dobře, že u náš chodí Ježíšek, protože od něj jako Santy bych dárek ani nechtěl :). I jeho "mamka" a skřítek v jednom je super a v ringu mu to tak sekne. A jen tak mimochodem, byl jsem z filmu jako celku trochu zklamán, protože námět nabízel mnohem, mnohem víc.. Šťastný a Veselý. 70%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton jako santusácký Santa je opravdu dokonalý a společné scény s klukem či trpasličím komplicem jsou dokonalé a opatřené skvělými dialogy. Ostatní postavy jsou vedle nich nevýrazné (včetně ségry paní Clausový), ale vzhledem k tomu, že Thornton téměř nesleze z plátna, to ani nevadí. Jeho mluvu titulky sice poněkud umravnily, ale nemusíte umět až tolik anglicky, abyste pochopili, jak vypadá valná část jeho slovní zásoby. Terry Zwigoff natočil po Přízračném světě další velice svérázný snímek a i když konec už tak parádní není, rád si ho dám znova. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku hodně vulgární groteska, ve které v tandemu Santa se svým trpasličím komplicem o Vánocích vykrádají kasy v obrovských obchodních centrech. Jenže tenhle Santa s ukradeným lupem vydrží sotva rok, je neustále v alkoholním oparu, něco si kdysi odseděl, děti z duše nesnáší a je na chlup podobný skvělému Billymu Bobu Thorntonovi. Nahořklý příběh plný ujetých figurek tomu chtěl, aby se setkal s obézním outsiderem, u kterého na nějaký čas najde útočiště na tuhle sezónní šichtu a už scéna jeho „nastěhování“ („Budu tu teď chvíli přebejvat. Na severním pólu se všechno sere. Paní Santová mě nachytala, jak šukám její sestru. Takže jsem teď bez bejváku!“) mluví za vše!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Poslední film, ve kterém se objevil John Ritter (Bob Chipeska), a byl věnován jeho památce. (Karlos80)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama