Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobách, kedy už podobné žánrové filmy stredného rozpočtu prakticky úplne zmizli je takéto parádne poctivé béčko veľmi príjemným spestrením. Originality sa tu moc nenájde, ale s tým nemám ani najmenší problém, film si berie prakticky to najlepšie z viacerých mojich obľúbených filmov ako Čierny jastrab zostrelený, Votrelci alebo prvý filmový Final Fantasy a robí to veľmi dobre. A tak už od samotného začiatku mi bolo jasné, že to bude presne pre mňa, dejovo mi to nadmieru vyhovovalo, je to militaristické, napínavé a aj správne tajomné, takže som bol zvedavý, čo z toho bude a síce v druhej polovici už ide úroveň filmu o trochu nižšie, keďže napätie a tajomnosť ustúpia akcii, ale stále ma to dosť bavilo, takže si nemôžem výraznejšie sťažovať. Jedine ma trochu sklamalo zistenie pôvodu samotných duchov, toto malo radšej zostať v tej hororovejšej rovine. Akcia sa dá prakticky len chváliť, nájdu sa tu tri hlavné bojové sekvencie, ktoré sú perfektne natočené a špičkovo technicky zvládnuté, zaujímavé lokácie, správanie duchov, špeciálne jednotky a vysoká úmrtnosť ich členov, je na ne skutočne radosť pozerať. Len pri nich postupne klesá hororová stránka a film skôr prechádza k sci-fi, takže ma vlastne každá ďalšia bavila o trochu menej, než tá predchádzajúca, ale stále si udržuje vysokú úroveň. Obsadenie síce nie je výraznejšie známe, ale filmu to len prospieva, vojaci pôsobia ako skutoční členovia špeciálnych jednotiek, no vyhovoval mi aj hlavný hrdina, ale aj známejšia Emily Mortimer a Bruce Greenwood. Veľkým prekvapením je aj réžia, na to, že sa jedná o debutanta je film až nadmieru kvalitne zvládnutý po všetkých stránkach. A ani ten nižší rozpočet nie je ani najmenší problém, ušetril sa na hereckých hviezdach a lokáciách, ktoré tu vôbec neboli potrebné, ale využil sa presne tam, kde sa aj mal, teda na parádnej akcii a efektoch. Takže ja si až na ten jeden spomínaný nedostatok nemôžem sťažovať, na Spectral som sa tešil a dostal som prakticky presne to, čo som aj chcel, parádny militaristický akčný sci-fi film s výbornou zápletkou, slušnými postavami, skvelou akciou, zručnou réžiou a kvalitnou technickou stránkou. Určite som to nevidel naposledy. 79% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že tohle bude herecky nezajímavé, ale právě herci ukázali, že i s béčka s nijak valným příběhem se dá udělat hodně koukatelný film. Dobře, mohou za to herci a také trikoví specialisté, protože po téhle stránce snímek funguje skutečně dobře a na scény se velmi dobře kouká. Doladit příběh a bude to parádní. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je tam až priveľa vecí, ktoré majú logické diery. V jednom okamžiku anomália jednu vec dokáže, pretože to v konkrétnej scény fajn pôsobí. V ďalšej už to nedokáže, pretože by tým rozbíjala inú scénu. Hlavný mozog útokov/obrany Dr. Clyne je v jednom okamžiku technický génius (výroba zbraní v bunkri, ktoré vo výsledku vyzerali ako funglovky z fabriky) a zároveň nedokáže poskytnúť užitočné rady (nedal základni info o efekte železa a podobne). U filmu sú uvedení štyria scenáristi, čo sa podpísalo na výsledku. Zlepenec nápadov u ktorých nefunguje prepojenosť. Béčko, ktoré sa samo zrazilo do céčka. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako docela dobry sci-fi a skončilo to jako docela blby sci-fi. Do té doby, než se ty přízraky začly objevovat ve velkém a než pak postupem času zjistili, co jsou zač a jak proti nim bojovat, bylo to ještě jakž takž dobré. Ale řekněme si to otevřeně - nehmotnej nepřítel není divácky dobrej nepřítel. Moc toho s nima totiž nevymysleli. Je to pak to samé furt dokola, akorát s většíma zbraněma. Takže z původního nadšení to pomalu nudne a nudne, až to úplně znudne. A to nemluvím o Emily Mortiner, kterou nemusím. Za zpracování, pár dobrých herců a povedené obrněné Tatrovky (nebo co to bylo) dávám 1 hvězdu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když se do jednotky elitních amerických specnaz pořádně obují vražedné zkondenzované přízraky, jsou i staří mazáčtí vojclové rázem v hajzlu, protože proti těmhle neviditelným neživým stvůrám jsou konvenční zbraně na dvě věci. Ale naštěstí mezi sebou mají i jednoho koumáka civila, který jim vyrobí speciální plazmatické opakovačky, a rozhodující řežba tak může začít... Zatímco béčkové robotické sci-fi střílečce Kill Command jsem dal nedávno pětku částečně i z dobrého rozmaru, Spectre si zaslouží plný počet naprosto střízlivě a objektivně. Nevím, jestli to bylo hlavně díky Full HD a úhlopříčce přes metr pade, ale ten obraz byl dokonalý. Perfektně nasvícené scény, nádherně omšelé kulisy zdevastovaného města, decentní "saudkovské" barvy, prostě vizuální delikatesa. Navíc výborný, ryze béčkový příběh z bohy zapomenuté a opuštěné evropské periferie (jako bych to slyšel: "Where the hell is some fuckin' Moldova?!"), slušní nepříliš známí herci, dobrá kamera (a tentokrát i ta ruční)... Myslím, že si na produkci Netflixu budu muset co nejdřív pořádně posvítit! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)

Reklama

Reklama