Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (980)

POMO 

všechny recenze uživatele

Skrátenú verziu filmu so všetkými "wao" nájdete vedľa v sekcii videá. Volá sa "Trailer". Scénár za 5 doláčov. Godzilla bola temná štýlovka, Kong je pestrofarebná želatína. Bez jedinej emócie či náznaku napätia. Opičák nastúpi na scénu razantne rýchlo, ale moment prekvapenia zabíja znalosť trailerov. Taktiež údiv z prďáckych monštier, ktoré sme v ňom videli všetky. Škoda. Snaha o atmošku stratených svetov z 50. a 60. rokov tu je, Hiddlestonovi to ako stopárovi svedčí (s Brie Larson by im to v lepšom scenári fungovalo) a John C. Reilly je highlightom filmu. Len Samuel Jackson nevie čo tu robí s jeho militantným magorom, v jeho postave by viacej fungoval řezník typu Stephena Langa z Avatara. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kong konečně ztratil ambice snažit se v omletém kýčovitém rektobolu po sté vyprcat nějakou subtilní blondýnu (ač by to bylo vzhledem k jeho monstrózní kládě anatomicky nemožné) a tragipateticky se pak zřítit z Empájrstejtbilding. A to je moc dobře. Děj se tedy přesunul výhradně na Lebkostrov, obývaný tajuplným kmenem Kožených xichtů, a soustředí se na boj mezi dvěma lidoopy, Kongem a Džexnem. Džexn má sice drobnou nevýhodu výšky, ale zato trošku více vyevoloval a má napalm, což Kong dorovnává kvapným učením se používat první primitivní nástroje, například lodní šroub. Větší primát s trošku připečenou srstí válku o ostrov opic vyhraje a může se v klidu soustředit i na jeho vyčištění od obřích lidožravých praještěrek a jiné havěti. A máme tu obvyklý stav. Já jásám, zatímco kohorta zdejších sofistikovaných müslitelů a pouťových filosofů (co tu do jednoho vždy nepokrytě cáká nad tolik psychologicky propracovanými a scénáristicky neprůstřelnými homixovými kafilériemi) sténá, že prý nedostatečné vykreslení a emoční plochost postav, stupidně jednoduchý příběh a absence morálního poselství s nádechem antického dramatu. Čuráci! Pobaveně se opět ušklíbám a rozverně přemítám nad tou nesmírnou erudovaností a hloubkou partičky superbuzerantů v pastelových elasťácích z omalovánek pro dyslektické mongoloidy, furt dokola zachraňující Zeměplacku před animovanou ufonskou hlavou. Já tedy viděl skvěle udělaný, sysluplný, zábavný a výborně odsejpající retrobružný oddechový akčňák se sympatickými herci, charismatickými opičáky a výborně zcégéiovanou plejádou hnusných pramonster, který strká do kapsy i libovolný Jurský parkosvět 1 – 50. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který bych chtěl milovat, ale jeho druhá polovina mi to nedovolí. Kong: Ostrov lebek má jedny z nejkrásnějších kompozicí záběrů, jaké jsem kdy viděl, naprosto boží soundtrack a měřítko, díky němuž i "obyčejné" scény vypadají neskutečně dobře. Zatímco s formou si Jordan Vogt-Roberts evidentně rozumí na jedničku s hvězdičkou, s obsahem je to horší. Postavy díky dobrému castingu sice lehce zapamatovatelné, ale málokterá nakonec hraje v příběhu podstatnou roli, protože o ně tu zkrátka nejde. Nejpatrnější je to na Tomu Hiddlestonovi, který vstoupí na scénu jako hlavní hrdina, aby se jím pak nestal (případně na postavě Tobyho Kebbella, která je pro děj nepodstatná a přesto je jí věnováno nemálo času). A protože se v druhé půli začíná eliminovat a napětí by mělo pramenit ze strachu o postavy, Kong dostane téměř fatální ránu. Mohl to být dokonalý film, kdyby se očesal počet postav a u těch, co by zůstaly, posílila jejich charakterizace. Takhle je Kong: Ostrov lebek jen příslibem toho, co mohlo být. Ale často příslibem tak famózním, že mu stejně těch 75% musím dát. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když King Kong na to jde jinak, než nová Godzilla, relativně se mi líbil. Triky a kamera, boj člověka s přírodou, něco, co chce lidstvo zničit pro svou vlastní velikost - tedy zbytečně. Tohle nebylo ale dostatečně rozvedeno, co mi vadilo nejvíc, byla až přepálená akce a množství zpomalovaček. Ale zase jsem nepoznal, kdo bude sežrán! Nevím, jak dopadne boj lidoopa s ještěrkou, ale tenhle snímek mě aspoň navnadil. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl svoje oči vyhnat na pastvu, vyženu je na Konga, protože po vizuální stránce je to jeden výmlask vedle druhýho. Kongovi zkrátka velký plátno platne jak ušitý. S nadšením kvituju i zpracování, které mě ušetřuje od "městské části", co akorát tak znudila korn, když tato časová úspora byla využita ve prospěch různých ostrovních překvápek a soubojů. Herecky převyšuje Samuel L. všechny tak o půlku Konga. někdy jsem byl až překvapen co všechno tvůrci na ostrov prskli, ale v rámci hesla "bavíme diváka" je povoleno vše. Zejména úvodní military pasáž odlehčená hláškama všeho druhu (psaní dopisu) se zalíbila. Zábavička asi hlavně pro ty, který neřeší kongy před tím, zkrátka kong sem, kong tam hlavně že úsměv a úžas mám. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlátanina, zo začiatku aspoň zábavná a super nasnímaná, ale niekde za polovicou to dosť tragicky stratí dych a človek už potom iba čaká na finálny fight Konga so šéfom jašteríc, ktorý je fajn, ale tiež nič extra. Ľudia sa celý čas správajú ako totálni kreténi, takže im človek praje rýchlu smrť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na suprovou odreagovávačku, která lákala nápadem, digitálními efekty a směskou herců, kteří za normálních okolností nemůžou zklamat. V tomto případě je ale největší problém právě to, že ten, co psal scénář, úplně nevychytal jednotlivé postavy a tak tu jediný zajímavý je Samuel L. Jackson, který dokonce i hraje a pak ještě John C. Reilly, který sem tam má i nějaký hlášky. Jinak je to military vyvražďovačka na způsob legendárního Predátora, jen s tím rozdílem, že v tomto filmu není nikdo, kdo by alespoň trošku dokázal zastoupit Arnolda. A tak tu chybí i hlášky a vlastně i duše celého filmu a stává se z toho další digitální průměrno ze světa Hollywoodu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Celovečerní Kong: Ostrov lebek je o dost jiný, než jak se prezentuje v upoutávkách. Má mnohem blíž ke klasickému dobrodružnému filmu a kdo čeká v trailerech naznačovanou serióznost a dospělost, nedočká se jí. Blockbustery nepolíbený Jordan Vogt-Roberts ale umí občas vytáhnout hodně pěkný záběr a především naprosto bezproblémově zvládá velkolepé bitvy monster. A je jich víc, než byste čekali. Bohužel ve chvílích, kdy zmizí Kong ze scény a dojde na lidské hrdiny, je to o řád horší. Jednu chvíli film řeší zcela seriózně (a celkem působivě) válečná traumata z Vietnamu u Samuela L. Jacksona, aby se o minutu později změnil v komediální show Johna C. Reillyho. A mezi tím pobíhá nudný Loki a spousta dalších hrdinů, kteří vám budou úplně u zadku. Celkově je to fajn, ale lehké zklamání zapírat nebudu. Počítám, že za rok si pustím maximálně sestřih bitek, celý film ale asi jen těžko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $165,743,421Tržby Celosvetovo $562,443,421Tržby za predaj Blu-ray v USA $28,131,384Tržby za predaj DVD v USA $15,613,881║ riadna bejkovina ale podarená, dejovo klasický popcorňoví vývar ale ktorý chutí, klasický film na vypnutie a užívanie, má to niekoľko za vlasy pritiahnutých scén, hlavne čo sa týka likvidácie vrtuľníkov krúžiacich v blízkosti Konga ale zas nechýba tomu efektnosť ako aj všetkému ostatnému, takže je to ináč hlavne triková a akčná pochutina, ktorá sa našťastie na nič nehrá, hefty sadnú, herci aj keď nemajú čo hrať újdu, neotrávia svojou prítomnosťou, svoje urobí aj 3D efekt /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

- Mam takovej nápad, pome udělat další verzi King Konga, ale tentokrát hozený do válečnýho 'Nam stylu. - No dobrý, a vo čem to bude? - Vo tý obří vopici. - Počkej, ale příběh... - Jo, příběh, ten je vedlejší, dycky, když nebudeme vědět, dáme tam sabaty nebo ledzepy a nějaký siluety v protisvětle. - Neni to trochu málo? - Neni! Eště tam dáme Samuela L. Jacksona, co bude dycky řikat nějaký strašně hluboký věci a dívat se jako šílenej Máca Windu. Něco mezi plukovníkem Kurztem a kapitánem Achabem, ale černější. - Dobrý no, ale co když to bude mít stopáž ke dvěma hodinám? - Tak tam dáme spoustu zbytečnejch postav, který může zežrat nějaký obří hovado. - Fajn, sounds fun, green light. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější Kong. Zábavně akční, často s dostatečnou nadsázkou a rozhodně megalomanské. Skoro bych až řekl, že za každý dolar do triků je vidět minimálně stovka chlupů na Kongovi. Efekty se nesnaží být přehnaně realistické, ale perfektně dotváří skoro až fantasy prostředí, které má svojí mytologii a odvážný koncept (vojáci po konci Vietnamu, bezohlední vědci, civilisté) se vydařil. Kong opravdu baví, bojuje, následně je vykreslen v dostatečném nadhledů a jeho svět je atraktivní svými zvláštnostmi. Akční scény jsou skvělé, velice rychle vtáhnou diváka a především v závěru přijdou titulky až překvapivě brzy. Už dlouho jsem v kině neměl u titulků pocit, že nechci nic říkat a jen si to užít. Navíc se potvrdilo, že Jordan Vogt-Roberts nemá tu naivní lásku ke Kongovi, kterou měl Peter Jackson a tak je film mnohem soudržnější, i když i v něm je cítit stříhání "navíc" (např. scéna Chapman/zeď domorodců má tak špatný střih i zvuku, že tam něco chybí:)). Za mě potěšení, které "navazuje" na Godzillu, není tak temné, ale odvážné a zábavné. PS: určitě si počkejte po závěrečných titulcích;) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Kdybych někdy točil King Konga, vypadal by hodně podobně. Moje krevní skupina. Samozřejmě, scénář by se dal pilovat, postavy prohlubovat, ale o to v těchhle monster bijácích moc nejde a tady je to taktéž vedlejší kolej. 70´s nejvíc. Spousta záběrů (ba celých pasáží) vypadá fantasticky a daly by se okamžitě rámovat, prostě vizuál (i hudba) dle mého gusta a přes ně se moc chyb neprolne na povrch. Kongův Ostrov bavil a klidně chci víc... 85%. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem se zase jednou vytočil! Člověk se po měsíci a půl probudí z drogovýho oparu a z koutků setře čerstvej kundí žlem hormonálně nevybouřených středoškolaček, který se mu od nabytí půl míče samovolně přisávají rozkrokem k tlamě, aby si konečně pustil nějakej film, a sáhne zrovna do žumpy toho nejodpornějšího filmovýho řemesla. Tahle amatérská kýčovitá splaška si nezaslouží ani vlastní plakát, ta by se měla maximálně někde ve vietnamský trafice přírodně rozkládat v papírovým DVD obalu mezi ‚Varan vs. Kobra‘ a ‚Nejoblíbenější hity Káji Gotta z let 1960 – 1965‘. Pak by tu trafiku v Hloubětínským metru podpálili vožralí rumunští přistěhovalci a Kong společně s majitelem Kimem Kingem by chcípli. A stará Nguyenová by nedostala z pojistky ani hovno, protože ji v lednu nezaplatila včas. A jejich děcka by přejela tramvaj, protože mají moc šikmý oči a nedokážou se pořádně podívat do stran, jestli něco nejede. A vedení Prahy 9 by je nemohlo bez příslušných dokladů řádně pohřbít, takže by jejich šikmej popel spláchli do kanalizace a v kronice by o nich nebyla ani zmínka… Takovej osud by si tenhle film zasloužil! A určitě ne místo v programu kin a 70 procent na ČSFD! Takovou sračku si můžete natočit i vy doma, stačí solidní Nokie s VGA foťákem, Malování 95 na střih a animaci, a partička těch nejteplejších kreténů a homoklád nejen pod sluncem, ale i z tý druhý půlky Země, kde slunce zrovna nesvítí a je noc. Tu si složíte naprosto snadno, stačí sehnat: špatně opálenýho teplouše s tak úchylně upnutým tričkem, jak jen nejúchylněji na špatně opálenýho teplouše tričko upnout lze, debilní krávu s foťákem, která i z těch nejdementnějších situací dokáže vykřesat dojemně dramatickou fotku hodnou třech Pulitzerů a jednoho tématu měsíce v Ňůjórktájms, mladýho blbečka s červenou čelenkou á la homoRambo ze sedmdesátek, idiota, kterej na všechno odpovídá „jes, absolutly, ofkórs, ólrájt“, pak přihodíte pár Číňanek, mulatů, debilů a jednoho Samuela L. Jacksona. Samuel je v dnešní filmový době synonymem negra. Vážně, pokud v nějakým filmu hraje negr, je osmdesátiprocentní šance, že to bude Samuel L. Jackson. Samuel je takovej černej Nicolas Cage. Samuel když jde ráno na hajzl, vytře si prdel a na ten hnědej toaletní papír se nějakou náhodou podívá, tak si řekne: „Jes, ofkórs, právě jsem na toaleťák nasral docela epickej scénář!“ Když už máte poskládanou tuhle partu zkurvenců, tak stačí vzít pár zvířátek ze Života brouka, včetně původní animace, srát na to, nikdo si nevšimne, že je rok 2017, a pak je nechte všechny pobíhat na palouku v listí a trávě a ať dělají: „úúúúú, ááááá, blééééé, jsem mrtvej, ty taky, úúúúú, áááááá, blééééé“. Hotovo dvacet. Máte film o Kongovi. Gratuluju. A pokud zrovna nemáte doma Samuela, můžete ho nahradit libovolným cigánským Dežem eL Džexnem, nebo tam dejte kečup. Garantuju vám, že to bude mít pořád větší úroveň, než tenhle nechutnej céčkovej brak! Tak za měsíc a půl zase ahoj u další bžundy. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bitky s Kongem jsou boží a scéna s pavoukem jakbysmet, všechno ostatní ale v Ostrově lebek kulhá. Hlavně lidští hrdinové se dělí na líně vystavěné, nevyužité (proč tam sakra byla ta asijská slečna?!) a jasně určené k likvidaci, kvůli čemuž tak výrazně trčí ven Reilly, jenž Hiddlestonovi vyloženě krade film pod rukama. Jeho veterán vůbec není takový magor, jak se zdá z trailerů. Marlow a samotný Kong jsou naopak nejlépe vykreslené postavy a často dávají zapomenout na to, že se tu vlastně jen běží z bodu A do bodu B, aby se mohl budovat filmový vesmír. Jako blockbusterová blbina tak Ostrov lebek s klidem funguje. Monstrózní (r)evoluce se ale bohužel nekoná, na to je Kongův návrat až příliš scenáristicky podvyživený. (6/10) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hrozný béčko, který má přehršel prázdných a nevýrazných postav s minimalistickou osobností. Přitom fotografka, stopař, John Goodman i Samuel Jackson měli velký potenciál a stačilo to jen doladit. Paradoxně je nejlepší v podobě postava komického prvku Johna C. Reillyho. Konec se měl dle mě soustředit spíše na konflikt konga s plukovníkem, než na souboj s CGI potvorou, bylo by to mnohem zajímavější. Přesto přes všechnu tuhle kritiku je to 7/10 s odřenýma ušima a to hlavně díky neuvěřitelně sympatickému obsazení a díky boží, stylový, vizuálně opojný, kreativní režii. Ten film je blbost, ví to o sobě a nebojí se toho využít. Škoda že scénář nepodporuje vizuální drive filmu. Jo. Nadržuju tomu, ale jen trochu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAM VENKU NĚCO JE!“ ... „JE TAM TOHO SPOUSTA...“ /// Potěší parádní a efektní Kongův dvojnástup! Má parádní trefu, skvělej hlas, vybornej chytací reflex a ksicht Mike Tyasona. Přírovědně – dobrodružno – válečná podívaná z vostrova, kterej je plnej překvapení (lidově řečeno – stačí chvilka nepozornosti a jste v píči!). A když spolu válčej (je to kurva válka!) ty dvě zvířátka… skvělý! Kong krom vizáže od Tysona podědil i bojový geny a efekty jsou fajnový… Tahle vopice je vopravdu velká! Ale jiná než ta Jacksonova. Svižnější, bojovnější a umí hrát na city. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že chobotnice se dají žrát jako špagety. 2.) Chtěl bych ukázat Velkýmu Kongovi, že na Zemi je králem člověk. 3.) Thx za titule „marinovanec a May“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,846 // Otvárací Víkend v USA: $61,025,472 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavnější dobrodružnější výpravu nenajdete. Kong má výhodu, že má velmi dobrý herecký cásting, což se o konkurenčních blockbusterech příliš říct nedá. Tom Hiddleston je sympatický klaďas, Oscarová herečka Brie Larson dodává šmrnc, Samuel L. Jackson je opět skvělý psychopat a zaujme i hláškující John C. Reilly. Největším plusem je samotný vizuál dech beroucího ostrova a samotný vzhled všelijakých monster, jejichž vzhled patří k tomu nejlepšímu, co jsme zatím mohli kdy zhlédnout. Scéna s pavoukem si vyloženě říká o hororový sequel a je škoda, že nedojde na zmíněné mravence. Největším highlightem je finální souboj s Kongem a obřím ještěrem, který byl velmi spektakulární. Co mě trochu mrzelo, že neukázali více příšer, věřím, že tenhle ostrov mohlo nabídnout toho spousta a v polovině dochází filmu dech, kdy divák už jen čeká na finále. Překvapilo mě, že film byl místy celkem drsný a nekompromisní, že mě udivovalo kolik dětí v sále sedí. Já osobně bych na to děcka nevzal. Scéna po titulkách navnadí. 85% ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama