Reklama

Reklama

The Sealed Room

Obsahy(1)

Děj tohoto krátkého filmu, inspirovaného povídkou E. A. Poea "Sud vína Amontilladského", se točí kolem krále, jenž nechal zbudovat novou komnatu lásky pro sebe a svou konkubínu. Když ale král zjistí, že dívka v místnosti tráví čas raději s dvorním hudebníkem, poručí oba milence v komnatě zazdít a téměř démonicky si vychutnává jejich pomalou smrt. (Goldbeater)

(více)

Recenze (8)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nenudnější snímek o zazdění zaživa, který jsem kdy viděl. Jestli Sealed Room z hrobu sledoval E. A. Poe, tak by Griffitha určitě nejraději zazdil sám za to, jak vyprázdnil jeho předlohu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Král. Jeho krásná milenka. JEJÍ milenec. Odhalení... To vše v jedenácti minutách s Mary Pickfordovou... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné romantické drama, které je zakončeno zazděním zaživa. Vzhledem ke stáří snímku mě však docela mile překvapila kvalita obrazu, která je velice dobrá. Děj samotný je poněkud nezáživný, alespoň pro mne nemilovníka červené (růžové) knihovny samozřejmě až na ten závěr. Herec hrající zhrzeného panovníka, který načapá svou milou s hudebníkem svou roli zvládl na jedničku. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyl fanda do Edgara Allana Poea a do jeho povídek, ani bych se na tuhle velmi vzdálenou verzi Sudu vína amontilladského nedíval. Je docela zvláštní, že i jedenáctiminutový film dokáže ze začátku docela slušně uspávat a jediná zajímavá věc se odehraje až 2 minuty před koncem. Dneska by to tvůrcům u mě už neprošlo, ale že je to tak staré, přimhouřím jedno oko. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jojo, chodit za královou favoritkou, to se nevyplácí. Ale co byste chtěli od hudebníka, že jo. Důležitá je ale jiná věc: nejen pro dobu první dekády, ale snad pro celou polovinu 20. století jsou typické happy endy a absence jakýchkoli přehnaných krutostí. Proto mimořádně potěší snímek, kde dva hrdinové zahynou, a to zazděni zaživa. Škoda jen, že Mary Pickfordovou nezazdili doopravdy. Jak by byl svět bez jejích naivních dívenek krásnější. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama