Reklama

Reklama

Mariňák 2: Bitevní pole

  • Česko Mariňák 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Bitvami zocelený desátník Chris Merrimette se staví do čela jednotky, která má za úkol zásobovat odlehlou základnu na hranici Tálibánem ovládaného území. Během cesty skrz nepřátelskou provincii Hilmand je ale jednotka zastavena americkým námořnictvem a dostává nové, důležitější zadání: pomoci afghánské ženě, která je známá svým odporem k Tálibánu, uprchnout ze země. Bez tanků a podpory ze vzduchu se jednotka musí probít napříč válkou zničenou zemí a dovést ženu do bezpečí. V hlavních rolích napínavého a akcí nabitého filmu Mariňák 2 se představují Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Myšlenky zločince), Cole Hauser (Pád Bílého domu) a Bokeem Woodbine (Riddick). (Bontonfilm)

(více)

Recenze (81)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je tak, když do boje nasadíte Kanta, Voltaira, Luthera Kinga a Hypatii proti Burhánuddínu Rabbánínovi a jeho partě upřímných MILFek (Moro Islamic Liberation Front). Prožvaní vám celý film! Nejdřív začne nově jmenovaný poručík Voltaire. Opírá se ve své řeči o význam rodiny a státu, kontruje mu Luther King postulátem o svých snech plných 100% čokolády, načež vše završí svou tirádou lesbička Hypatia a zakuklenýmu čuramedánovi Rabbánínovi na pouti vystřelí srdce z hrudníku - předtím, než jim vyžvaní díru do hlavy citacemi z třeskutě vtipného Hodži Nasreddina. A tím končííí tato komééédie, zlo prohrává a dobro žije! No, nasmál jsem se. Ale není to vůbec blbě natočené. Chvílemi se to kecání dokonce přeruší pěknými přestřelkami. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak když pominu fakt, že celý film od začátku až do konce působí jako náborové video do US Army, tak už toho nemá moc co nabídnout. Jo a všichni co jebete do Lone Survivora, Zero dark thirty a podobných filmů, že to jsou propagandistický sračky, tak se podívejte radši na tohle aby jste viděli jak taková propagandistická vymejvárna mozků made in USA ve skutečnosti vypadá. No, ale dobrý neposral bych se z toho. Zase na druhou stranu je to hlavně akční film nemá to nějakej smysluplnej příběh ono to vlastně nemá vůbec žádnej příběh spíš je to taková ukázka běžného pracovního dne běžného émerického vojáka v Afghanistánu nic víc nic míň. Ok, ale jak jsem uvedl je to akční film, tak tedy ohodnoťme akci. No a akce je bohužel děsně nezajímavá, rutinní a celkově stokrát viděná v jiných filmech. Takže když to vezmu kolem a kolem tak moje hodnocení je tak nějak odpovídající. Není to nic úplně zavrženíhodného, ale víc si to nezaslouží ani omylem.35% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film som už dopredu odpísal, už len kvôli neprítomnosti Gyllenhaala. Vedel som že vo filme nieje žiadna postava, ktorá by ťahala celý film a bola to aj pravda. Lenže film prekvapil. Bolo to úplne o niečom inom než jednotka. Tu si už hlavná postava aj vystrelila a celé to bolo ostrejšie, zaujímavá akcia aj celá misia, ale zase chýbal kvalitný príbeh a puto k hlavnej postave. Takže ako samostatný film a ak ste nevideli jednotku, by to nadšencov vojnových filmov v Afganistane mohlo zaujať. Ale prvý diel nasadil latku veľmi vysoko. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S Mandesovým Mariňákom to ma akurát tak spoločné uniformy a púšť. Celý film rovnako ako herci, príbeh, postavy, scenár a podobne stojí za prd okrem akcii. Tie jediné sa tu podarili a sú celkom pozeratelné. Inak je to film len o tom, že chlapci s USA prišli konať dobro do krajiny, kde vládnu Alah, Taliban a zakuklenci tvrdou rukou. Tak ako vždy, všetko skončí dobre a aj mŕtvy sú hrdinovia samozrejme. 45% - 2* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Videobéčko nesoucí název Marinák 2 ? No, jak už jsem zminoval v komentu původního snímku, toto není pokračování, ani další film s označením Marinák 3. No, zezačátku tohoto filmu je jasné, že se to trochu snaží kopírovat scény z původního Marináka, jen trochu teda. Postavy? Nezaujaly mě - ani trochu, bohužel. Hlavní hrdina je dost nevýrazný, stejně jako zbytek herců kromě herce Cole Hauser. Ten je zde tak asi 30-40 minut, ale dost to zachraňoval. Z něho jsem cítil respekt a roli marináka. Škoda, že tu nebyl déle. Byla zde akce a bylo jí dost. Tvořená především přestřelky, které byly celkem štavnaté, výborně natočené, takže tu je o nějaké reálnosti co říct. Finále mě až tak moc už nebavilo, bylo tu pár hloupých scén, ikdyž akce – přestřelky – to vše bylo furt dobře natočeno. Takže díky té akci dávám s odř.ušima tu 3 hvězdičku. Víckrát se k tomu už nevrátím. Není to špatné béčko, ale bomba také ne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film by lepšie pasoval napríklad do série ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU, ale ak si odmyslíme názov odkazujúci na skvelého protivojnového MARIŇÁKA, je tento film fajn. Klasický béčkový vojnový (či skôr akčný) film z Afganistanu. Stál sa niečo zaujímavé deje, k postavám si pomerne rýchlo vytvoríte vzťah, akčné sekvencie majú hlavu aj pätu. Finálna snaha o hĺbku je trochu kostrbatá, ale film je lepší ako ZA NPRIATEĽSKOU LÍNOU 2, SNIPER 2, SNIPER 3 a takmer rovnako dobrý ako STEAL TEAM 8: ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU... ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Zase se umíralo za nadnárodní korporace a politiku, kde si v Afganistánu. Co tárám, to ze mne jen ta ulítlo, umíralo se za vlast ( Americko - Afánskou) a lidská práva. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po srackoidnych videopokracovaniach Behind Enemy Lines som si pustil dalsie videopokracovanie A-ckove filmu. A aj ked ho natocil reziser, ktory pochoval kinokarieru Stevena Seagala, tak ma vysledok prijemne prekvapil. Akcie je dostatok, dockame sa rôznorodých prestreliek, ktore su solidne prevedene a prehladne natocene. O krv tiez nie je nudza. Este viac ma ale prekvapilo, ze funguju aj postavy. Su to sice klasicke, namachrovane, vymlete, zelene mozgy, ale cely cas su zabavne. A dokonca funguju aj obcasne vazne sceny v ktorych spominaju na domov, takze ma ich osud zaujimal. Herecke obsadenie sa tiez vydarilo. Prim hraju no name xichty, ale typovo su dobre zvolene. Ako bonus sa tu na chvilu mihne aj Stephen Lang ako prisny velitel, Cole Hauser ako drsny vojak alebo Esai Morales, ktory bol, no celkom nevyuzity. Najlepsi bol ale rasisticky Bokeem Woodbine a lesba marinacka. Zapletka mi pripadala kompetentna, takze ani v tomto ohlade som netrpel a prekvapivo mi vynimocne nevadili ani Bulharske exteriery. Takze vysledkom je nadpriemerny akcny film s dostatkom solidnej akcie, ktory ani na chvilu nenudi. 6/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....a umírá....k čemu to do prdele je?........ Horší než příběh první. Mě to připadá spíš jako propagační materiál, který se nějakou náhodou dostal na filmová plátna. Vůbec se mi to nelíbilo. Jen kamera si někdy udělá umělecký snímek, ale to je tak vše. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Problém vidim v tom, že si sakra už ani nepamatuju, jaké to ve mě zanechalo dojmy. Mám pocit, že se jedná o řemeslně odvedené béčko, ve kterém neabsentují krvavé přestřelky, trapné kecy mariňáků a televizní look. Voják ze Seals mě zaujal, pak ještě lesbička. Hlavní postava a ten zbytek nejsou ničim zajímavý. Pokud film přehlédnete, o nic nepřijdete. I Kaufmanův počin byl o třídu lepší a ačkoliv není moc válečných flicků z moderní doby, tak bych tohle doporučil maximálně tak hardcore béčkovým/military fans, kteří i přes mnohé nedostatky, takovým filmům nepohrdaj. Soundtrack pěkný. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na výborné pokračování prvního dílu. Bohužel se mi dostalo jakéhosi paskvilu od jiného režiséra, s jinými herci, kde je akce minimální, děj nezajímavý a celé to prostě stojí za prd. Tady se evidentně někdo snažil vyrejžovat nějakej ten zlaťák ze slávy a úspěchu prvního dílu. Velké zklamání. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

K tomu najzbytočnejšiemu sequelu všetkých čias som pristupoval s priam obrovskou zaujatosťou. Vôbec nerozumiem prečo podobný film musí niesť názov „Jarhead“? To nestačilo keby sa to volalo len „Field of Fire“, prípadne sa zviezol na názve podobne chabého filmu, napr. Act of Valor 2: Field of Fire, na ten sa dokonca aj podobá? Veď prvý Jarhead od vynikajúceho Sama Mendesa je priam dokonalá vojenská dráma. K takým filmov sa predsa netočia sequely, už vôbec nie tie na video navyše u nich nefunguje ani ten efekt „zveziem sa na slávnom názve“. Field of Fire je len typický b-éčkový akčňák bez akéhokoľvek presahu smerujúci rovno na video/DVD/Blu-Ray/On-Demand alebo televízie. Ale budíš stalo so, film sa volá ako sa volá a ja nakoniec uznávam, že to až taká tragédia biblických rozmerov nebola ako som očakával, ale na druhej strane tu nie je žiaduce hľadať ani akúkoľvek výraznú kvalitu. Je to jednoducho najtypickejší z najtypickejších b-éčkových vojenských filmov odohrávajúcich sa na jednej púšti, v jednej základni a v jednom rozpadnutom púštnom meste s nutnou dávkou klišé. Má však prekvapivo solídnu kameru, ktorá sa občas nebojí aj väčších záberov z vtáčej perspektívy a komu stačí pár technicky obstojne prevedených akčných scén a páčil sa mu Act of Valor (mnie nie) ten by nemal utrpieť výraznejšiu ujmu. Minimálne prvá hodinka je neškodná, obyčajná vojenská akcia bez kúsku nápadu, ale zase nijako výrazne neotravuje. Potom to už začne byť dosť zdĺhavé a v závere aj otravné, ale ako vravím, pokiaľ od toho nečakáte nič viac, tak tých cca 100 minút sa dá s kúskom sebazaprenia zvládnuť. Ono to je nakoniec „len“ totálny priemer až ľahký podpriemer. Niežeby to bolo niečo čo by stálo za slová chváli, ale stále lepšie ako totálna sračka, ktorú som pôvodne čakal. S prvým filmom však absolútne neporovnateľné za žiadnych okolností. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu, který pokračování ani nepotřeboval, navíc určitě ne v tomhle provedení. Tohle je akční film, který se snaží tvářit jako něco, co má i hlubokou myšlenku, která je spojena s válkou, ale tu nakonec nenajdete. Prostě jenom snímek, který je trochu akční, trochu se zde střílí a trochu vás může na pár desítek minut zabavit. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Já jsem se o ni tak strašně bál : Danielle 'Danni' Allen / Danielle Savre .. a pak, že do armády lezou jen úplně vylízaný hnusný lesby - vždyť tahle byla sympatická, citlivá a ještě k tomu docela hezká .. (vlastně .. neříkala Danni, že má doma pěti letou dcerku ?, takže ..) ... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Název sice odkazuje na pokračování Mariňáka s J.Gyllenhallem,ale je to spíš vykrádačka Bergova Na život a na smrt.Zbytečnost.40%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bitevní pole nás posílá do rozpálené pouště, kde mají mariňáci doručit zásoby na vzdálenou základnu. Jenže už od samého začátku se všechno sere a problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Taliban je vůči amíkům pěkně nakrknutej a čeká jen na svoji příležitost! 80% ()

Reklama

Reklama