Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý majster sveta v kickboxe Eric Sloan (Darren Shahlavi) dostal ponuku, ktorá sa neodmieta: za 400 tisíc dolárov zápasiť v Thajsku s miestnym šampiónom v thajskom boxe Tong Pom (Dave Bautista). Ponuku príjme, no netuší, že zápas skončí horšie ako predpokladal - jeho smťou. Ericov mladší brat Kurt (Alain Moussi) túži po pomste a po nevydarenom atentáte na Tong Poa vyhľadá uznávaného majstra bojových umení Duranda (Jean-Claude Van Damme), aby ho pripravil na súboj, v ktorom bude môcť vraha svojho brata poraziť čestne a férovo. (m.a.t.o.)

(více)

Recenze (112)

verbal 

všechny recenze uživatele

Co už jednou pomalu v bolestech chcíplo, mělo by zůstat zakopáno, nebo být přinejhorším exhumováno někým, kdo to opravdu umí, a ne bandou zkrachovalých céčkových neumětelů a nehereckých polopic kolem skomírající Žánklády! Nedbali, a tak tu máme nového Kopboxéra, hnusný a trapný hroší balet, z něhož by se každý gaučový katarista poblil i v osmdesátých letech, a jenž je téměř přesnou, ale pěkně zkurvenou kopií prvního dílu, jediného jakž takž snesitelného, zejména pro fanoušky Labutího jezera a mistry v Gaykidu. Hlavní devizou tehdejšího filmu byl zejména sugestivně odpudivý thajský zabiják Kung Pao, zde degradovaný otylým prkenným kozatým hovadem z wrestlingových klauniád - Davčou Bautistou, který je asi tak stejný kungfoň jako já operátor intergalaktických letů, a strašlivý zhruba na úrovni Medvídka Pů, jenž si nechal na plyšové ramínko vykérovat Tygříka a chystá se v ultimativním zápase Stokorcové ligy ukopat Prasátko. Tím je v tomto případě mimořádně slizký a ochrnutý jeliman, připomínající retardovaného Kouďáka s akutním zánětem trojklanného nervu. Ke všemu tomu zmaru si ještě připočtěte střih jako od zfetovaného krejčího, hudbu z porna a choreografii soubojů, na níž dozajista najali sbormistra Tajči klubíku aktivních důchodkyň. Trapná stará Žánkláda už naštěstí jen učí toho ústředního debila bouchat do pytlíku, nicméně trochu toho artriticky patetického padedé si prostě neodpustil, a poslal tak i zbytky očekávání, že by mohl být nový Kopáč aspoň trochu hetero, nekompromisně směr prdel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by kdy řekl, že Jean Claude Van Damme bude hrát v příběhu takřka totožném od původního Kickboxera a bude v něm hrát postavu duševního mentora. On, který před dvaceti lety byl ucho největší a právě díky tomu jsem ho měl tak rád. Jenže teď? Mluví jak kdyby to nebyl on. Do toho celý film má na sobě sluneční brejle, které nesundá ani v tom nejtemnějším koutu Asie. Není mu to trapný? Přitom Dave Bautista byl obstojný protivník a Alain Moussi taky docela ušel. Během Van Dammova tréninku se totiž opakovala celá řada situací z původního filmu, během kterých jsem si na toho mlaďáka z Gabonu docela zvykl. Ale tvůrci naštěstí přidali i něco nového, čímž film alespoň trošku zoriginálněli. Dokonce ani akce nebyla úplně zfušovaná. Takže mi z toho vychází fakt, že nejhorší na tomto filmu bylo koukat na Jean Clauda v jeho černých Raybanech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby Celosvetovo $209,000▐ taká troška zbytočnosť, bez poriadneho príbehu a hlavne akcia neberie ako by mala, mdlá réžia a herci nevyužitý /30%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

v 90. tkách byl Kickboxer hit a bojovka mého dětství, na remake jsem byl zvědav, trailer působil vydařeně, bohužel příliš se to nevyvedlo. Hlavní hrdina nemá dostatek sympatii, Van Damme mi zde vůbec neseděl a přišel mi být otravný, jediný Bautista je super, akorát souboje nemají dostatečné grády, je zde sice dost střihů, ale kamera naštěstí neuhýbá, takže to až tak neotravuje, ale divák necítí ten drajv a surovost, jak při jiných akčňácích, takže ani nefandí a souboje neprožívá, což je škoda. Nenudil jsem se, v pohodě se dal film zhlédnout bez pauzy, ale v dnešní době tohle neustojí ani omylem. 50% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kluci z Moviezone snad dostali zdarma trénink s Van Dammem, jinak nechápu, co je vedlo k hodnocení 6/10. Kickboxer Vengeance je neuvěřitelně zbytečný film, ve kterém nefunguje vlastně téměř nic. Tak předně z Bautistova Tong Poa nevychází ani charizma, natož hrůza, maximálně tak zápach z nandrolonového opojení. Moussi, Shahlavi, St-Pierre něco umí, ale to je tu zase Střihač s Kameramanem, alias Skřípač s Hematomem, kteří bojovou akční scénu skřípnou do spárů tety Horskádráhahadr a zbyde po ní jenom modrozelená podlitina. No a Žán Klód tu vystupuje v podivné roli mentora, né že bych mu to nevěřil, ale ty pochcaný sluneční brejle mě fakt srali a on je né a né z té palice sundat. Takovej mistr nemistr, namistrovanej ministr. Choreografie Larnella není špatná, ale není možno si jí užít, neb Skřípač s Hematomem blbnuli jako dva tamaríni o poslední kus švestky. Chceme se účastnit dalšího dílu, který má přiletět hned příští rok?? Režisér LogoTetris naverboval islandské pohoří Bjornsson, americký růstový hormon Shaw a Lorda Raidena. Malou šanci tomu dám :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby Jean-Claude začal remakovat všechny svoje (tehdy fajn) kousky vzniklé do poloviny devadesátých let, měl by na pár let vystaráno. Jen o divákův zdravotní stav by se nemohl zajímat. Což ostatně už řadu let nedělá. John Stockwell je rutinér, ale JCVD za takové režiséry může být jenom rád. Samozřejmě tvůrci těží výhradně z toho, že se Van Damme vrací ke svému ikonickému kousku, ač je odhozený na druhou kolej. Kamera neuhýbá, celé je to poměrně přehledné a solidně natočené, jenže tyhle kousky prostě patří do osmdesátých let. Stockwell moc dobře ví, jak mizerný má scénář, drží se však pravidel žánru a pohybuje se přesně na té hraně, kdy mu divák ještě leccos zbaští. Škoda, že se většinou tváří smrtelně vážně. Od prvních minut je jasné, že producentské zadání znělo „máš Bautistu, Van Damme přitáhne diváky, oba umí mlátit lidi, takže to natoč.“ Představí se pochopitelně velkej brácha Kurt Sloane, který má v Thajsku své sny. Jeho brácha Eric ovšem záhy sleduje, jak je místním zákeřným šampionem Tong Poem smrtelně zraněn, a začne trénovat na velkou pomstu. Oním trenérem je tvář původního legendárního béčka. Někdo si prostě chtěl nahrabat na kdysi atraktivní značce. Nic víc, nic míň. Jean-Claude na jeho poměry velmi solidní. Ty tři hvězdy jsou samozřejmě sakra dietní. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

I'm not impressed by your performance to bohuzel nezachrani. Gina, GSP, Van Damme, Cain, Werdum - nejpromrhanejsi potencial poslednich let. Poloretardovany strih a jako bonus bitva na slonech, co jsou tak plastovi, ze by to neproslo ani v devadesatkach. Uplnej pruser to nicmene neni. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už originál pro mě nikdy nebyl kdo ví jaká pecka, ale určitý věci v něm aspoň fungovali. Tady funguje jenom starej dobrej Žán kterej je pořád v poho jinak tu máme hlavního hrdinu s charizma uzený makrely a Bautistu kterej je sice fakt hovado, ale to nestačí, páč on je jak bez života, žádný emoce nic v originálu aspoň Qissi házel zlý pohledy a byla tam poznat i rivalita mezi ním a Žánem tady nic. Oni vesměs všichni působí dojmem jenom si to v pohodě odehrát a hlavně se nezranit. Nejvíc to nasere u Giny která to začíná mít těžce na háku a chytá podivný manýry. Film který opravdu v době kdy je tolik starších a lepších arénovek nemá co nabídnout.30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No nebudu vám lhát, je to totiž naprostá katastrofa!! Teda když se tam mluví. Jenže vono se tam skoro nemluví! Vzhledem k tomu, že se v novým Kickboxerovi namísto kecání v podstatě FURT jenom bojuje anebo cvičí s Van Dammem, tak... se vlastně jedná o nadupanej devadesátiminutovej klip plnej cool bojovejch umění. Takže jestli ste někdy vydrželi sedět půldruhý hodiny u Óčka, tak tohle je to samý akorát s Muay Thai. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lepší než většina Seagalovek, ale nic to nemění na faktu jak hrozně blbě natočené tohle je. Choreografie hlavního souboje je přímo zoufalá a film svůj nějaký děj (remake se vším všudy, tady není co vymýšlet) ukončí vlastně po 2/3 a potom už nás čeká jen roztáhlý finální fight. Z tohoto je tedy naprosto jasné že jakékoliv vyšší tempo a gradace neexistují. Vlastně netuším proč takováhle bojovka vznikla, když Raid je od ní vzdálen na galaktické světelné roky. Dave Bautista pokračuje v rolích málomluvných tvrďáků. 30% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Žán má na svůj věk velice solidní fyzičku, Bautista má držku na záporáky jak dělanou a Sara Malakul Lane na krátkou chvilku ukáže svůj silikonový šarm, nicméně tohle vše jen podtrhuje úroveň nevýrazného béčka, na nějž si za týden vzpomenou jen JCVD fetišisti. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kurt Sloane (Alain Moussi) přijíždí do Thajska, aby zhlédl zápas svého bratra Erica (Darren Shahlavi) s místním šampionem Tong Po (David Bautista). Eric při souboji umírá a Kurt se pod vedením Duranda (Jean-Claude Van Damme) připravuje na odvetu... Ve filmu má skryté cameo Michel Qissi, který Durandovi skrz mříže své cely řekne: "Hey, forgot about me?" / "Hej, nezapoměl jsi na mě?" JCVD je v několika scénách předabován (mluví svým hlasem a najednou ne) a to kazí jinak dobrou technickou stránku. Georges St-Pierre (Kavi) se objeví pouze v menší roli, ale několik úderů s ním vymění jak Moussi tak Van Damme. I Alain Moussi se v Thajsku dočkal svojí akční scény se slony. Koordinátora kaskadérů a bojovou choreografii dělal Larnell Stovall. Na plakátu mohla klidně být Sara Malakul Lane (Liu), protože má zajímavější roli jak Gina Carano (Marcia). Eric Sloane je poslední rolí, kterou ztvárnil zesnulý Darren Shahlavi 1972-2015. THE PRODUCERS WISH TO ACKNOWLEDGE THE PASSING OF DARREN SHAHLAVI WHOSE TALENT AND HARD WORK WILL BE MISSED. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|27%| Po dlouhých 27 letech uplynula doba, kdy vzniklo legendární béčko s JCVD, Kickboxer. Byl to první film, který jsem v dětství s Jean-Claudem Van Dammem viděl. Srdcovka, která mě neomrzí nikdy. Viděl jsem ji nesčetněkrát. Mám na VHS, DVD či kdykoliv na film narazím v tv, okamžitě se zadívám a užívám si snímek prakticky stejně skvěle. Když jsem se dozvěděl, že se chystá remake, nechalo mě to ocelově klidným a moc jsem od toho nečekal. Trochu mi vadilo, že se zde JCVD bude vyskytovat v roli trenéra. JCVD je furt ve skvělé formě, předvede i pár soubojů, i dobrý trénink zde má s novým hlavním hrdinou. Ale tím to končí, jeho role byla tak jako tak divná a i herecky se moc nepředvedl. Další klady tohoto filmu jsou vcelku dobré souboje. Jasně, mohli být lépe natočeny, ale přesto mě celkem bavili. Bylo jich tu dost. Ale jakmile se film blížil ke konci, už mě moc nenadchli. Hlavně ten finální s Bautistou. Tam nebylo cítit prakticky nic. Toto videobéčko nenabídlo žádné emoce, napětí, postavy nic moc, příběh byl podán stejně jako scénář otřesně. Hned od začátku jsem si říkal, sakra jak debilně to ale začíná. Je tu celkově dost hloupých scén. I bych řekl, že je to celé pojato dost parodicky. Nějaká pomsta či co? To snad není ani myšleno vážně, ne? Původní film je pro mě 100% pecka! Ale at už tohle beru jako remake či samostatný film, je to bída a utrpení. Původně jsem dal slabé 2*, ale nyní musím snížit na tu 1* páč takhle debilní béčko s ještě debilnějším dějem a scénářem jsem dlouho nezažil. Narychlo splácaná sračka používající značku Kickboxera, takže takhle ne. Už tak mám dost nevydařených akčních béček a tohle se může v pohodě k nim připojit. Nerad, jsem tak kritický, jsem až až tolerantní k spoustu béček, které jsou většinou považovány za braky. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Největší zklamání na poli béčkových filmů vůbec a to totálně, vedlo toho vypadá Hard Target 2 jako nejlepší akční film vůbec. A přitom film má všechno, nebo se aspoň tak tváří, výborné lokace, takže bitky/příběh se vždycky odehrává na zajímavým místě a fakt se mi líbili. I na tom soundtracku si dal někdo záležet, mají hezký šmrnc a hodí se k zemi kde se odehrává příběh. I ten příběh, je kupodivu docela hezky vyprávěn a slušně utíká. Herci podávají výborné výkony, berte v potaz, že je to akční výplach, takže jejich role dobří vs zlý, sou zahraní na jedničku. A jak tak koukám, teď je zvykem obsadit nějakého herce/herečku kteří se umějí rvát, a obsadit takového člověka do role, kde stojí a čumí, ano narážím na Gina Carano. Je to zase tak nevyužitý potenciál, tak hrozně moc promarněný, Carano je zde v podstatě spíš obětí únosců a hraje takový ten typ holky, co se nechá unést a brečí, že ti zlý a ošklivý pánové ji unesli a úchylně na ni civí. A já se tak hrozně moc těšil, hrozně moc, přímo nepředstavitelně, ale film je zabit akcí, ano tím čím tenhle film má vynikat, je pohřben. Jako na bitky se hezky kouká a některé sou i docela povedené, bitka ve městě, bitka v baru, plácaná s Bautistem. A i sám Bautista ve filmu vypadá jako zvíře, hora svalů, co přetéká agresí a i dokonce zahýbe kozama, to bylo asi pozdrav divákům. Však byť tak vypadá, vůbec se tak nechová, stojí, nemluví, nemrká a pak odejde, je to spíš takový panák. Ale byť se na bitky kouká sebe líp, tak v nich neni cítit zuřivost a divokost, tedy tyhle bitky sou spíš jako taneční kreakce, ze soutěže "Když hvězdy tančí" totální opruz a nuda !!! Neni v nich cítit ta rivalita a to že si dva bojovníci chtějí rozbít hubu. Jak je jenom tohle možné ?? Hlavní hrdina místo toho aby surově a totálně bezohledně, ztřískal všechny záporáky na place, tak tam dělá roznožky, piruety a break dance, hip hop pyčo, joo joo gangsta, už jen chybělo že se chytne za rozkrok a vytáhne si ho až k bradě. Největší zklamání, nejen v tomhle roce, ale i na poli akčních filmů. Všechna naděje tak směřuje k filmu Boyka: Undisputed IV, to je poslední film, který tohle všechno může zachránit, ten film je poslední nadějí. PS : titulky ani nebyli zapotřebí. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

film podle klasické šablony 80 let, kdy to ještě fungovalo....jako zas tak uplně to neuráží a netváří se to vážně, ale už ted vím, že to nikdy znovu vidět nechci. JCVD jako učitel? ten člověk moc hrát neumí (samozřejmě jsou výjimky) ale Bautista? ten zklamal na plné čáře, čekal jsem víc a dát toho obra sem mě nalákalo...ale zklamalo stejně jako v Spectre...jako nový Universální voják by byl dobrej ale tady nic moc....jinak klišé, průhlednost a předvídavost děje je to, co tohle veledílo tlačí ke dnu...čistej průměr až podprůměr ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem čekal, že mě už tohle téma neosloví, přesto trénink mě bavil víc než ty fighty co tam byly.. a proč doprdele PROČ to je "Remake" když to mohlo být v klidu pokračování.. puvodní herce tam dostali TAK PROČ ZNOVA PŘÍBĚH SLOANOVIC BRATRŮ..proč znova TONG POE?? Líný skurvený scénaristi vymyslet novej příběh, okopčim ten starej. Filmová problematika dnešní doby.. nikdo už nemá napady. Jdete do hajzlu. Trénink a JCVD (i když mi je ho líto) jediný věci co chválim. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám dost problém. Je to remake nebo pokračování? Pokud pokračování, proč hlavní záporák vypadá stejně jako ten v původním filmu. Pokud pokračování, tak se ptám proč? Film má neuvěřitelně špatné a nesympatické (ne)herce. Nikdo ve filmu neumí pořádně bojovat a když už v něm jednu ze zásadních rolí hraje profík v MMA, bojuje jak máslo, jen aby neublížil hlavnímu hrdinovi. Bojové sekvence jako takové jsou nudné, bez nápadu a špatně natočené a překvapilo mě, jak může někdo v době filmů jako Raid nebo Ong-bak, natočit bitky, které vypadají hůře než ve filmech z 80. let. Celkově jsem chtěl film po 15 minutách odpálkovat s 1* a pustit si něco pořádnýho. Pak se ale objevil Van Damme a já se v tu chvíli naladil na příjemnou nostalgickou vlnu a vyloženě si užíval všechny tréninkové sekvence. Takže ve výsledku, to taková mizérie vlastně nebyla a docela sem si film i užil. Na jedno podívání celkem neškodné. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Van Damma opravdu už nechápu. Kdysi zničili kult prvního Kickboxera naprosto debilní pokračování, kde nechali postavu Kurta zavraždit protože se jim na to Jean vysral a o dekádu později si sám Van Damme zabije šanci to všechno napravit. Kickboxer z roku 1989 je vůbec můj nejoblíbenější film s Van Dammem, skvělá atmosféra 80.let, výtečná choreografie, přehledné akční scény, fantastický Hertzogův soundtrack a Michel Qissi jako démonický Tong Po. Prostě nesmrtelná klasika VHSesek našeho dětství, kult, parádní akční béčko a nový Kickboxer je naprostý brak, scénářem vesměs kopírující vesměs se snažící o něco nového, ale bez švihu, s naprosto tragickým tvůrčím týmem a nulovým zapálením. Souboje sou strašný, hudba jak z déčkovýho porna, logika naprostá nula, idiotské chování postav (hlavně té policajtky a vůbec všech těch podivných rádoby fízlů.) Braková kamera a stupidní dialogy. Van Damme sice kope docela slušně, ale co tam dělá, proč tam vůbec je...to je věc druhá, navíc je v půlce scén předabovaný bůh ví proč nějakým mutantem. Prohra a bolestivá snad až na dvě nebo tři slušný bitky a finální likvidaci té nepohyblivé opice Bautisty, který nemá na Qissiho ani omylem. Všechno prostě špatně. Atmosféra neexistuje, nic, akčňáky z osmdesátejch a devadesátejch měly prostě šmrnc, tohle bylo k zblití. Přitom stačilo najít lepšího režiséra a netočit to jako remake, ale jako pokračování které ignoruje všechny díly po jedničce a Van Damma prostě v ústřední roli, místo toho jde bokem a mentoruje Sashu Mitchella s Dawnovým syndromem a hereckým nadáním larvy. Zklamání na celé čáře a a děsim se druhého dílu, i když trailer vypadá docela nadějně...jenže u Van Damma mi už ta naděje nějak dochází. Každou hozenou pomocnou ruku totiž použije aby si s ní vytřel prdel bez papíru a spláchne jí do hajzlu.30%. ()

Reklama

Reklama