Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto silném příběhu o lásce a vykoupení hraje Matthew McConaughey amerického profesora Arthura Brennana, který prochází osobní krizí a v zoufalství odjíždí do Japonska. Při putování tajemným lesem s temnou minulostí si vybavuje okamžiky ze svého problematického, ale láskyplného vztahu s manželkou Joan (Naomi Watts) a potkává záhadného cizince Takumiho (Ken Watanabe), který se v lese ztratil a je zcela vyčerpaný. Arthur se rozhodne Takumiho zachránit a dostat jej do bezpečí. Oba se vydají na duchovní cestu sebepoznání a uzdravení, která v Arthurovi znovu probudí chuť žít a milovat... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moře stromů, příběh v příběhu. Cesta. Les sebevrahů je krásný, tajemný, divoký. Zatímco sledujeme cestu hlavního hrdiny Arthura zeleným světem, vzpomíná on na svoji ženu, a tak odhaluje příčiny svého konání. Film o životě, umírání, smrti, touze a naději je z větší části poetický. Lyrické záběry stromů, paprsků deroucích se mlžným oparem, skal a vody jsou v protikladu k vzpomínkám na civilizaci. A nechybí symboly - nejen květina. Japonec Takumi vysvětluje Arthurovi, že podle jeho náboženských (tedy křesťanských) názorů je les Očistcem. Japonci ho však vnímají poněkud jinak. A cesta obou mužů je vskutku drsná a plná nástrah. Všechny ty pády ze skal, stržení vodním proudem i probodnutí těla jsou natolik syrové, až máte pocit, že je cítíte také. Film, jistě ne pro každého, uspokojí hlavně ty, co se jím nechají pohltit. Mně se to povedlo... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Iba nedávno, asi 2 mesiace dozadu som čítal v nejakom magazíne článok práve o tomto lese samovrahov v Japonsku. Pred sledovaním som nečítal obsah, nevedel som o čo ide. Stačilo mi jedno meno- M. McConaughey. Posledné roky hraje oscarovo úplne všade. N. Watts a Watanabe sú tiež silné mená schopné pritiahnuť diváka. Celá prvá hodina je super, McConaugheyho blúdenie lesom, prestrihy a flasbacky na manželské hádky to všetko má náboj a atmosféru. Problém prichádza s pointou, ktorou režisér film úplne zbytočne povyšoval na "umenie", ale malo to presne opačný efekt. V komentoch ostatných užívateľov v tomto vidieť vzácnu zhodu. Film mal vážne našliapnuté k veľmi silným štyrom hviezdam, možno i kultu, no G.Van Sant to v závere zasypal hromadou klišé a film tak poslal do priemeru a v očiach iných užívateľov ešte nižšie. Chápem priemerné hodnotenia, ale mne tá prvá hodina i výkon McConaugheyho sedeli natoľko, že sa prikláňam k slabším štyrom hviezdam. Veľká škoda tejto premárnenej šance. 70%. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to bylo celkem jasné, proč se Arthur uchýlil až kamsi do Japonských lesů, ale postupem času jsem se začala ztrácet ve scénáři. Sice mně flashbacky pomáhaly jak se dalo, atmosféra výborná, ale ten závěr mě osobně vůbec nesednul. Matthew hrál jako obvykle výborně, Naomi také, takže problém bude někde ve mně. Asi si to budu muset pustit ještě jednou. Jejich nalezení stanu bylo už skoro hororové, ale stále se mi to zdá na vyšší hodnocení málo. Můj závěr z celého filmu by vyzněl asi tak, že každý z nás si potřebuje občas vyvětrat hlavu a les je jedna z výborných příležitostí, akorát mně by stačil úplně normální bez těch šílených překážek...........jednoduše cítím rozpaky, co s tím, tak volím zlatou střední. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Začína sa to strašne nudne a pri pohľade na hodinky a po zistení, že ma čaká ešte hodina a pol toho istého, mi nebolo všetko jedno. Ale s pribúdajúcimi minútami to bolo čoraz zaujímavejšie (až na obskúrne úmrtie istej postavy). Film roka to síce nie je a tým, že Matthew McConaughey prijal rolu v tak „neviditeľnom“ filme, naďalej „úspešne“ pokračuje v pochovávaní vlastnej kariéry (ktorú tak pracne znovuoživil s True Detective). No páčilo sa mi to, vďaka hudbe i výprave to malo zvláštnu poetiku a atmosféru, Ken Watanabe mi asi ešte nikdy v ničom nebol nesympatický a pozoruhodný je i samotný japonský les, ktorý skutočne existuje, hoci to môže znie šialene. Produkcia: F. Gary Gray. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě někde mezi 4 a 5... Gus je minimalista a transcendentální empatik který přesně ví co chce říct a asi mu ani moc nevadí, že to většina lidí nesežvýká.... Watanabeho nepovažuju za moc dobrého herce, ale tentokrát nevadil. Naomi si dala takový svůj standard a McConaughey zase jednou svým civilním a soustředěným výkonem převálcoval všechny okolo.. Snad jen ten Les v hlavní roli byl ještě o kousek působivější :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl v roce 2015 na filmovém festivalu v Cannes přijat velmi negativně, po jeho projekci se dokonce bučelo. Matthew McConaughey, který hraje ve filmu Arthura Brennana, se k tomu vyjádřil: "Každý má právo bučet stejně jako tleskat." (Gypaetus)
  • Film sa natáčal v americkom štáte Massachusetts. (ambron)

Související novinky

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Reklama

Reklama