Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Kašlete na toho chujoša-metalo-emoněco-Crisse Angela a radši kouknětě na tehle filmek o dvou dílech, který ukáže vzestup nějakého chápka v Bosse Houdiniho. Samozžejmě nechybí plno jeho slavných triků, i to jak to udělal(co ten slon sakra), ale dojde i na vztah s jeho ženou a na to jak chtěl být tím nejlepším.. Nikdy jsem nezjištoval, jeho životopis, takže nemáš šajnu, jestli je tu něco přibarveno nebo vše je tak jak se stalo. Ale vůbec mi to nevadí, bylo to napínavé, triky u kterých jsem nedýchal nebo se naopak smál, nic se zbytečně nenatahovalo, dobrá hudba a A.Brody zahrál luxusně! 8/10 History Channel jede :) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Brody konečně začal posilovat a nabral tedy 1 kilo svalové hmoty. Vypadal "skvěle" a skvěle to i zahrál. To první je ironie, to druhé ne. Jako osobní trenér rozhodně nikomu nedoporučuju se nechat mlátit do břišních svalů, ať je máte sebetvrdší. Otřesy tím způsobené rozhodně neprospívají tomu, co je za nimi. Takže dějově poutavé dostatečně - hlavně díky objasnění, jak to mohl Velký Houdini dělat, že se vždy tak hezky ze všeho dostal. Brody byla dobrá volba - má na to odpovídající obličej. A hlavně prošel "nehoráznou" fyzickou proměnou od natáčení "Predators" - měl by dostat Oskara, jako Ch. Bale za roli "Mechanika". (opět ironie). ()

Reklama

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Sám velký Houdini, tenhle film jsem zhltla jako dvoudílné jednohubky.Pokud máte rádi svět iluzí určitě si přijdete na své.Pár triků je nám zobrazeno, avšak trik se slonem zůstává skryt - škoda.Pohled do světa show, kdy Houdini nezná hranice, naopak je sám překonává a dává si čím dál větší cíle je opravdu zajímavý, tak jako pohled do jeho soukromí.Kdy za svou motivaci a hlavně úspěch děkuje své matce, bez který by to nikdy nezvládl, přeci jí slíbil, že jí jednou zasypá zlatem.Pro mě osobně velice zajímavý snímek. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moderně udělaný miniseriálek o Houdinim mě zaujal od první minuty. Pořád se v něm něco dělo, dialogů tak akorát, aby člověk v rámci daného času poznal postavy, skvělý střih, kamera, hudba a famozní výkon Adriena Brodyho. Osobně si myslím, že ještě díl navíc by seriálu prospěl, protože narvat do 2x83minut Houdiniho soukromí, myšlení, city a vystoupení je fakt úkol hodnýho Houdiniho. Nicméně miniseriál má v sobě neuvěřitelnou vyprávěcí dynamičnost, která nedovolí působení nudy. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Ruka HBO je tu v dobrém slova smyslu opravdu znát, tím spíš je pak škoda, že je film na dvě části. To mu asi nejvíc škodí, protože v důsledku rozdělení zbytečně vznikají hluché i naopak uspěchané pasáže. Buď bych z toho udělala normální film pro kinodistribuci, což by mu mohlo vynést pár zasloužených nominací, (ale pár věcí by se muselo vypustit), nebo minisérii, kde by se vše mohlo odvyprávět v dobře padnoucím tempu. 8/10 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)
  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)

Reklama

Reklama