Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Recenze (139)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moderně udělaný miniseriálek o Houdinim mě zaujal od první minuty. Pořád se v něm něco dělo, dialogů tak akorát, aby člověk v rámci daného času poznal postavy, skvělý střih, kamera, hudba a famozní výkon Adriena Brodyho. Osobně si myslím, že ještě díl navíc by seriálu prospěl, protože narvat do 2x83minut Houdiniho soukromí, myšlení, city a vystoupení je fakt úkol hodnýho Houdiniho. Nicméně miniseriál má v sobě neuvěřitelnou vyprávěcí dynamičnost, která nedovolí působení nudy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se HBO chytne nějakého námětu, většinou to nemůže dopadnout špatně. No a Houdini zažil takový život, že by byla škoda o něm trošku nepovyprávět právě v kvalitě, kterou nám, divákům, zajistí právě a jen tento kanál. Dvoudílné rozdělení je pak naprosto na místě, protože momentů, které je potřeba odvyprávět, je opravdu požehnaně. No a jelikož Houdiniho život byl o jedné velké iluzi, ani tady se jich nezbavíte. Naopak. Režisér Uli Edel natočil nesmírně stylový a moderní film, který svými efekty někdy až moc přeháněl, ale i přesto mě nedokázal od samotného příběhu odtrhnout. Tři hodiny pak utekly jak voda. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Houdini v produkci HBO mohl a měl být jedním z nejlepších biografických dramat, co kdy která televize natočila, slibný projekt utopil ale všechna svá aktiva v hypertrofované formě - klipová estetika a dynamika střihu, naprosto neadekvátní elektronická hudba (stejný anachronismus jako elektrické kytary v televizním Janu Husovi), přílišný vklad počítačových triků, manýrismus, forma, která převládla nad obsahem... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já dala Houdiniho na dva zátahy, protože těch momentů, které mohli tvůrci vynechat bylo minimálně, jinak jsem se vůbec nenudila. Já o tom člověku znám jen povrchní informace a abych pravdu řekla, nikdy jsem se o tyhle kouzla moc nezajímala. O to víc jsem byla překvapená, jak mě tenhle miniseriálek dostal. Chcete znát některé fígle, tak tady je uvidíte, jen s tím slonem nás nechali ve štychu.....kam opravdu zmizel? Životopisných filmů jsou poslední dobou mraky a já je beru někdy s větší, někdy s menší rezervou, co se týká skutečných faktů. Proto mě ani tady nic nerozházelo a užívala jsem si úžasného hereckého výkonu Adriena Brodyho, který do toho dal maximum a myslím, že musel navštívit pro tuhle roli nejednou posilku, aby vynikla alespoň trochu vypracovanost jeho těla, nutná pro jeho atrakce. Houdini byl velmi ctižádostivý a určitě v mnoha směrech velmi zajímavou osobností své doby, která měla možnost navštívit nejen kus světa, ale i takové rodiny, mezi které patřila poslední carská rodina Romanovců a nebo manželé Doyleovi v Anglii. Měl opravdu pestrý život, ale jaké bylo opravdu jeho soukromí, vztah s matkou, kterou tak miloval nebo manželkou, která mu stála věrně po boku i přes to, že měla mnohdy zcela oprávněné připomínky, bude stejně zahalené trochou nejasností a tajemna, ale to je možná i dobře. Výborný seriál, který určitě ráda doporučím a možná to hodnocení ještě zvednu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať jsem zvládl cokoli, věděl jsem, že můj příští únik musí být lepší." Neumím vytáhnout králíka z klobouku, nechat zmizet slonici, projít zdí, chytit kulku do zubů ani zmizet z čínské vodní mučírny a vlastně ani nevím, proč bych to dělal. Nicméně umím ocenit Mistra úniku špiona Houdiniho, který byl jedním z největších lhářů v historii kouzelnictví. Bavilo mne sledovat jeho triky, zejména skok z mostu do díry v ledu byl vynikající, ale jakmile začal bojovat se spiritisty, tak mě to začalo a již nepřestalo nudit. Teď jdu na pár hodin zadržet dech a pak rafinovaně uniknu trojnásobné sebevraždě. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, který sice může chvílemi nudit pro až stereotypní druh vyprávění, ale přesto, kdo má tohle* rád, na své si přijde. (* život eskamotérů, tehdejší doba/zúčastněné osobnosti, okultismus, odhalování triků...) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná až zbytečně uspěchané, ale člověk se nemá na druhou stranu šanci ani na chvíli nudit. Houdiniho život byl napjatý jak struna a těžko najít konzistenci v tak narvaném příběhu, zvlášť silně dramatizovaném. Moderní rychlé střihy a Debneyho elektronicko klasická hudba zpočátku malinko ruší, ale je v tom metoda. I tak velmi dobře natočené. Brody se navíc do role ponořil se zápalem sobě vlastním a krade si diváka v každý moment jen pro sebe. Hlavním tahounem je ale Houdini a jeho nesporný talent a umanutost překonávat hranice. P.S: Druhá část je malinko slabší než první a ohledně pravdy a lži zde zobrazené doporučuji... http://www.wildabouthoudini.com/2014/09/fact-checking-historys-houdini-night-one.html ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Portrét obratného manipulátora Houdiniho v podání Adriena Brody, není vůbec špatný. Ocenění zaslouží i barvitá vystoupení s úniky pout, včetně jejich odhalení, což nebývá u kouzelníků zvykem. Jen škoda, že děj skáče sem a tam zpět v čase. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se ničemu zajímavému ze sto let staré historie kolem tohoto pozoruhodného pána nepřiučil, to ne. Co však ale také musím potvrdit je, že je Houdini celou dobu tak okázale akční na úkor rozmáchlejších dialogů, až jde ze všech těch rádoby cool eskamotérských kousků po první polovině hlava kolem. A začne to šíleně, neuvěřitelnym způsobem nudit... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený životopisný film. Zpočátku se mi zdálo, že se trošku pomaleji rozbíhá, scény z Houdiniho dětství mne příliš nebavily, ale o poloviny prvního dílu už mne příběh vtáhl a bylo příjemné sledovat i výjevy z jeho života, o kterých jsem předem věděl. Vydařený je i střízlivý závěr. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ach bože, Adrien mě opět fascinoval. Mám hodně ráda filmy o kouzelnících, které jsou na úrovni a tento na úrovni opravdu je. Má tu správnou ztřeštěnost a akci, že to člověk ani nepobírá. Výborné! ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. S přehledem tento dvoudílný televizní film strčil do kapsy áčkové filmy určené do kinodistribuce. Souhlasím, že to možná bylo zbytečně uspěchané a klidně z toho mohla být tv minisérie. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Na mě moc přímočaré a strmé, bez hlubších emocí, bez té pravé atmosféry, která by měla kolem takové postavy ve filmu panovat. Mystérium kolem Houdiniho je tu jen odhozené pozlátko, které místo, aby ho někdo pomalu rozbalil, tak ho jen spěšně roztrhal a zahodil, aby se rychle nasytil obsahu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná se může zdát, že film postrádá nějakou nosnou konstrukci, ale to u životopisů často bývá. Mě se tahle ukázka, jak Houdini žil, miloval a hlavně čaroval velice zamlouvala. A nebylo to jen díky povedené atmosféře či výbornému obsazení v čele s Adrienem Brodym a pro mě čím dál oblíbenější Kristen Connolly, ale něco do sebe mělo i nahlédnutí pod pokličku Houdiniho triků a jeho odhalování spiritualistů-podvodníků. Houdini život by si každopádně zasloužil delší než dvoudílné zpracování. Na druhou stranu díky Bohu "alespoň" za tohle. 85% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

výtečný Brody v roli mistra úniku Houdiniho, který zdaleka nebyl jen legendárním iluzionistou (jak jsem si před zhlédnutím myslel), ale byl velmi významnou postavou své doby v mnoha směrech.. vřele doporučuji! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posobi to pre mna ako taky encyklopedicky sled zivotnych udalosti zo zivota jedneho slavneho kuzelnika. Adrien Brody podava kvalitny vykon, po rezijnej stranke to je tiez solidne, je to dynamicke, jedna epizodka strieda druhu a to je asi hlavny problem. Ani na chvilu to vôbec nikdy poriadne negraduje, chýba tomu nejaka hlavna linia. Keby to malo o hodinu viac alebo menej, tak je to uplne jedno. Vysledkom je priemerny dvojfilm na jedno pozretie. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To co teď uvidíte je skutečné, ale je to také fikce. Jen zkuste poznat rozdíl............. Příběh muže, jenž věděl co dělá, nebál se smrti (možná se bál života) a šel za svým cílem, který znamenal neustále se zlepšovat. Monotonní hudební doprovod perfektně podporuje dramatickou stránku příběhu. DIALOG: JIM - Budete nejlepší kouzelník světa. HOUDINI - Neříkej kouzelník, ale mistr úniků............ CITÁT - Od této chvíle jste se oficiálně narodil v USA, můžete kandidovat na presidenta.......... Skoro tři hodiny velmi slušný příběh ze života mága a mistra iluzí Houdiniho. Část, ve kterých prožívá své "úniky" v Evropě je velmi napínavá a dobrodružná. CITÁT - Jen jsem se musel dostat ze sejfu ve kterém jsem nikdy nebyl.......... Konec byl sice smutný, ale kdo by ho neznal. CITÁT - Poprvé v životě jsem měl strach.......... ()

Reklama

Reklama