Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná se může zdát, že film postrádá nějakou nosnou konstrukci, ale to u životopisů často bývá. Mě se tahle ukázka, jak Houdini žil, miloval a hlavně čaroval velice zamlouvala. A nebylo to jen díky povedené atmosféře či výbornému obsazení v čele s Adrienem Brodym a pro mě čím dál oblíbenější Kristen Connolly, ale něco do sebe mělo i nahlédnutí pod pokličku Houdiniho triků a jeho odhalování spiritualistů-podvodníků. Houdini život by si každopádně zasloužil delší než dvoudílné zpracování. Na druhou stranu díky Bohu "alespoň" za tohle. 85% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať jsem zvládl cokoli, věděl jsem, že můj příští únik musí být lepší." Neumím vytáhnout králíka z klobouku, nechat zmizet slonici, projít zdí, chytit kulku do zubů ani zmizet z čínské vodní mučírny a vlastně ani nevím, proč bych to dělal. Nicméně umím ocenit Mistra úniku špiona Houdiniho, který byl jedním z největších lhářů v historii kouzelnictví. Bavilo mne sledovat jeho triky, zejména skok z mostu do díry v ledu byl vynikající, ale jakmile začal bojovat se spiritisty, tak mě to začalo a již nepřestalo nudit. Teď jdu na pár hodin zadržet dech a pak rafinovaně uniknu trojnásobné sebevraždě. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já dala Houdiniho na dva zátahy, protože těch momentů, které mohli tvůrci vynechat bylo minimálně, jinak jsem se vůbec nenudila. Já o tom člověku znám jen povrchní informace a abych pravdu řekla, nikdy jsem se o tyhle kouzla moc nezajímala. O to víc jsem byla překvapená, jak mě tenhle miniseriálek dostal. Chcete znát některé fígle, tak tady je uvidíte, jen s tím slonem nás nechali ve štychu.....kam opravdu zmizel? Životopisných filmů jsou poslední dobou mraky a já je beru někdy s větší, někdy s menší rezervou, co se týká skutečných faktů. Proto mě ani tady nic nerozházelo a užívala jsem si úžasného hereckého výkonu Adriena Brodyho, který do toho dal maximum a myslím, že musel navštívit pro tuhle roli nejednou posilku, aby vynikla alespoň trochu vypracovanost jeho těla, nutná pro jeho atrakce. Houdini byl velmi ctižádostivý a určitě v mnoha směrech velmi zajímavou osobností své doby, která měla možnost navštívit nejen kus světa, ale i takové rodiny, mezi které patřila poslední carská rodina Romanovců a nebo manželé Doyleovi v Anglii. Měl opravdu pestrý život, ale jaké bylo opravdu jeho soukromí, vztah s matkou, kterou tak miloval nebo manželkou, která mu stála věrně po boku i přes to, že měla mnohdy zcela oprávněné připomínky, bude stejně zahalené trochou nejasností a tajemna, ale to je možná i dobře. Výborný seriál, který určitě ráda doporučím a možná to hodnocení ještě zvednu. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný televizní životopisný film o "východním" přistěhovalci, který se pod uměleckým jménem Houdini stal legendou známou po celém světě. V jeho životě se toho stalo tolik, že se divák ani na chvilku nenudí, a přesto, že stopáž TV filmu je tříhodinová, díky famóznímu výkonu Adriana Brodyho pestrý děj uteče jak voda a klidně by mohl být ještě o polovinu delší, protože celý jeho život, jeho osobnost, ctižádostivost i osobní život do těch tří hodin opravdu vtěsnat nejde. Filmování triků a iluzí je bezesporu vděčná záležitost (když se to umí), ale v Houdiniho životě nebyly zdaleka jen iluze, ale i další zajímavé příběhy a setkání. Adrien Brody si roli muže, který nebyl zdaleka jen výborným iluzionistou, ale i velmi významným mužem oné doby, evidentně hodně moc užil, i když to určitě vůbec nebylo jednoduché. Zhostil se toho ale opravdu na výbornou, takže divák po celou dobu filmu si to "užíval" s ním.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se HBO chytne nějakého námětu, většinou to nemůže dopadnout špatně. No a Houdini zažil takový život, že by byla škoda o něm trošku nepovyprávět právě v kvalitě, kterou nám, divákům, zajistí právě a jen tento kanál. Dvoudílné rozdělení je pak naprosto na místě, protože momentů, které je potřeba odvyprávět, je opravdu požehnaně. No a jelikož Houdiniho život byl o jedné velké iluzi, ani tady se jich nezbavíte. Naopak. Režisér Uli Edel natočil nesmírně stylový a moderní film, který svými efekty někdy až moc přeháněl, ale i přesto mě nedokázal od samotného příběhu odtrhnout. Tři hodiny pak utekly jak voda. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)
  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)

Reklama

Reklama