Reklama

Reklama

Gwen je posledním členem rodu, který může cestovat v čase. Kvůli tomuto daru musí spolu se svým přítelem Gideonem sloužit lóži, která je využívá k naplnění svých zájmů. Jejich vztah je ohrožen, když se lóže snaží zvídavou dívku ovládat pomocí její lásky ke Gideonovi... Už stovky let se v rodinách Villiers a Montrose dědí gen cestování časem. Tento gen nečekaně zdědí Gwendolyn Shepherdová - nemotorná zmatkařka a černá ovce rodiny. Pomocí chronografu musí pravidelně cestovat časem, jinak by ji překvapovali nekontrolovatelné časové skoky. Je závislá na lóži strážců, kteří ovládají chronograf a ona jim musí sloužit. Všichni si mysleli, že roli zdědí její sestřenice, kterou spolu s Gideonem roky na úlohu připravovali. Celá rodina považuje Gwedolyn za neschopnou, a tak ji nechtějí prozradit, co je vlastně jejím cílem a proč předchozí cestovatelé časem Lucy a Paul raději utekli do minulosti a vzali s sebou chronograf. Gwendolyn chce zjistit pravdu, podaří se jí v minulosti najít Lucy a Paula, ti ji poví, že je dle proroctví výjimečná a musí na sebe dávat pozor. Chronograf ukradli, protože by se s její krví navždy uzavřel a moc lóže by byla neomezená. (TV Prima)

(více)

Recenze (30)

Verdolin 

všechny recenze uživatele

dobrý námět, a spoustu možností, zpracování tématiky ale nedopadlo, film nemá tak nějak hlavu ani patu, děj filmu začíná uprostřed zápletky, divák nemá šanci do půlky pochopit, o co vlastně pomalu jde. Celý film jsem čekala, co z toho bude a na konci jsem zjistila, že z toho nebylo vůbec nic. Jako byste si pustili prostřední díl z celé řady seriálu. Škoda. ()

Wajny13 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl o hodně lepší než první díl - více se přiblížil knihám, Gideon neměl konečně ten hrozný culíček, který mě drásal v prvním díle a konečně se začala něco pořádného dít. Dost se mi líbí romantické (až sexuální) scény, které v knize nebyli - takhle pak láska G a G vypadá reálněji a konec se bude zdát uvěřitejnější. 5* ()

Reklama

Marty1905 

všechny recenze uživatele

Osobně musím říct, že dvojka mě nadchla ještě více než první díl. Většinou se toto nestává. Film bezvadně navazuje na první díl a celkově děj začíná dávat větší smysl.  Do hry se také dostává druhý chronograf, který bohužel nemůže použít Diamant. V tu chvíli by spojil všech 12 kousků krve. Otázka zní jediná: Nebylo by pro hrdiny jednodušší to takto hraběti vyfouknout?. No to by to bylo, ale moc jednoduché. Díl také okoření vztah rubína a diamanta. Také se dozvídáme pravdu o rodičích rubína. Za mne 90% ()

natali.sek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukala, protože miluju knižní předlohu. Jelikož u prvního dílu cosi změnili a dali i něco z druhého, i v druhém díle je lecos pozměněno, ale to mi vůbec nevadí. Opravdu se mi film líbit a nemůžu se dočkat třetího dílu SMARAGDGRUN. Doufám, že bude dříve, než plánují (28.7.2016). Film doporučuji, nejen kvůli knižní předloze, ale i kvůli hezkému hlavnímu hercovi, který hraje Gideona - Jannis Niewöhner. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tenhle Saphirblau už němci zvládli o něco lépe, než svou prvotinu, ovšem pořád chybí ta struktura. Pořád se snímek plácá a některé dialogy jsou opravdu nesnesitelné. Každopádně ve srovnání s Rubínem je to velké plus, protože příběh ač působí zamotaně, ledacos už napovídá a není to úplně nesmyslné. Navíc hrdinové lehce dospěli a před kamerou jim to jde lépe. Uvidíme, třeba závěrečná část nás překvapí úplně. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama