Reklama

Reklama

Krvavý obchod

Trailer

Obsahy(1)

Jean Claude Van Damme přijíždí na Filipíny, aby zachránil život svojí neteři, která potřebuje novou ledvinu. O svoji ledvinu ale přijde hned první noc, když mu ji ve spánku vyoperují. Nyní si ji musí vybojovat zpátky, aby neteř zachránil... Deacon přiletí na Filipíny a záhy zachrání na ulici prostitutku Anu před mužem, který ji mlátil. Deacon s ní stráví noc, ale ráno se probere ve vaně plné ledu. Chvíli mu to trvá, než se vzpamatuje, ale pak si uvědomí, že ho někdo okradl o ledvinu... Deacon má na Filipínách bratra George a starého přítele Kunga. Okamžitě volá Kungovi, chce svoji ledvinu najít, potřebuje ji pro Georgeovu dceru, která musí na transplantaci. Deacon pátrá po Aně a s tím mu pomáhá Kung, který má kontakty. Když Anu najdou, dozvědí se, že za vším stojí muž jménem Drake, který ji jen najal. Ana se přidá na Deaconovu stranu. Deaconovi dojde, že jeho ledvina už je v těle někoho jiného, ale on je ochoten i zabíjet, aby ji získal zpět... George je pobožný a s bratrem moc nevychází, takže se v něm perou emoce. Svou dceru ale miluje, takže Deaconovi pomůže a zjistí, kdo jeho ledvinu má. George zná dobrého hackera a ten mu prozradí identitu muže, po kterém s Deaconem, Kungem a Anou pátrají. Čtveřice se odklidila do letního domu George, kde připraví plán útoku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch záporných a vedľajších postáv prichádza Jean-Claude Van Damme konečne zase s plnohodnotným akčným filmom, v ktorom stvárňuje kladného akčného hrdinu, takže som sa na to tešil, len škoda, že práve Pound of flesh mi zo všetkých jeho filmov príde najhorší. Zápletka je v poriadku, ale dejovo ma to teda moc nebavilo, celé je to až príliš pomalé a mdlé, takže som sa väčšinu času nudil a nevedel dočkať konca. Ernie Barbarash, ktorého som doteraz vnímal skôr neutrálne u mňa teraz výrazne klesol, vizuálne a technicky je to teda bieda, všetky tie zadné projekcie, nudné lokácie, digitálne zásahy stien a podobne, skutočne je na to problém pozerať. Sklamaním je aj akcia, súboje síce nemajú najhoršiu choreografiu, nájde sa tu pár efektných chvatov a pôsobia aj celkom kontaktne a surovo, ale moc ich nie je, takmer neustále sa odohrávajú potme, tie spomaľovačky to skôr kazia a navyše aj samotný Van Damme tu má viditeľne často dabléra. Takže mi celkovo prišli pozerateľné, ale moc ma nezaujali. Prestrelky už nestoja za nič, tu mi vadila hlavne absencia zásahov, zasiahnutý jednoducho len padne, nič viac, tá jedna naháňačka tiež nemá čím baviť a explózie pôsobia až moc umelo. A tak z akcie sa mi páčila hlavne celá situácia pri automobile, ktorá sa ako jediná neodohrávala potme a v nudných interiéroch a potešia aj dvoje zlomené väzy. Moc to nepodporia ani herci, Jean-Claude Van Damma samozrejme vždy rád vidím, no tu pôsobí až moc strhnane, čo si síce jeho postava vyžaduje, ale takto predsa len nie je až takým ťahúňom. Darren Shahlavi ako hlavný záporák je správne slizký, ale nemá moc priestoru a výber vedľajších postáv sa teda vôbec nevydaril, hlavne pobožný brat ma miestami poriadne otravoval a ani starý priateľ ma vôbec nebavil. Takže ma veľmi mrzí, že Van Dammovi musím dať podpriemerné hodnotenie, ale nejde inak, nudil som sa až príliš často a kladov je tu minimum. 45% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Van Damme nezadržitelně stárne (stejně jako my všichni tady na čsfd:-)), ale sem tam natočí ještě ucházející akční film céčkové řady, na který se jeho fanoušci zvládnou podívat. Ano - je to debilita na entou, námět s vyříznutou ledvinou je neskutečně uvalený a fakt blbý (to mohl vymyslet jen vyšinutý scénárista čekající na transplantaci mozku), přesto se to však místy dá a trošku té atmosféry to taky má. Bohužel film obsahuje obrovské množství hluchých a nudných míst a hlavně zase neskutečně unaveného Van Dammovského hrdinu, který s čerstvě vyřezanou ledvinou, díře v zádech jak od Rambova nože a hektolitrech ztracené krve vymlátí z každého duši, střílí přesněji jak Arnie v Komandu a pobíhaje přeskakuje zábradlí jak za mladých let Dvojitého zásahu. A když už to nejde jinak, vezme do ruky Bibli a s její pomocí se podívá na očička a zoubky zoufalých padouchů. To je mimochodem jediný originální a dobrý nápad, který je ale bohužel stejně jako všechny akční scény natočen zcela nepřehledně a trhaně. Ale nechme kritiky. Konečně od návštěvy u pana Sylvestra Van Damme ukázal hrdinu, který pořád slušně vypadá, je ochoten pro dobro své rodiny dělat provazy a trošku i ty slavné otočky (ale opravdu jen malinko), a i když občas vypadá neskonale unaveně, pořád je vidět, že kdyby dostal slušný scénář a dobrého režiséra, mohl by vzniknout odlehčený akční snímek typu Kontrabant nebo Double team. Je to jen zbožné přání Van Dammova fanouška nebo se toho ještě dočkáme? PS: v dabingu mluví Jeana jeho dvorní dabér Jiří Pomeje, takže dabing doporučuju - a žádný hlásek konipásek tam naštěstí na rozdíl od nových komiksovek NENÍ. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak je tu další film od této ikony 80 a 90 let a bohužel musím říct, že mě film zklamal. Když jsem nestihl prvních 15 minut, tak jsem si říkal, že jsem asi přišel o to hlavní, ale celý další průběh filmu mě přesvědčil o opaku.Příběh pojednává o Deaconovi, kterého hraje právě Jean a který chce zároveň zachránit život své neteři ( i když rodinné vztahy jsou možná nakonec úplně jiné :-) ) tím, že jí daruje pro ní chybějící ledvinu, ale co osud nechce, tak se jednoho rána vzbudí a ledvinu má z těla pryč a ani neví jak. Až poté mu dojde, že v tom měla prsty prostitutka, se kterou strávil noc. Deacon se i se svým bratrem a přáteli na Filipínách rozhodne vypátrat toho, kdo mu ledvinu zcizil, aby jí pořád mohl dát svojí neteři. Takže sem tam sledujeme nějakou tu přestřelkou a jindy dlouhé scény z jedoucího auta kde celou krajinu tvoří kulisy, jako když sledujete nějaký sitkom a nebo Fantomase :-).Co se týče akce, tak na Jeanovi je už hodně znát jeho věk a nepůsobí tak svěže, což je poněkud zvláštní, když si vzpomeneme na jeho výkon v Expendables 2 a nebo ho srovnáme s herci z tohoto filmu, kteří se mohou též pyšnit přívlastkem akční hvězda, ale ve většině jsou o dost starší. Hold roky, kdy Jean ujížděl na drogách, se dost podepsali.Jenže on nejenže ztratil dost z výše popsaného, tak pro mě se už jakoby i odnaučil hrát, protože docela dost přehrává a nevím, jestli to je tím, že do toho projektu nebyl tak zapálený a dělal to jen z nějakých důvodu a nebo už mu to prostě nejde. Když budu spravedlivý, tak hodně asi taky udělal český překlad v dabingu. No když to celé shrnu, tak jsem opravdu věřil, že tomu dám alespoň tři hvězdy, ale i když jsem měl vždy Jeana rád, tak celkově nemohu jinak než 45% a dvě hvězdy . Tak nevím jestli stárnu a nebo jsem to prvně viděl s blbou náladou,ale když jsem ten film dnes viděl podruhé tak musím skoro zcela změnit hodnocení.Za prvé to,co jsem tomu vytýkal prvně,jako zjev a herectví Jeana,tak naopak zde se musím opravit.Hraje tu dobře a to ,že nevypadá tolik ve formě zde naopak pasuje( přece jen bez ledviny by každý vypadal chvíli z formy....) Akce je přehledná a ani nepůsobí nějak špatně.Děj filmu mě na podruhé chytil více (to je asi to,že stárnu) navíc když to porovnám s aktuálním filmem Jeana Kill'em All tak toto je o hodně lepší. Takže ,ano ,tady změním hodnocení a záměrně nesmažu můj předchozí komentář,aby každý viděl,že muže člověk změnit názor a někdy se splést.Za mě tedy po úpravě hodnocení celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase jeden z tých lepších „B-ých“ filmov od Van Damme. Scenár viac-menej v poriadku (niektoré myšlienky ma fakt dostali), sympatické postavy a nestarnúce kúsky od JCVD. Keby to nebolo tak amatérsky natočené a spracované (a teraz mám na mysli hlavne strih), tak potom by som neváhal zvýšiť svoje hodnotenie na tri hviezdičky (ale takto to nepôjde). Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čistokrvné Bčko z osemdesiatok. So všetkým, od množstva súbojov, cez spomalený stred až po veľké finále s odhalením a emóciou. A samozrejme, JCVD aj keď má 150 rokov bez DPH, stále dvihne nohu, vystrelí a spraví šnúru na idúcom aute. Trochu umelo natiahnuté, ale netreba pri tom rozmýšľať a len obdivovať asi posledný Darrenov film. Bol to veľký bojovník. 2 z 5 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V čase 00:36:25, keď Deacon (Jean-Claude Van Damme) po bitke nastupuje do malej dodávky k svojmu bratovi, je pri naštartovaní auta možné vidieť v čiernom okne kameru, mikrofón a člena štábu. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama