Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (398)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak mám nakoniec pocit, že "Fifty Shades Darker" opäť nebude najhorším filmom roku. Minimálne je tu stále Resident Evil: The Final Chapter. Ale keď si to odmyslím, tak je to presne to isté, čo sme mali v minulom filme. Ak postery naznačovali, že by to mohlo byť trošku akčnejšie a nemali by sme tu už žiadne tajomstvá a žiadne pravidlá, tak dokonca mám pocit, že tento film je ešte nudnejší ako predošlý. A drží a nad priepasťou skutočne len minimálne. Balansuje na hrane, aby neskončil v priepasti odpadu. Ale myslím si, že nakoniec ho tam nepošlem. Okey, dialógy sú príšerné, herecké výkony sú mizernejšie, než naposledy, sexuálnych scénok v tomto filme je ešte menej, než sme ich mali naposledy a chémia stále nefunguje. Je to tak nasilu a nezaujímavé a nudné a otravné. Tak by som mohol definovať celkovo "Fifty Shades Darker." Dokonca mám pocit, že miestami je film úplne o tom istom. Je tu scénka, kde Anastasia bude opäť hovoriť Christianovi, že v ňom uvidela niečo, čo on chce zmeniť ako na konci minulého filmu. Je tu scénka s helikoptérou, ktorá nejde nikam. Máme tu ďalšieho týpka, ktorý chce pretiahnuť Anastasiu a bude to potom samozrejme ľutovať a samozrejme tento film musí skončiť trošku viac happyendom a musíme si priniesť padoucha, ktorý sa stopercentne bude chcieť pomstiť v poslednom filme. Ak ste fanúšikom kníh, tak vás môj názor zaujímať nebude. Ale nemyslím si, že je to romantické, nemá to napätie (a to to niektorí kategorizujú ako thriller), nevyvolá to žiadne emócie. Je to len prázdny film o tom, že dvojica chce spolu chodiť a to je všetko. Hotovo. A ja tento film ocením rovnako, ako som ocenil jeho predchodcu spred dvoch rokov. Hodnotenie: D- ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Hele... já vím, že když jsem chlap, je docela klišé o tomhle filmu říct, že je to sračka. Ale tak... jako... co naplat, když opravdu je! Na tohle já nehledím, všechny žánry jsou si rovny, důležitý je pro mě způsob provedení. Fifty shades Darker má jednoduchou šablonu: nuda, nuda, kecání vo hovnech, nuda, sex, kecání vo hovnech a sexu, nuda, sex, sex vo hovně, nuda, sex, nuda, sex. Snímek opět rozvijí vztah dvou tragédů, mezi kterými stále není absolutně žádná chemie, zato se na ně hezky kouká. Je v něm zápletka, která je totálně o ničem, scény, které nedávají smysl, scény, které jsou zcela zbytečný. Film mi vlastně připomínal hodiny matiky - tak nějak jsem vlastně poslouchal, ale během 10 sekund jsem zapomněl, co jsem to vlastně slyšel, podobně je to i s tímhle filmem. Je mdlý, nudný, nijaký. Bez jakéhokoliv zvratu. Ani jsem během těch "odvážných" sexuálních scén vůbec nedostal erekci. Docela epic fail. Zachraňuje to opět celkem obstojný soundtrack, plus ty herecký výkony vlastně taky nebyly nejhorší. Ale jinak je to vopravdu bída. Slabší 2* ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kniha 0 %, film 100 % zkonzumován. Trapné a unylé nastavování kaše. Začátek série měl velký styl, bez ohledu na kvality, jaké nabízí námět. Tady se ale už nenabízí nic. Divačky se stále nedočkají Jamieho ptáka, mimochodem s tím půldenním strništěm vypadá dost jinak a nedivil bych se, kdyby nějaké body ztratil. Asi si s tím vyhráli, protože na začátku má záběr od záběru delší vous. Což bych pochopil, kdyby se scéna neodhrávala během asi patnácti minut. Dakotě by měl někdo vysvětlit, jakou rtěnku lze a jakou nelze používat, a asi by mohla i vyměnit kadeřníka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla s ohledem na masivní kampaň, kterak to bude velké a pikantní, z pohledu erotična docela konzervativní. Herci tehdy s dost vážnou tváří pronášeli kraviny, občas vzali do ruky bičík a řešili dost úsměvná pravidla o svázaných rukou. Pokračování je o tom, že tentokrát ona všemu přichází na chuť a má zájem o naplácání na holou. Atmosféra erotického dusna nicméně nefunguje. Ale abych nepřeskočil to podstatné, začínáme tím, že on jí chce zpátky, ona se tomu vlastně nebrání, takže jakoby se nechumelilo. Přibude pár postav, které mají přinést nějaké to tajemno, nedej bože zajímavou linii. Jinak se oběma hercům daří docela maskovat, že se ocitli v příšerné látce, která nemá v kině co dělat. Skoro nic nového se nedozvíme (ne, že bychom o to stáli), jen si připravujeme půdu pro trojku. Ta bude určitě plná prasárniček. Nemůžu se dočkat. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, jak může být někomu příjemné sledovat despotického chlapa, který život ženy totálně oklešťuje a naivní tuctovky, která se nechá vyživovat na úkor své zaslepenosti. Ok, když pohlédnu na z poloviny zaplněný sál, tak chápu, že šedé myšky, které romanci zažijí jednou za rok a pražské zlatokopky, tak ty všechny musí chrochtat blahem. O proti předchozímu dílu je první hodina snesitelná, docela utíká, když si odmyslím hloupých dialogů a myšlenkových pochodů postav. Bohužel to celé nespěje k žádné zápletce, neustále je něco naznačováno, scéna střídá jednu neříkající scénu za druhou a je to jakési epizodní plynutí dějem. Čím se film blíží závěru, tím více se posouvá do telenovelických rovin a mnohem hůř. Celé to zvládnu překousnout, neboť čekám od tohoto kontroverzního, erotického námětu nějaké vzrušení, vášeň. Jenže ve filmu dostanete pouze pět dvouminutových erotických scén, z toho čtyři na misionáře a asi největší nestoudnost je olizovaní bradavek Dakoty. Při scénách s kuličkami, kalhotkami, pouty, kdy si máme jako diváci říci wouuu, tak Dakota třeští bulvy jako by šlo o gangbang a působí to tak směšně, že někteří v sále vybuchovali smíchy. Jsem zvědavý, co může přinést třetí pokračování a docela se toho děsím.......3/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu je stejná scéna jako v Podnikavé dívce – klasice z roku 1988 s matkou Dakoty Johnson (Anastasia) Melanie Griffith v hlavní roli. Přichází těsně poté, co byla Ana povýšena v Seattle Independent Press, když řekla své nové asistentce Hannah (Ashleigh LaThrop), aby ji oslovovala křestním jménem a přinesla jí kávu, pouze pokud si ji dá pro sebe. „Zbytek vymyslíme za pochodu,“ říká také Ana. (Xanthe)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 114,6 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 381,5 mil. (NIRO)
  • Sam Taylor-Johnson, která režírovala první díl Padesát odstínů šedi (2015), odmítla natočit pokračování. Stěžovala si na časté názorové střety s autorkou předlohy E.L. James, která měla od studia pravomoc konečného rozhodnutí ohledně všech změn, z čehož byla Taylor-Johnson velmi frustrovaná. Na režijním křesle ji nahradil Jamesem Foleym, který prohlásil, že má s autorkou předlohy skvělý vztah, a proto se rozhodl režírovat i třetí díl Padesát odstínů svobody (2018). (BMW12)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama