Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 2
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (392)

necisty 

všechny recenze uživatele

Proč české filmy čím dál tím víc začleňují do svého příběhu nevěru dlouholetého manželství, jak kdyby to byla naprosto obvyklá věc? Myslím, že je pak složité ocenit film s přídomkem komedie, kdyby divák sám něco podobného prožíval. Postupně jsme se tak šli od klasické a hezké komedie k romantickým komediím, až jsme se dnes dostali ke smutným komediím. Sice jsem se párkrát zasmál a byly tam i hezké momenty, ale celkový dojem kazí právě životní problémy, které v komedii nemají co dělat. Nechápu, proč se točí filmy, kde se proti sobě bijí dva opačné póly. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUĎ RÁD, ŽE MÁŠ DĚTI. CO JÁ BYCH ZA TO DAL“…“TO SI PRÁVĚ JENOM MYSLÍŠ, PROTOŽE ŽÁDNÝ NEMÁŠ“… /// Po čase se zase povedlo vecpat do českýho filmu ftip. Peripetie jedný rodiny, která je kapku nenormální jsou navíc i pravdivý. Kdyby to tak nerušily ty fantasijní kraviny… nemohl jsem si na ně zvyknout. Tyhle „crazy“ kousky budou zřejmě určeny mladšímu publiku, aby vykompenzovaly příběh, kterej bych řekl, je spíš pro ty starší. Je vo životě, kterej dokáže bejt pěkně složitej (i bez tří dcer). Milan Cieslar potvrdil, že nemusí točit jen historický drámy, ale že mu ftipnej žánr sluší. A úplně nejvíc mě baví, že už i v českejch luzích a hájích se o vztazích umí vyprávět jinak. 3a½, ale jdu vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět první film s Blankou. 2.) Můj nejlepší táta (a fotbalista) je Ondřej Vetchý. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

České komedie v lásce příliš nemám, ale tahle výrazně ukazuje pokrok české kinematografie jak po stránce humoru tak herectví a překvapí Vetchý, který se představuje ve svých snech za Jamese Bonda, kde nechybí i pěkné káry a sexy slečny. Hezky film poukazující na vztah mezi rodinou a manželstvím. 75% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílovka a nic jsem od toho nečekal, takže si vlastně nemůžu moc stěžovat. Jednoduchá odpočinková (crazy) komedie pro nenáročné diváky, v níž některé vtipy fungují lépe a jiné hůře (a ve které je dokonce pár akčních scén!). Žádný velký komerční hit to nejspíš nebude, ale furt je to minimálně o jeden level výš než rádoby komedie Zdeňka Trošky z posledních cca patnácti let. 40 % ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Co to tady dělám??? Mačkám čtyři hvězdičky, jsem se už snad totálně zbláznila? No, ale průměr tři to není, dvě jsou málo, tak je pak jasné, že čtyři. Jsem zapnula TV a tam nějaká neplánovaná "píp..." A já se celkem slušně zadívala. Celkem psycho, ale bavilo mě to... i s těma snovýma rovinama. Trochu bizarre, ale to mám ráda. Ke konci mě už snový i nesnový pozice zase až tak nebavily, happy-end, ale i to je možná život. Pro mne osobně celkem povedené české dílko a zcela nečekaně. Tak díky, bylo to milé a nečekané překvapení. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama