Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway). (Freeman Ent.)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (764)

misterz 

všechny recenze uživatele

Voľne plynúca vzťahovka v modernom prostredí biznisu v kontraste so staromilským prístupom minulých čias. Tejto úlohy rádoby mentora starej školy sa opäť výborným spôsobom zhostil R. de Niro, ktorý ako vo filme tak i v skutočnosti do starého železa určite nepatrí. Úžasne pozitívny náboj, ktorý sa vinie celým filmom zanechá na konci hrejivý pocit a dobrú náladu. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím jak to ta Nancy dělá, že mě dostane něčím naprosto obyčejným a civilní. Myslím, že takhle se pozná talent, když dokáže uchvátit i naprosto obyčejným. A to moto na plakátu je svatá pravda, vzhledem k tomu, že z filmu této režisérek tenhle atakuje titul toho nejlepšího. Velmi velmi velmi příjemné, naprosto mi to zlepšilo náladu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Feel good film, ktorý skutočne v človeku nakopne veľa príjemných pocitov a za všetko vďačíme skvelému Robertovi De Nirovi, ktorý v tomto filme absolútne vládne a ukazuje obrovskú dávku ľudskosti, ktorá dnes mnohým ľuďom chýba. Rovnako skvelá je ale aj Anne Hathaway ako veľká workoholička, no možno sa v nej skrýva oveľa viac než si na prvý pohľad myslíme a vnútri sa viac ukrýva nešťastná žena, ktorá sa nevie s niektorými problémami popasovať a uteká pred nimi k práci. Musím povedať, že tá dávka úprimnosti ma opäť (ako tohto roku už pri niektorých filmoch) opätovne presviedča a sledovanie som si maximálne užíval. "The Intern" je pre mňa vynikajúci film, ktorý si určite svoje divácke pódium nájde a myslím si, že je to len dobre. Takýchto filmov je potreba viac. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasický film od Myersovej. Prvú hodinu vynikajúco funkčná feel good oddychovka s neuveriteľke sympatickými a uvoľnene zahratými postavami a v druhej polovici, vďaka prepálenej dĺžke nezaujímavá skoro nuda s neuveriteľke sympatickými a uvoľnene zahratými postavami. Hlavnú radosť mám z toho, že DeNiro po rade nedôstojných úloh a výkonov ukazuje, že na to stále má. A z Anne Hathaway raz vyrastie veľká herečka. Slabších 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že Nancy Meyers je větší zárukou kvality, než jakou byla Nora Ephron. Ben není žádný nervózní dědula, který by měl umaštěné vlasy, zmačkanou košili a vrcholem jeho dní by bylo křičení na hlučné sousedy nebo krmení holubů v parku. Ovdověl a zjistil, že „veškerou“ zábavu už zkusil a potřeboval by nějaký nový impuls. A jelikož má bohaté obchodní zkušenosti, nasedne do moderní mladé firmy s módou, která si získala respekt za pár měsíců a kterou vede ctižádostivá workoholička Jules (které se to ale naopak sype doma). Právě dobrosrdečný gentleman Ben se stane jejím asistentem, později spíš mentorem, který jí dává rady, jak zkombinovat výchovu roztomilé dcerky, manželství a snovou práci. A tím, jak je příjemně retro, pomáhá do života i současné twitterové generaci, která netuší, proč by měl muž nosit kapesník. Je to milé, je to inteligentní, je to nekomplikované. Ostatně jako veškerá tvorba Nancy Meyers. Vlastně třecím vrcholem je nevěra jedné z vedlejších postav a pohledy závistivých matek z pískoviště, které nepřejí úspěšným ženám. Jinak mají všichni jen ty nejlepší úmysly, jsou dokonale upravení, mají honosné domy, jezdí v luxusních bourácích. A všichni jsou na sebe milí, chápaví, všichni se milují, objímají, podporují.. a je jen na divákovi, zda to Meyersové týmu ZNOVU zbaští. Já ano, a nestydím se za to. Opět těší skvělým castingem, brilantně napsanými dialogy a příjemně pohlcující atmosférou. Je to takový ten feel-good kousek, kterému se dá vytknout jen máloco (možná slabší rozjezd, možná lepší péče s vedlejšími postavami, možná pitomé sexuální momenty, kterých nás neušetřila ani v předešlé komedii Nějak se to komplikuje – tady erekce po pracovní masáži). To, že v romantické komedii chybí nějaká zásadní romantická linie, vůbec nevadí. Není to žádná psychologická sonda do života moderní ženy, je to pohodový kus, který bude těšit i za deset let. To mi věřte. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Scéná, v níž Ben (Robert De Niro) vede před zrcadlem konverzaci s imaginárním člověkem, odkazuje na snímek Taxikář (1976), ve kterém má postava Roberta De Nira, Travis Bickle, podobnou scénu. Navíc i zde jeho postava pracuje jako řidič. (hansel97)
  • Když Jules (Anne Hathaway) vypravuje svou dceru Paige (JoJo Kushner) do školy osloví ji zřejmě omylem "JoJo", což je skutečné křestní jméno herecké představitelky Paige. (hansel97)

Reklama

Reklama