Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 4

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dost hledím na zdejší nízké hodnocení. Ano, natočeno v dost blbou dobu. Sotva dva roky po té disneyho, která měla fakt sílu. Ale.... za mě? Za mě dosud nejlepší zpracování jedné z nejčastěji zpracovávané knihy. Efekty perfektní. Mowgli skvělej. Fakt byl R. Chand výbornej! Hezký zas zahlédnout F. Pinto. Dabing zvířat bezkonkurenční. Za mě marně hledám chyby. Příběh zase malinko ale jen malinko pozměněn, aby se divák aspoň trochu napnul a těšil. Sedla mi syrovost, tvrdost, brutalita. Přesně taková, jako bych od džungle čekal. Jediná slabina za mě bylo zpracování vlků. Proč nevypadali jako vlci? Jinak A. Serkis jako režisér u mě rozhodně nepropadl a na jeho prvotinu hodně dobré! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obavy, hodnocení všech kritiků povětšinou filmu podráželo nohy, všude se házely samé negativa. Jenže mně ve výsledku film mile překvapil. Ten dospělejší nádech si mě prostě získal, kdo četl originál od Kiplinga, tak prostě ví, že knížka je v nějakých pasážích skoro až hororová a celkově mě doposud udivuje, jak se pořád příběh Mauglího zaměřuje spíše na tu nejmladší populaci. Serkisovi jsem věřil, sice za sebou nemá moc režisérských zkušeností, ale neboť se film zaměřuje na motion-capture výkony (v kterých se bezesporu řadí mezi krále všech králů), tak jsem hned věděl, že on je tou trefou do černého. Bale z pozice Baghíry nedostižný, jeho hlas fakticky zahřeje v mnoha momentech u srdíčka. I Cumberbatch v roli Šerchána zaválel. Nechápu, co všichni mají proti filmovému vizuálu. Přijde mi, že za ty peníze se jedná o vysoce nadstandartní podívanou, která mě okamžitě uhranula. Dojde i na parádní akční sekvence. Konec luxusní. Kdo i tak pořád neví, co si o filmu myslet, tak ať si pustí záběry z natáčení. Ona ho totiž ta láska k řemeslu a obecně ten entuziazmus herců přesvědčí o tom, že snímek má co nabídnout. Za mě dávám 83 % ()

Reklama

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru Andy Serkis opět předvedl, že je nejen vynikající herec, ale také i režisér (pevně doufám, že do budoucna se dočkáme ještě hodně filmů natočených právě panem Glumem). Za mě je Mauglí 100x lepší než verze z roku 2016, která byla jen hranou verzí pohádky, kterou většina z nás viděla milionkrát ještě za doby VHS kazet. Líbí se mi, že tenhle film s sebou přinesl nový úhel pohledu na známý příběh a že byl o dost temnější, než zmíněná zpracování pro Disney. Hodně se mi líbily záběry na džungli, počítačově vytvořená zvířata (hlavně Baghíra ♥) a hlavně obsazení, které je vážně skvostné (za mě má Andy největší plus za Cate Blanchett coby Kaa). Asi to není film, který by si zasloužil 5*, ale určitě je tohle ta verze Mauglího, kterou si užijí všichni odrostlí diváci, co se v dětství pořád dokola dívali na animovanou verzi z roku 1967. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║ Warner Bros. a Netflix sú veľmi odvážny, že sa konkurenčne pustili voči gigantu ako je Disney Studio. A to dva roky po uvedení jeho verzie danej známej predlohy od Kiplinga. Pre mňa ide dosť nešťastné riešenie a v konečnom výsledku aj zlyhanie. V prvom rade na režisérsku stoličku posadiť neskúseného Andy Serkisa, no fúha, a zveriť mu taký veľký projekt? K tomu triková stránka skôr pôsobí lacno, výzor zvierat uplácano. Vizuál nezachránia ani reálne zábery z lesa, prírody, bije sa to tam. Všetko tam pôsobí, rušivo, až umelo. Dej už nemá čim zaujať. Herecky zapôsobí aspoň menoslov, aj mladý Mowgli nie je zlý ale v danom nechytľavom prevedený s ostatnými neduhami to nemá možnosť výrazne strhnúť, zaujať. To že to je drsnejšie, krvavajšie, čo z toho, všetko to tu je len tak na polceste niekam, kde by to mohlo byť omnoho lepšie. Prišlo mi to rovnako premárnené ako Yatesov vyblednutý trikový Tarzan. /40%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát to ešte tento rok poviem? Už sa začínam cítiť, ako keby som bol obohraná platňa. No musí to byť. "Mowgli: Legend Of The Jungle" je pre mňa veľkým sklamaním. Keď Netflix na december promoval temnejšiu a drsnejšiu podobu "Jungle Book" tak som bol úprimne zvedavý, čo tento film prinesie. A potenciál tam rozhodne bol. Myslím si, že mal veľmi dobre zvolených ľudí do jednotlivých postáv, pôsobil celkom zaujímavo a Mowgli si v tejto adaptácii skutočne prejde ťažkými a silnými skúškami. A ja sa priznám, že som Disney fanúšik a mám rád ich filmy. No bol som otvorený aj niečomu novému. No pravda je taká, že viac odporúčam vidieť "Jungle Book" z roku 2016. Pre mňa je tento film ohromne nudný. Nedokázal som sa na to sústrediť, postavy mi neprišli veľmi zaujímavé, Baloo je pre mňa maximálne nevyužitý, nerozumiem prečo opice pomáhajú Sher Khanovi, nerozumiem, prečo musí byť film ešte aj tak neskutočne temne natočený. Bagheera je podľa mňa celkom dobrou postavou a asi sa tu aj najviac ukáže. A rovnako sa mi aj páči Akela. Lenže dokopy čo sú ich postavy zač sú zmesy monológov, ktoré ma za chvíľku nudili. Film má aj nejakú akciu, nebojí sa ukázať nejakú tú krv, no nemám pocit, že by nejako silne zapôsobil na moje city. A to je pre mňa jeho najslabšou stránkou. Samozrejme musíme prejsť dávkou klišé a scénok, ktoré sme videli miliónkrát a samozrejme vieme ako to nakoniec dopadne. A potom je tu časť, kde frustrovaný Mowgli bude kričať na svojho najlepšieho kamaráta a samozrejme to pôsobí presne tak ako v každom filme. Proste tento film je napísaný podľa šablón. Dokázal by som odpustiť, že efekty nie sú prvotriedne (koniec koncov film nemá budget aký môže dať dokopy Disney), no nedokážem tolerovať, že ma film neskutočne nudil a chcel som aby skončil minimálne polhodinu pred svojim záverom. Ako bolo povedané niektorými kritikmi, je to vizuálne dobre spracované a je to temnejšie napísané, no film akosi stratil svoje srdce v tomto scenári. A presne to isté som po dopozeraní cítil aj ja. Niečo tam silne chýbalo. Takže osobne neodporúčam. Ale ako vidím, bude to opäť veľmi polarizujúci film. Ale o to je to zaujímavejšie. Hodnotenie: C- ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve verzi z roku 2016 Kniha džunglí, ani zde opice a sloni vůbec nemluví. V knize však mluvili oba druhy zvířat. (NiWi)
  • Natáčelo se v Durbanu (Jihoafrická republika) a Anglii. (griph)
  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama