Reklama

Reklama

Film NSR o mužovi, ktorého bezohľadnosť a sebectvo zviedli na šikmú plochu. (oficiální text distributora)

Recenze (69)

ledofredo 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film se vždycky rád podívám, kde "italský Pavel Zedníček" krade drahá sportovní i velice luxusní auta, ten film má v sobě pořád napětí od roku svého vzniku. Stačí se nechat unýst už na začátku kde ukradnou Porsche Targa se to na ulici hemží vozy, který jsou k vidění už jen jako veteráni. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film jsem neviděl cca 15-20let... to mi ale nebrání v tom dát 4 hvězdičky. Proč? I teď si pamatuji značky všech aut (jaké auto si nakonec hlavní hrdina pořídil aby mu ho nikdo neukradl? No? Že by Fiat 500?) nebo hlášky ("...asi nějaká rally") co tam padli... mohl tohle v někom zanechat jiný než nadprůměrný film? No vidíte... ()

Reklama

Osirius 

všechny recenze uživatele

Únos aut je filmovým klenotem pro lidi, kteří zažili dobu, kdy na českých cestách byl vrcholem technického automobilového pokroku žigulík (a že si ho nemohl hned tak někdo dovolit). Když se někde náhodou objevil Mercedes, či BMW bylo to povětšinou s příznačným D na espézetce. Já tuto dobu zažil jako dítě a proto si pamatuji, jaký to pro mě byl svátek, vidět něco jiného než škodovky, moskviče, trabanty atp… a potom jsem viděl tento film… kde se to Mercedesy a Poršáky jen hemžilo a navíc šli tak krásně ukrást. Ve filmu jsou zachyceny nejlepší autařské kousky své doby a … a to mi ke spokojenosti úplně stačí. Spojeno s atmosférou doby, kdy vše mělo pevný řád, a věci dávaly smysl, patří tento film k mým „srdcovkám“. Pokud hledáte film, který je nacpaný akcí a automobilovými honičkami ve spojení s tunami pomačkaného plechu – tento si nepouštějte, neboť vás zklame. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film si pamatuju z dětství, kdy to byl absolutní kult. Kdo to neviděl, byl totální lůzr. Jenom jsem si nemoh vzpomenout, jak se to jmenovalo a teď jsem na to náhodou narazil. No co k tomu říct? Mně tenkrát stačilo, že jsou tam ty super káry. Nevim, jestli dneska by se mi to tak líbilo. Zkusim to někde sehnat. Už jen kvůli tomu, že v tom hraje herec, co se jmenuje Hoven :-) Snad to neni ten slavnej Lord Hoven, co tady řádil v budově VŠE. 18.1. 2010: Tak jsem to teď viděl znovu a musim jít s hodnocenim dolu, protože v tom filmu se hlavně kecá a kecá a kecá... Na všechny ty kecací scény jsem nějak zapomněl a pamatoval jsem si jenom ty auta. Dokonce jsem měl pocit, že ve filmu byly i nějaký honičky a ono nic. Auta jsou opravdu zajímavý a třeba takový Monteverdi Sierra (vyrobilo se jen 20 kusů) asi v jinejch filmech neuvidíte, ale ty auta zůstaly naprosto nevyužitý. Chápu, že asi nebyly prachy na to, aby ty auta roztřískali na sračky, ale mně to připadalo, že se těch aut pomalu báli jenom dotknout. Většinou jsou auta jen tak někde zaparkovaný, maximálně můžete vidět, jak někdo jede v klídku po úplně prázdný silnici. Holt zase jeden film, kterej po těch X letech už nefunguje. ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to právě viděl. Když si odmyslím svůj názor na kradení čehokoliv, když přehlédnu scénu, ve které hrdina projíždí hraniční kontrolou v kradeném prototypu vyrobeném v počtu několika kusů, tak je to pořád tak dobré jako před dvaceti lety :o) Stále ten dobrý příběh zrady a (nejen) pomsty, plný nádherných sporťáků, šlechticů, a slunné francouzské riviéry... Skvělý dabing J.Schmitzera, který s hlavním hrdinou snad srostl. ()

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli nazvali celníci projíždějící bílý sportovní vůz Maserati, jednalo se o prototyp Mercedesu CW 311 z roku 1978. Tento vůz disponoval 12válcovým motorem o objemu 6,9 litru, výkonem 276 kW, maximální rychlost vozu byla 320 km/h a zrychlení na 100 km/h se událo za 4,9 s. Označení vozu 311 je odvozeno od koeficientu odporu vzduchu cx = 0,311. Mimo jiné, jedním z pilotů, kteří testovali tento automobil, byl i rakouský jezdec F1 Nicky Lauda. (DruidKarel)

Reklama

Reklama