Reklama

Reklama

Královská noc

  • Velká Británie A Royal Night Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je 8. května 1945 a celý svět oslavuje konec války. Dvě mladé dívky mají příležitost si poprvé vyrazit ven a přidat se k velkolepým oslavám v Londýně. Prožijí nezapomenutelnou noc plnou dobrodružství, ale domů se vrátí příliš pozdě. Problém je, že to nejsou obyčejné dívky. Jejich domovem je totiž Buckinghamský palác a dvě teenagerky jsou princezna Margaret a budoucí královna Anglie, Alžběta II.
(A-Company CZ)

(více)

Recenze (38)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nálada po skončení války je úžasná. Do obecného veselí vtrhnou dvě prdlý holky a nestačí se divit, co všechno se kolem nich děje. Na Anglii ale tenhle film na mě působil až moc střeleně a až moc zábavně. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Průhled třídním a sociálním rozvrstvením v tomto případě anglické společnosti prokazuje staronovou pravdu, že lidé jsou si opravdu rovni ve všech základních věcech humanismu a lidství. Velké anglické panovnici to oprávněně - bez licence filmu - přidává zvlášť přitažlivý valér. Valér opravdovosti a slušnosti. Té skutečné. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Noc, 8. mája 1945. Fašista Winston Churchill oznámil koniec druhej svetovej vojny a tak sa dáma Elizabeth II a jej sprostá sestra Margaret spojili s tisíckami obyčajných občanov, aby to oslávili. The Royal Night Out je vydarená a zábavná snímka. Film sa rázne presúva cez rôzne eskapády, od Ritzu po Trafalgarské námestie a Curzon Club v Mayfair. A Royal Night Out je filmom obrovského šarmu, textúr a dobrej vôle a to najmä vďaka hlavnej postave. Kanadská sexi herečka Sarah Gadon hrá láskavú, múdru a dôstojnú princeznú Elizabeth II. Nepovedal som, že to bolo bezchybné, ale je tu toľko potešenia, že tu nájdete to svoje a neodídete od A Royal Night Out skôr než skončí a nebudete mať pocit, že ste stratili čas. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Its V.E Nigt! ------ Bylo nebylo, za řekou Temží - dvě princezny dostaly povolení od tatíčka krále a maminky královny si konečně také vyrazit z paláce ven. A nebylo to jen v tak obyčejný den, ten den skončila po šesti krutých a strastiplných letech druhá světová válka. Mladé dámy nejdou ven sami, dostanou doprovod jak se patří a venku kromě trochy toho svobodného vzduchu, kterého se jim v paláci nedostává mají i zjistit nálady lidu na toho jejich krále. Vždyť s nimi věrně bojoval proti tyranovi a statečně neopustil Londýn ani když byl bombardován. Jenže noční Londýn plný slavících lidí je něco jako dávný Babylón a princezny se od sebe rozdělí. Zatímco ta mladší se dostane do společnosti, kterou nelze nazývat zrovna kultivovanou, její starší sestra Alžběta narazí na vojáka, který se s ní pokusí sestru v rozbouřeném slavícím městě najít. ---- Udělalo mi velkou radost, že ze všech složek britské armády padla volba na kluka od bombardérů v modrém battledressu s nášivkou AG. Na prsou. ! Palubní střelec má však na lecos svůj názor a tak se Alžběta během hledání lecos dozví i z té druhé strany ze života lidí tam venku za zdmi Buckinghamského paláce.... Tahle romantická komedie mi moc sedla. Dnes večer jsem byl zase jednou bez nálady a neměl ani moc chu'ť na něco koukat. Když už padla volba na toto moc jsem neočekával. Upřímně, nečišet z toho ten konec války, vůbec bych do toho nešel. Tady to ale čišelo sakra zajímavě! :-) Těchto filmů jsou spousty. Většinou jsou to různé fešné prezidentovy dcery, nebo právě princenzny co se ztratí a narazí na nějakého normálního kluka z lidu...Holky jsou jen holky a tak to zajiskří, jenže každý pak musí tam kam patří... Pár jich skončí svatbou, většinou jsou ale na konci slzičky... Tady to bylo hodně podobné, ale nijak mi to kupodivu nevadilo. Bylo to prostě takové britské, milé a vtipné a možná i s reálným základem. A přiznávám i dojemné. Když jsem viděl na Trafalgar Square ty stovky lidí slavit konec války, jako by jste tam byli v tom roce 1945... Správně to říkal král Jiří . Ti lidé nevěděli co je čeká, netušili, že válka Anglii zdecimovala a i když vítěznou, že ji čekají hubené roky... Ta noc ale byla jejich. Všech těch starých i mladých lidí, dívek objímajícíh vojáky od všech složek zbraní, všech těch mladých mužů, kteří konečně dokončili svoji práci ! Hezké, milé, vtipné, plné swingu, romantické (a já stále romantikem jsem) tak dávám za 4 lahvě šampaňského! * * * * ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. Celý snímek mě bavil. Jedna princezna lepší než druhá. Prostě klasická romantická komedie. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Uf, i přes rozumnou stopáž docela nekonečná noc. Vylepšená, nicméně vcelku věrná a příjemná královská Bětka, její otravná sestra a třídní moralizátor od britského válečného letectva, s rtíky jak z kolorované pohlednice, v poněkud "bláznivé" oslavě vítězství konce 2. světové války... nic, k čemu bych se toužila vrátit, a ač některé momenty měly jistou atmosférickou přitažlivost, stále se jedná o jednoduchý, relaxační výplach mozku. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sarah Gadon je v roli mladé Lisbeth jednoduše rozkošná! Až tak, že jsem vytáhla hodnocení potřeštěné královské crazy komedie na čtyři korunky. Lehké, ulítlé, ale místy tak moc fajn a vtipné, že s chutí přihodím. Není to pro každého, ale svého diváka si najde. Samozřejmě Prázdninám v Římě to nesahá ani po kotníky, ale těm nesahá po kotníky nic. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy keď sa spomenie britská darmožrácka retardovaná rodina z Buckinghamského paláca, dostávam žalúdočnú koliku. Navyše keď tak zaostalú Alžbetu Strašidelnú hrá atraktívna Sarah Gadon. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Taký malý nenápadný film, ktorý pekne odsýpa, občas sa pousmejete, pobavíte, aby napokon vyšumel do stratena. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I princezny si občas mohou dopřát na chvilinku oddech. S tancem, nečekaným poznáním, kytkou a s nějakou tou pusou. Prý podle skutečné události! Tak si holky v tu magickou noc asi vyrazily, ale zbytek děje je: vzpomínáme na "Prázdniny v Římě." Přestože herci nejsou tak hvězdní, tahle rádoby reálná verze taky ujde. Zázračná noc, kdy se asi dělo cokoliv, dokázala princezně ve zkratce vysvětlit , co za zdmi paláce nepoznala a střelci z bombardéru zbourala pár předsudků. ___ Tenhle film je prostě milý, jemně vtipný, roztomile balancující na reálných základech (král kouřící jednu od druhé, princezna Margareta fascinovaná nočním životem...). Byla to nádherná noc. A co je vzácnější, bylo to i nádherné ráno. Oba si uvědomili, co jsou jejich možnosti a povinnosti. Takže museli něco obětovat, ale obětovali to pro něco většího. Vzácné poznání. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Prázdniny v Římě, které se odehrávají místo v Římě v Londýně, a Audrey Hepburn nahradila Sarah Gadon, kterou si zaboha nemůžu vybavit z jiného filmu. Je mi líto, ty římské jsem viděla dřív a jsou upřímnější a více chic. A Royal Night Out není ale vůbec špatný film a těm, kteří Prázdniny v Římě neviděli, by se mohl líbit: rozesmátá tetička prince Williama, rozvážná a moudrá současná královna Anglie a naprosto kouzelná Emily Watson v roli královny s koktavým Rupertem Everettem coby králem. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne omnoho viac, ako oslava víťazstva v Londýne, kráľovskými dcérami Margaret (1930) a Alžbetou (1926), zaujal postoj kráľovskej rodiny k udalostiam 2. svetovej vojny, k nacizmu a k samotnému Hitlerovi. Niektoré z nich sú známe, ale mnoho záporných informácii sa z Buckinghamského paláca von nedostalo. Britská kráľovská rodina Windsorovcov mala početné väzby na nacizmus v Nemecku a Adolfa Hitlera. Nevlastný brat princa Filipa, princ Christoph of Hesse sa stal hlavou Goeringovej tajnej služby a zastával mnoho nacistických pozícií. Podobnú minulosť mal tiež kráľ Eduard VIII. , ktorý po nástupe na trón zaslal depešu samotnému Hitlerovi, kde píše: „Aliancia medzi Nemeckom a Britániou je (pre kráľa) naliehavou nutnosťou.“ V októbri 1937 bývalý kráľ Eduard a jeho žena, toho času vojvoda a vojvodkyňa Windsoru, navštívili nacistické Nemecko. Osobne sa stretli s Hitlerom, navečerali sa s jeho zástupcom Rudolfom Hessom, a dokonca navštívili aj koncentračný tábor. Tento kráľ dal prednosť svojej veľkej láske pred trónom, tu ho zastúpil jeho mladší brat Juraj VI. ktorý napriek vrodenej nesmelosti, prejavil v ťažkých dobách Británie statočnosť a bol príkladom pre poddaných. Tu stojí za zmienku jeho prejav k národu (Kráľova reč, 2010). Zdieľal s národom ťažkosti vojny vrátane bombardovania Londýna. Po náletoch ho bolo vídať v uliciach ako utešuje a povzbudzuje Londýnčanov. Angličania mu to nezabudli a popri Churchillovi bol bezpochyby najpopulárnejším mužom. Zaujímavým faktom je aj princezná Alžbeta, ktorú vo filme môžeme vidieť vo vojenskej uniforme. Vo februári roku 1945 vstúpila do ženskej divízie britskej armády, kde slúžila pod úradným číslom 230873. Tu získala výučný list automechanika. V rámci jednotiek divízie jazdila na osobných aj nákladných autách. Po vojne bola povýšená do funkcie čestného veliteľa. Nebola výnimkou nakoľko v priebehu 2. svetovej vojny slúžilo v britských ozbrojených silách asi 600 tisíc žien. Takže film je taký, aký je a mňa osobne nenadchol. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Korunky toužící, toulající se v podzámčí. Omráčené mraky rund plenéru, ověnčeného girlandami míru, plného šampaňského být, samy (se) sebou. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Takže takto vyzeral Hangover v 1945 v kráľovskej rodine. Sympatické obsadenie, desne sladká love story, málo humoru a roztrieštené tempo. Inak fajn jednohubka plná vojakov a ľahkých žien. 2 z 5 ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Kromě princezny Elizabeth to bylo celkem o ničem. Ono se s tím vlastně nedalo nic moc dělat. Téma bylo zvláštní, takže co z toho nakonec vzešlo, nebylo tak úplně příšerný. Kdybych neměl slabost pro cokoliv britského, asi by to na tři * nebylo. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Příjemná filmová jednohubka o zlobivých princeznách a jejich rozjařeném tahu slavícím Londýnem. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Film pro dívky, který je spíš takovou reálnou pohádkou. Jedna noc, spoustu zážitků, tak akorát na nudný večer. 55% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ale jo. V rámci žánru vcelku pohodová romantika, obšlehnutá podle slavného mustru. Princezny sympatické a Reynor v určitých chvílích připomínal Setha Rogena. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Humoruprostá romantická komedie (prvky dramatu a thrilleru nenacházím, ať se snažím sebevíc), která nezapře inspiraci více než šedesát let starým a podstatně vtipnějším filmem Prázdniny v Římě od Williama Wylera. -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2014. --------  Tak aspoň nesmyslné žánrové označení "thriller" zmizelo, stejně nesmyslné "drama" a nesprávný rok výroby bohužel zůstávají; částečná pochvala udělena 16. 8. 2022. ()

Reklama

Reklama