Reklama

Reklama

Královská noc

  • Velká Británie A Royal Night Out (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je 8. května 1945 a celý svět oslavuje konec války. Dvě mladé dívky mají příležitost si poprvé vyrazit ven a přidat se k velkolepým oslavám v Londýně. Prožijí nezapomenutelnou noc plnou dobrodružství, ale domů se vrátí příliš pozdě. Problém je, že to nejsou obyčejné dívky. Jejich domovem je totiž Buckinghamský palác a dvě teenagerky jsou princezna Margaret a budoucí královna Anglie, Alžběta II.
(A-Company CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (38)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I princezny si občas mohou dopřát na chvilinku oddech. S tancem, nečekaným poznáním, kytkou a s nějakou tou pusou. Prý podle skutečné události! Tak si holky v tu magickou noc asi vyrazily, ale zbytek děje je: vzpomínáme na "Prázdniny v Římě." Přestože herci nejsou tak hvězdní, tahle rádoby reálná verze taky ujde. Zázračná noc, kdy se asi dělo cokoliv, dokázala princezně ve zkratce vysvětlit , co za zdmi paláce nepoznala a střelci z bombardéru zbourala pár předsudků. ___ Tenhle film je prostě milý, jemně vtipný, roztomile balancující na reálných základech (král kouřící jednu od druhé, princezna Margareta fascinovaná nočním životem...). Byla to nádherná noc. A co je vzácnější, bylo to i nádherné ráno. Oba si uvědomili, co jsou jejich možnosti a povinnosti. Takže museli něco obětovat, ale obětovali to pro něco většího. Vzácné poznání. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sarah Gadon je v roli mladé Lisbeth jednoduše rozkošná! Až tak, že jsem vytáhla hodnocení potřeštěné královské crazy komedie na čtyři korunky. Lehké, ulítlé, ale místy tak moc fajn a vtipné, že s chutí přihodím. Není to pro každého, ale svého diváka si najde. Samozřejmě Prázdninám v Římě to nesahá ani po kotníky, ale těm nesahá po kotníky nic. ()

Reklama

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není pro každého. Protože prostě ne každého bude bavit hodinu a půl koukat na to, jak se dvě holky nahání po Londýně a z toho ta jedna zřejmě vůbec netuší, že se za něco taky musí zaplatit. Ale mně se to líbilo, hodně moc. Mě takové filmy prostě baví a ta úplně poslední scéna s Jackem, no prostě jo, skvělý :) Zřejmě ve mně ta romantická dušička někde ještě bude. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ani (po)válečné drama, ani bůhvíjaká romantika, ani zdařilá komedie. Tím vším by se Královská noc mohla zdát, ale pouze okrajově. Na druhé straně snímek vychází ze skutečných událostí a popisuje jednu velkou "párty" dvou princezen. Když už nic jiného, tak nám film vysvětluje, proč jsou královští vládci, následníci a potomci tak moc mimo realitu. Obě dívky, princezna Alžběta téměř dvacetiletá a Margaret patnáctiletá, dosud nebyly ani jednou samy venku. Venku mezi lidmi. Mezi svými poddanými. Tato noc tak ukáže, jak moc jsou odtrženi od reality nejen její královští rodiče. Podle mě se právem jeden z princezniných průvodců na cestě nočním Londýnem zlobí, že král vůbec netuší, o čem v projevu mluví. Vojáci bojovali, umírali a královská rodina si zatím v klidu domova pila čaj. I když v ohrožení byla, neboť se bombardovalo kousek od paláce, přeci jen byla ve větším bezpečí než její vojenští poddaní. A jak ukázaly následná desetiletí, odtržení Alžběty od reality života obyčejných lidí bylo nakonec trvalé. Film měl ale i komické prvky, o něž se skvělým výkonem postarali dvě mladé herečky. Ovšem je třeba říct, že těžko lze uvěřit téměř pětadvacetileté Bel Powley, že je jí o deset méně. Poslední otázkou tak je, zda všechno co jsme viděli, nebo alespoň která část z filmu, byla pravdivá a kde zapracovala fantazie. Tato epizoda královnu určitě více přibližuje běžným Britům víc než cokoli jiného, ale na druhé straně je třeba říct, že královna se v průběhu let radikálně proměnila, což se dá pochopit - stala se z ní panovnice. Proto pro její fanoušky a příznivce to jistě bude vítané osvěžení. Není to špatný film, ale moc důvodů vidět ho víckrát neshledávám. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý, jen mi vadí, že je to asi celé vymyšlené... No každopádně super komedie s účastí budoucí královny Alžběty II. Jen si myslím, že tak tupé garde by princezny (obzvlášť v Anglii) nedostaly. Na druhou stranu, konec je opravdu super, takže i když je to předvídatelné, bez větších dějových zvratů, mně se to líbilo...80% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Dvaja dôstojnícki sprievodcovia a letec v scenári sú vymyslené postavy. V skutočnosti sa princezné síce naozaj pripojili k davu oslavujúcemu víťazstvo 8. mája 1945, avšak šli v organizovanej skupine gardistov, ktorí boli ich priateľmi. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Londýne, Hulli, Edensore, Belviori (Anglicko, Veľká Británia) a Bruseli (Belgicko), kde sa natáčalo v hoteli Metropole namiesto v súčasnosti zrekonštruovaného londýnskeho Ritzu. Obdobie natáčania trvalo od 7. apríla do 24. mája 2014. (Arsenal83)
  • Tanec, ktorý Margaret (Bel Powley) predvádza Elizabeth (Sarah Gadon), sa nazýva Lindy Hop Charleston, populárny tanec swingovej éry. (Arsenal83)

Reklama

Reklama