Reklama

Reklama

Příběh správného muže v nesprávném těle. Posledním zoufalým pokusem o zastavení ďábelského spiknutí je implantace vzpomínek, tajemství a dovedností mrtvého agenta CIA nevypočitatelnému a nebezpečnému odsouzenci na smrt v naději, že dokáže dokončit agentovu misi. (Magic Box)

Recenze (266)

verbal 

všechny recenze uživatele

Opět nevěřte místním Homoidům a Bukvolidem! Jde sice o rozmixovanou čalamádu ze všech možných omletých ingrediencí, ale tak nějak kompaktní, hustou, učesanou, dost zábavnou a poháněnou motorovým Kevčou. V podstatě reverzní Nesmrtelný, kde si figurant tentokrát polepšil. Z vyhřátého a prkenného tělíčka Gájena Gejnoldse jej tady totiž naroubovali do sympatického, chlapáckého a skvěle hrajícího sociopatického psychomukla Kostěje Nesmrtelného, a celé to vytunili panteonem neméně schopných profláklých xichtů. Tedy mimo té ohyzdné a toporné izraelské štěrbiny, jež patrně výtečně ocumlává obřízky, a proto mi poslední dobou kazí estetický dojem z každého druhého filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31,5miliónaTržby USA $14,708,696Tržby Celosvetovo $38,803,993Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,945,988Tržby za predaj DVD v USA $3,946,250║ Teda obsadenie priam luxusné, zíde sa tu stará dobrá garda výborných hercov, kde samozrejme najlepšie vynikne svojou drsnosťou a neskoršou charizmou Costner. Osvieženie prináša "Wonder Woman" Gal Gadot, poteší dobre vyskladaní príbeh, plný fajn akcie a vypätých scén, slušný priemer. /65%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘENESLI MI BILLYHO DO HLAVY. VŠECHNO, CO VĚDĚL, VŠECHNO, CO DĚLAL, MÁM V SOBĚ...“ /// CIA proti anarchistovi, blažícímu po světě bez politiků, bank … (prostě anarchista…). Souboj má bejt atraktivní, takže za agentůru vyráží do boje psychopatickej Kevča, vyzbrojenej kusem mozku (vzpomínkama) Ryana (Reynoldse). Příběh je jednoduchej, tak, aby ho strávila i poslední obyvatelka Babovřesk. Terorista si pomocí výpočetní techniky dělá co chce, takže vodpadá složitý vysvětlování a děj to nejen zjednodušuje, ale hlavně zrychluje. Díky tý prostosti to vlastně nenudí, navíc je servírována i rozumná dávka akce s ucházející pointou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že Kevča nezapomněl na Filipa. 2.) Mám v hlavě tajnýho agenta. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní cásting, ale cítil jsem z filmu béčkové vydání. Akce příliš nezaujme, tempo je kolísavé, zápletka mě nezaujala. Za pár si na film nejspíš nevzpomenu.55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hviezdne obsadená... chobotina. Nič ma tu nebavilo, postavy boli vyložene negatívne a záporné, vrátane ústredného kvázi hrdinu v podaní Kevina Costnera, ktorý nemal morálny problém prizabiť chudáka v bistre za to, že si dovolil osloviť ho, že sa predbieha. Samotná zápletka je v zápornom zmysle slova čisté sci-fi a v neposlednom rade pritiahnutá za vlasy a nebavila ma. Občas to má vydarenú scénu alebo dobrý akčný nápad, ale inak rozhodne žiadny zázrak a dosť veľké utrpenie. Ale videl som už podstatne horšie a ešte menej vydarené. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jelo to jak po toboganu a já Criminal nehodlám pitvat. Z Kevina jsem byla překvapená, určitě u mě zabodoval a to jsem ho už málem strčila do šuplíku s názvem "nesahat". Byl senzační a já se bavila, uteklo to jak malina v puse, bodka .Konec uesácký, ale to házím také za hlavu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Vynikající obsazení, zábavný námět jak z devadesátých let (od scénáristů Skály), překvapivě chytlavý soundtrack, který naznačuje, že se nenakoupilo v hudební bance, ale pečlivě se vybíralo do kompozice scén a hudebního doprovodu, celkem obstojné efekty a kamera Gonzalese (např. Práskač, Zločinec) s citem pro akci a souboje rovněž ušla . Přesto je to čistokrevné béčko jak vyšité, které nemá šanci zaujmout nikde jinde než na obrazovce Novy za deset let v české premiéře. Proč? Možná to bude tím, že když všechny zmiňované atributy v čele s hereckými legendami svěříte pod patronát režisérovi tří průměrných filmů a jednoho kraťasu, můžete dostat v nejlepším případě opět jen průměrný film. Škoda, potenciál tam všude smrděl, produkce zřejmě dělala maximum, všem to ale nakonec projelo mezi prsty. 55% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak ty do mě, já do tebe hůř." Tak do tebe, Jericho, já rozhodně nepůjdu. Nemám totiž v úmyslu nechat se rozkrájet na kousky a pak posloužit jako něčí potrava. A přesně tohle psychopatický magor Jericho dělá a já jsem byl jako divák velmi spokojen s jeho násilným řešením jakéhokoli problému. Jenže pak se mu to v hlavě pomíchalo, pod vlivem implantovaných vzpomínek si začal hrát na taťku a to už nebyla taková zábava. Sice jsem mu pořád fandil, dodával jsem mu munici a pozůstalým jsem posílal plány únikových tras, ale Jerichovo kouzlo zkrátka trošku vyčpělo ve chvíli, kdy začal chápat rozdíl mezi dobrem a zlem. A taková to mohla být zábava. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně nezáživně napsaný a natočený thriller s minimem akce. Scenáristé Skály napsali po letech její slabý odvar říznutý Tváří v tvář a nezachránil to ani rutinní rejža, ani nejluxusnější casting široko daleko, samozřejmě těžce nevyužitý, protože kromě tradičně fajn Costnera nikdo nemá co hrát. Sledovat Costnerovu postavu s jejím vnímáním světa přitom mohlo být dostat zajímavé i bez toho sci-fi bazmeku, ale holt by to chtělo schopnější tvůrce. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Do psychopatického mukla Kevina Costnera, který má v mozku kus prázdného místa narvou zbytky CIA frajera Ryana Reynoldse umučeného v akci, který po sobě nechal ženu a hladový krk. Pak je tam nějaký hacker a skvěle obsazené křoví Gary Oldman a Tommy Lee Jones + méně známý zlý padouch se sympatickým motivem zbavit svět české vlády... vlastně všech vlád a nastolit konečně řád. Devadesátková zápletka s fajn akcí a běsnícím hlavním hrdinou, který neváhá rozlouct někomu hlavu lampou a zmasit fotbalové fanoušky, kvůli dopravnímu prostředku. Sympaticky odsýpající staromilský příběh, který se nedá brát vážně, ale fandu starých dobrých časů Skály nebo Tváří v tvář potěší. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý potenciál do budoucna, kdy by se látka mohla začít brát trochu vážně a ne jen na regály videopůjčoven. Tentokrát směska nadšení a zároveň smutku. Nadšení pro skvostné herecké obsazení, které jede full throttle ve svých rolích a solidní akci s kvalitní porcí krve. Costner si zaslouží uznání ještě extra, protože si tu dělá zálusk na zrození nového akčního hrdiny. Zmateného, vulgárního a nepředvídatelného, který nemá emoce a hodnoty. Kevin si to užíval vskutku znamenitě a chci ho vidět i v pokračování. Smutek pak z šablonovitého scénáře a tristní gradace. Potažmo ještě z kopírování zajímavých trademarků ze scénáristicky přínosných filmů z předešlých několika let (především Self/less), leč bohužel kopírování značně neomalené/nešikovné. Zatím béčko, nicméně dejte to Hillcoatovi a ten to vykropí tak, že budeme chtít trilogii. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě další banální thriller, ale není to vyloženě prohra. Stará parta Kevin Costner, Gary Oldman a Tommy Lee Jones na tu psychologickou hru pořád mají a nastupující generace v podání Gal Gadot, Ryan Reynolds a Michael Pitt se od nich učí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To, že se ve snímku objevuje půltucet známých jmen, neznamená, že to bude fungovat. Divák přestává velmi rychle chápat, proč se děje, co se děje, respektive mě ona hloubka sdělení lákala asi jako posezení v zakouřené čtvrté cenové u teplého podmírákového piva. Občas důrazně šlápneme do akčních scén, ale i kvůli unavené režii a natahování řady scén výsledek nemá dost důrazu na postavy a pořádné napětí. Takže se dočkáme spíš servisu klišé s notně prošlým datem spotřeby. Zmařená šance je to ostatně i pro herce, o kterých je zmínka hned na začátku. Vesměs jedou na půl plynu, přitom vidět vedle sebe k solidnímu comebacku nadechujícího se Kevina Costnera, Garyho Oldmana nebo Tommyho Lee Jonese mohl být zážitek. Kvůli patlalům za kamerou není. Dietní tři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedna za nápad, druhá za herecké obsadenie, tretia za to že som sa pri sledovaní "Criminal" vyslovene nenudil. Ale to je tak všetko ... ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole nečekal jsem sice žádnou hitovku, ale ani takovejhle ultimátní odpad. Film naprosto o ničem, hloupej, zplácanej, šíleně natahovanej. Akce tu není skoro žádná, furt se jenom žvaní a žvaní a navrch se to utápí v totálně blbým a překombinovaným ději kterej nemá ani hlavu ani patu. Nepochopím jak do toho mohlo vlézt tolik známých ksichtů i když je fakt, že většina z nich má jenom kratší výstupy a jedinej kdo tu má větší prostor je Costner kterej se, ale od zábavnýho Three days to kill taky propadl do pěkný žumpy. Avi Lerner už asi taky nic solidního nevyprodukuje. Začínám mít fakt značný obavy o budoucnost podobných snímků, protože jestli tohle je ta dnešní cesta kdy se nacpou samý známý ksichty do jednoho filmu, aby si to z povinnosti odkroutili a divák pak jenom žasnul nad tím jakej sranec to sleduje, tak nám tedy samo peklo budiž milostivo.5% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zarputilá tvůrčí snaha o vyseknutí moderní poklony peckám jako Tváří v tvář, Šakal anebo Uprchlík, která ovšem tak docela nevyšla. Devadesátky jsou totiž dávno v čoudu, a co by kdysi trhalo rekordy v nejčastěji dokupované krabičce ve videopůjčovně, působí dnes bohužel vyloženě směšně. Áčkoví herci se pitvoří v thrillerové blbině urážející pomalu i dítě školou povinné, a než se to jednomu začne s přimhouřenýma očima snad i líbit, přijde odfláklý cukrkandlový konec. Chtěl jsem jásat nad guilty pleasure a místo toho pláču nad céčkovým direct to DVD průjmem... A mimochodem, buď tu Scott Adkins vážně neměl jedinou akční scénu, nebo jsem ve finále nepřekvapivě usínal. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tragicky nevyužitý zaujímavého potenciál námetu a parádneho castingu. Tony Scott by z toho spravil veľkú pecku 4/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku naivní snaha Angličanů vyrobit akčňák hollywoodských parametrů. Herecké obsazení je více než obstojné, ale příběhově se jedná o nedotaženost, která by si chtěla vzít něco z Tváří v tvář, ale nemá na to. Costnerův drsňák místy přesvědčivý je, ale Liamovi Neesonovi by podobná role seděla přecejen více. Film vyloženě neurazí, ale chytře se rozhodně jen tváří. 45% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

"Criminal" je snímka, ktorá spĺňa požiadavky klasického thrilleru. Je síce postavená na prvkoch sci-fi, ale námet pôsobí celkom uveriteľným dojmom. Film nepostráda napätie, akciu, prekvapivé zvraty aj trošku romantiky. Zárukou kvality je sľubné herecké osadenie. Dostal som to, čo som očakával. Som spokojný s poskytnutou zábavou na prijateľnej úrovni. Malo to dobrú myšlienku, ktorá bola vykompenzované úplne normálne natočeným akčňákom, ale aj tak naozaj pekná vecička. Určite sa na to zase niekedy za dlhšiu dobu pozriem. Alebo s niekým, kto to ešte nevidel. Silný scenár už len zdokonalili hereckí matadori, ktorí svojím postavám pridali ten správny náboj. Oddychová akcia sa skvelým Kevinom Costnerom, Gary Oldmanom a Tommy Lee Jonesom. ()

Reklama

Reklama