Reklama

Reklama

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (369)

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Partičkovský humor mi byl vždycky blízký, Nikolaeva můžu už od dob "Báječných let pod psa", ale dlouho jsem v kině tak netrpěla. Hodinka a půl mi subjektivně připadala jako hodiny tři. Dramatická velkofilmová hudba seděla k režisérovým "Lidicím", ale k této "komedii" ani omylem. Uvozovky uvádím z důvodu, že mi k pobavení vážně nestačí neustále se opakující narážky na neatraktivní obličej, vzpomínky na masturbace ve školní jídelně a jiné sexuální narážky (přiznávám ale, že jediný výbuch smíchu u mne vyvolala scéna s veverkou ve Stromovce). Dost mi vadilo neustálé vracení se do minulosti, nesedli mi herečtí představitelé mladých verzí hlavního tria.. zdánlivě tedy všechno špatně. Vyzdvihnu ale ženské osazenstvo, tedy Simonu Babčákovou (skvělá v každé roli) a dvojici Krainová - Bartošová. Při hodnocení ale zavírám obě oči. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl slabost pro Suchoše a Geňu a jejich stupidní lacinej, přesto pro mě luxusní humor! Pokaždé, když vidím biják, kde se vyskytujou, přimhouřím oko a pošlu to o hvězdu vejš, teda pokud to není úplná kokotina. Zde šlo o pěkně podanej pohled na to, jak rychle nám vlastně život kvaltuje kupředu.... Na mě to lehce zafungovalo a trochu jsem zavzpomínal na svoje školní léta. Dobrý no... Navíc bonus Krainovka, která je stále oku lahodící. 60% ()

Reklama

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel stejně špatné jako kniha. Ubulená slátanina, kde jakýkoli pokus o humor přetluče křečovitá snaha autora vnutit čtenáři myšlenku, že se dokáže vcítit do duševních pochodů hezké/škaredé holky/šarmantího chlapa nebo homosexuála. Ty vole, Michale, si to už přiznej, nikdy si nebyl přitažlivej, nikdy si nebyl charismatickej, přirozeně vtipnej a hlavně si nikdy nebyl takovej mrdák, aby si mohl psát o erotice stylem, který by působil opravdu přirozeně. Zas tak blbej Viewegh není, aby netušil, že po první euforii z Báječných let pod psa už dávno není a zřejmě nikdy ani nebyl žádnej novej Nabokov, no že se jeho díla budou čím dál víc podobat krmné směsi pro slepice je docela smutný. Ale dokud se ty šity dobře prodávaj, budou se i točit, to je jasný. Chudák Nikolajev, z tohohle námětu prostě nemohl nic moc vydudat, neboť se snažil věrně držet předlohy. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Wikipedia: Groteska je dramaturgický útvar vyskytující se ve filmu hraném i animovaném, popřípadě na divadle či v literatuře. Jedná se o žánr, který za svůj hlavní atribut zvolil humor (nejčastěji situační) či komiku, někdy i na úkor ostatních rozměrů díla jako je děj, zápletka, výprava a podobně. Ano. Z toho jasně plyne, že Vybíjená nemůže být groteska, protože se tam v podstatě nic nic vtipného nevyskytuje - a to i přesto, že "ostatní rozměry díly" dostaly taky pěkně na prdel. Na úkor čeho zřejmě zůstane navždy záhadou. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Svatý Vieweghu - tohle a komedie!!!! Zapoj fantazii a rozum při čmárání na papír. Zcela fádní nepříběh o ničem bez humoru, pointy jen smutně překonvertované zoufání Vieweghovo přechodu a krize středního věku, na papirus, kde se toho ujme kdokoliv kdo neví co zrovna točit. Nepomuže tomu ani známa partička a jen smutně podtrhuje neúprosný tikot času .To ale doprdele každý zná a nepotřebuje ze zoufalé, smutné a depresivní doby, jít na zoufalý, smutný a depresivní film. To i ten Troška se snaží humorem pozvednout depresivního ducha českého prosťáčka ikdyž svým typickým, lidovým velmi velmi prostým způsobem. Český humor ztrácí na lesku a zapadá do všeobecné společenské nálady. 1 hvězda za Simoniny čudlíky. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se také v lokalitách Neveklov, Nalžovice, Mukařov, Praha (Císařská louka, Holešovice), lom Štětkovice a na přehradě Slapy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • „Snažil jsem se tu postavu ztvárnit tak, že je to vzteklý, sarkastický, štiplavý člověk, ale už si na tohle vybíjení emocí vlastně zbyl jenom sám. Začíná se obracet dovnitř a dospívá k tomu, že chyba asi není jenom kolem něj,“ charakterizoval svoji filmovou postavu Ondřej Sokol. (SONY_)
  • Producent Rudolf Bierman pozval na premiéru Woodyho Harrelsona, ktorý pozvanie prijal. Ten práve v Londýne donakrúcal film Podfukári 2 (2016). (Zdroj: Eutotelevízia) (kacer4)

Reklama

Reklama