Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pošťák a jeho kamarád policista se dozví, že se má ve městě stavět kasino, a rozhodnou se tenhle děsivý plán zmařit. (Netflix)

Recenze (5)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Paul Preboist roztomily, ale nebyl to nikdy herec hlavnich roli! Vykradacka i s temi naznaky hercu z Cetnika.. proste skecovity pribeh. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to taková příjemná letní blbinka, spíše než vtipná, tak na pohodu.  Saint-Tropez je v tomhle filmu přímu k sežrání a jeho svérazné postavičky se starají o fórečky. Konec je takový krásný lidský paradox. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tam, kde před pár léty Cruchot a Gerber se svou partou v Saint Tropez honili nuditsty, mimozenšťany nebo postrachy silnic...o pár let později pošťák v podání Paul Préboista  v autorské komedii duchovního otce Četníků roznáší poštu, nadává na znečišťování ovzduší, povídá si se spoluobčany a s velitelem četníků, sem tam poprudí zastupitelstvo.....No, a to je asi tak všechno. Dění s pošťákem vlastně  sem tam vystřídá nějaký sex nebo erotika, stejně jako v Četníkovi nechybí rozverná mládež, dokonce ani sestra Clotillda (!), ani hraní petangu, ani titulní song (místo ikonického fláku Doilou Douilou Saint Tropez, přívejte píseň o Poštákovi.:D)...a v poslední půlhodine dojde i na tu avizovanou zápletku s kasinem. Jako pointu zopakujeme jeden z malá vtipů, který ve filmu je. A je to.:D  Přiznám se, že jsem dlouho chtěl tento film vidět a jsem pořád docela rád, že se mi to díky distribuci Netflixu podařilo, takže nechci být nevděčný. Ale zároveň v této řidké komedii nevidím tak nějak nic víc než jen bonus ke kultovní Četnické sérii natáhnutý do celovečerního filmu,  kde si opět připomeneme, že je Saint Tropez krásné město,, zase uvidíme Četníky (ale v úplně jiném složení a jménech) a sestru Clotildu (France Rumily zůstává), ale jinak to není moc vtipné ani poetické. I ty mládežnické scény měly v původním Četníkovi úplně jiný náboj.  Paul Préboist je milý pán a přeji mu, že po řade brilantních vedlejšáku dostal roli hlavní. Rád jsem ho pro zajimavost viděl jako hlavní  hvězdu, pár jeho obličejů pobaví, ale jako by jeho pošťák celý film utáhnout nedokázal a prakticky v každé jiné vedlejší roli, kde jsem pana Préboista viděl mu myslím bylo lépe. Vzpomněl bych tedy spíše na jeho slavné figurky jako farmař ze Životu plný malerů nebo zběsilý reportér z Na stromě (na tom filmu byl on určitě to nejlepší!), kde mi přinesl řadu legrace. Michel Galabru je zde  pro změnu schován v bezvýznamném vedlejšáku, takže skomírající zábavu moc nezachrání. Roli velitele četníků si dle mého tentokrát  zahrál stejný pán, co hrál v Mimozenšťanech majitele hospůdky a v Tonoucím nezapomenutelného pasáčka, co řešil s Funésem gumy....mělo by jít o pana Henri Génèse, který tady není ani uveden v obsazení, ale jsem si skoro jistý, že to je on a dostal dost prostoru. Tak jsem pro svět učinil tento zásadní objev,  ale jinak  mě tento bonus k Četníkům zkrátka neoslovil a ani nemám chuť po někom dalším z obsazení více pátrat jako třeba po Geneviève Grad z původní série (kde je ji konec?.) Tohle je vhodné  asi spíše jen jako raritka pro fajnšmekry na jedno použití, kde se asi nejlépe předvedlo přímo samotné Saint Tropez (:D) Jinak jsem to klidně mohl jen proklikat. I tak jsem si film musel rozdělit na seriál. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Richard Balducci je autorem původního scénáře Četníka ze Saint-Tropez. Do přímořského letoviska se vrátil i v této své vlastní komedii. Svěrázně ekologický listonoš byl jedinou hlavní rolí Paula Préboista, skvělého komika, který vždy ovšem pouze nahrával slavnějším: Belmondovi, Richardovi, Les Charlots a především Louisi de Funésovi (ovšem ten ho neměl rád, protože v něm trochu cítil konkurenci a prý dokonce půlku jeho role nechal z Pošetilosti mocných vystřihnout). A mohl si vybrat lepší film (i když asi moc velký výběr neměl), protože "Pošťák ze Saint-Tropez" na svého policejního předchůdce nemá ani v nejmenším, i když s četníky se tu setkáme taktéž (Michel Galabru hraje ale úplně jinou roli). Četníka vám to bude připomínat vlastně pořád už kvůli exteriérům a té četnické stanici a v pár záběrech si ale možná vzpomenete i na Jacquese Tatiho a jeho film Jede, jede poštovský panáček. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pošťák ze Saint-Tropez sice není příliš vtipný, ale je to sympatická pohodovka. Gagy tu nejsou, ale zase je tu nádherné množství velmi příjemné erotiky, přenádherné Saint-Tropez, které je tady snad ještě důležitější postavou než pošťák, samozřejmě jedinečná letní atmosféra a sestra Klotilda v podání France Rumilly (!). Postavičky jsou sympatické, ačkoliv kromě velitele četníků tu všichni mají spíše jen krátké výstupy, Paul Préboist je vynikající komik a svou jedinou hlavní roli si jistě užil (a já jsem rád, že ji vůbec dostal), ale jistě by se pro něj našel lepší film. Protože tenhle je vyloženě na jedno zhlédnutí, není v něm nic, kvůli čemu by se k němu měl divák vracet. A přitom to mohlo být dobré, takže z hlediska scénáře jsem sice z výsledku trochu zklamán, ale na druhou stranu jsem byl u sledování celou dobu fakt hrozně příjemně naladěný a celou dobu jsem se usmíval. Navíc konec se povedl. A ústřední znělka je taky skvělá (písnička už tolik ne). 55 %. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama