Reklama

Reklama

Neřehtej se... je to k smíchu!

  • Francie Te marre pas... c'est pour rire ! (více)
všechny plakáty

VOD (1)

Po nešťastné smrti majitele továrny na výrobu jízdních kol se novým šéfem stane jeho synovec, který se zbláznil do astrologie. A na pořádný zmatek je zaděláno. (Netflix)

Recenze (2)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Opravdu parodicke postavy a opravdu nekdy dost k smichu.. aneb kdyz se zhyraly synovec z bohate rodiny, ktery ma vest fabriku "profiku", do toho vseho tak trochu zamota.. aneb nepodcenovat astralni dvojce. :-))) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nepřekážet v hlavní roli Aldo Maccione, tak se mi tato komedie asi hodně líbí. Bohužel na mě Maccione ani ve druhé viděné komedii 80. let neudělal dojem lepší od průměrného komika. Z pár scén a počínání jeho postavy jsem pochopil, že je Aldo hodně nadutým a arogantně nesmlouvavým novým šéfem, z jeho výkonu jsem měl ale častěji pocit nerozhodného až zmateného ničemu na velkém postu, každou chvíli tak infantilně vzlykajícího k nepřítomné mámě (což mi tu přišlo od něj nejtrapnější)... možná se v tom i měla prolínat nesmlouvavost se zoufalstvím, jenomže to příliš nevyzní, neb Maccione není hercem pro takto velké a už vůbec ne mnohavrstvé party. Oproti němu mi však bylo velkým potěšením sledovat Michela Galabru a jeho naopak ukázkovou kreaci s výraznou komickou nadsázkou i s dostatečným vystižením charakteru postavy vysoce figurujícího zaměstnance, uchylujícího se v každé náladě do svých hudebních živlů a později se vyrovnávajícího proti své vůli se stavem finanční rodinné krize. Ostatní herci zručně přihrávají a funguje i souhra mezi Galabruem a Darrasem přítomná již 10 let před tím v bratrské dvojici v Doživotní rentě. Trochu mě zklamalo, že jsem tu moc nepoznával režijní rukopis Jacquese Besnarda, snad až na akčnější úvod a poté vtipný pohřební průvod na kole. Podobně hravých nápadů to moc totiž není (a pokud něco přijde, mj. muzikálová vložka, provedení na mě zrovna nefungovalo), ale vynahrazuje to zdařilý scénář plný vtipných dialogů a hlášek opravdu k řehtání ve jménu smíchu. :) ------ „Střelil jste ho?“ / „Ne, dostal kufrem!“---- „Fabrika patří vám, moje noha mně.“ ---- „Vyrábějte kola bez kol, vyjde to levněji.“  [65%] ()

Reklama

Reklama