Reklama

Reklama

Malý Pán

  • Slovensko Malý Pán (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Pán si žije spokojeně ve svém domečku v Duté hoře. Jeho poklidný život skončí ve chvíli, kdy se mu zdá sen o tajemném domě, ve kterém najde, co mu schází. Protože sám nemá pocit, že by mu něco scházelo, rozhodne se přijít té záhadě na kloub. Vydá se za Prázdnou hlavou, aby mu poradila, kde ten záhadný dům najde. Prázdná hlava však potřebuje napít jiskřivé vody z jezerního ostrova, bez ní mu nedokáže poradit. A tady začíná dlouhá cesta Malého Pána, která je místy zábavná, místy nebezpečná a strašidelná a hlavně zdánlivě nekonečná. Potká na ní spoustu přátel a pomocníků, ale také nepřátel, kteří mu v dosažení cíle chtějí za každou cenu zabránit. Nakonec se mu podaří překonat i Velkou tíseň, která si zabrala pramen jiskřivé vody jen pro sebe. Pak už si Prázdná hlava vzpomene a poradí. Malý Pán s údivem zjistí, že to, co mu scházelo a co celou dobu hledal, měl od začátku skoro před nosem. A tak zbývá jen uspořádat závěrečnou oslavu, protože dobrá věc se podařila. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (60)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Musíš sem dojít ve skutečnosti, ve snu to neplatí!“ Z těch 2 jazykových verzí jsem viděl českou. A jsem tomu tuze rád. Asi nejvíc mě bavil Liškův Zmetek, ale fajn byl i např. Krobotův samotářský Datel či Táborského Promodral, z dam to byla třeba Rybabice Bydžovské. Loutky byly jako živé, moc se mi líbilo prostředí lesa společně se všemi těmi různými nástroji a serepetičkami. Byla z toho cítit láska k řemeslu a také velká nápaditost. Bavila mě atmosféra filmu a sem tam i nějaká ta povedenější hláška či dialog, ačkoliv je nutné si přiznat, že některé trošku dřely. Co ovšem film malinko sráží je příběh. A tady je pak potíž i s cílovou skupinou. Pokud jí mají být děti, je ve filmu řada prvků, které mi pro ně moc nesedí a vybočují z žánru. Pro dospělé publikum, je příběh zase poněkud naivní, nepříliš fungující a v každém případě místy lehounce nudící. Ale i přes tyto drobné výtky jsem si film z jeho převážné části užil, tudíž končím s hodnocením na slušných 4*. „A jak se cítíš?“ - „No skvěle. Jenom…jenom se ze mě stal kluk, no.“ ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Naprostý skvost, alespoň pro mě - v každé scéně je něco, co mě pobavilo, nebo minimálně zaujalo, od zajímavých loutek, přes dabing (Rašilov a Liška si nahrávání nejspíš dost užili) až po vypiplané dialogy, které jsou nádherně srozumitelné, ale přesto trochu mimozní. A když tam není nic z toho, tak je tam alespoň velmi roztomilá larva. Docela by mě zajímalo, jak film působí na děti, protože má vážně hrozně originální atmosféru (kdyby ta atmosféra byla zvíře, tak je to přítulná vesnická kočka). Jako lesní road movie pro mě funguje víc, než třebas loutkově spřízněné hledání Kukyho. PS: pokud si někdo stěžuje u pohádky na to, že je odhadnutelná pointa filmu, tak je to blb ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná loutková pohádka sice nemá nejsilnější scénář, ale jinak je to velmi povedená podívaná. Začnu loutkami Františka Antonína Skály, jejichž podoba se k poetice filmu hodí. Nenápadná, ale rozhodně povedená je také hudba Milana Caise. Populární čeští herci jsou obsazeni do rolí, které k nim sedí. Takže velmi dobrý zážitek i pro diváka Buchtami a loutkami nezasaženého (70%). ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příjemná loutková pohádka s hezkou pointou (i když zcela zřejmou už od první části filmu) pro děti i dospělé. Skvělý dabing (zejména Rašilov a Liška) a výborná hudba Milana Caise (i perfektní hlavní píseň "Malý pán") jsou hlavní devízou filmu, samozřejmě nemůžeme opomenout loutky a jejich úžasné stavby! Možná jen škoda až zbytečně přímočarého scénáře, celkově za pěkné 4 hvězdy, loutky jsou věčné! PS: Znovu se ukázalo, že nejlépe Vám poradí v knihovně!:o)) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A proč si pro tu jiskřivou vodu nedojdeš sama, prázdná hlavo ??" - "No, vidím, že tobě cesta pro jiskřivou vodu jen prospěje.." ;) Famózní tuzemská poetická a až nečekaně vtipná jízda proti proudu, i proti proudu času.. Beran s haldou nápadů koukal Svěrákovi velmi pozorně přes rameno, aby mu nakonec Malým Pánem nakopal Kukyho do zadnice.. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Výtvarně skvělé, ale u mne to hodně sráží závěrečné mravní naučení jak z hollywoodských animáků. Navíc pointa je vám jasná minimálně od půlky filmu. Ale kdyby soundtrack byl od Beefhearta, dal bych šest hvězdiček. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po výtvarné stránce to je pěkné provedené. Z animace je cítit tvůrčí radost a tehdence si skutečně vyhrát. A já sám musím uznat, že se nato vážně pěkně kouká. Obsahová stránka zůstala ale malinko podceněná. Vadili mi dialogy, které byli tak blbé až byli vlastně vtipné. Jestli to byl tvůrčí záměr, tak se povedl, ale i přesto to prostě trhá uši. Samotný příběh ale není zanedbatelný, i když jeho myšlenka se dá jednoduše poznat, už velmi brzo. Za pochvalu stojí také zábavný záporák dabovaný Liškou a chytlavá hudba Milana Caise. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je hezké vidět, že loutkový film může fungovat i v současné době. A on funguje, jen v mém případě se stalo, že mě příběh prostě nedokázal zaujmout. Sašu Rašilova mám rád, ale jeho projev se mi k hlavní postavě prostě nějak nehodil. Je to ale zábavné, není to zbytečně podlézavé a má to i zajímavé nápady. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Pro Františka Skálu a jeho pitvořící se loutky, roztomilé robůtky, pokřivené domečky a přírodní poetiku mám slabost. Potíž je v tom, že celému tomu přitažlivému vizuálu chybí adekvátní scénář. Nejvíce za uši tahají dialogy a občas to dokonce zní jakoby se ve studiu jen tak improvizovalo. Opakující se slova, zadrhávání, nesmyslné větné stavby, mám z toho velmi rozpačitý pocit. Dějová zápletka i poselství filmu jsou plně dostačující dětskému vkusu, ovšem ty jemné výkyvy do absurdna či dokonce brutálního teroru ze strany záporné postavy Zmetka (byť ve vtipném podání Pavla Lišky) dělají z Malého pána snímek pro neexistující cílové publikum. [Jonáš v kině / 4] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zábavné, hravé, dětsky naivní. Dospělí samozřejmě chápou, kam směřuje pointa, ale myslím, že dětským srdcím se příběh líbí takový, jaký je. Celou dobu sledování filmu jsem měl v hlavě Kukyho, rekvizity mi přišly velice podobné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek zaujme, pak je tu nudné a utahané, ale konec, i když je od začátku úplně jasný, taky zaujme. Výtvarně je to udělané dobře a jsem rád, že jsem měl zas po nějaké době možnost vidět loutkový film. Problém příběhu je ale v tom, že zbytečně odbočuje (ačkoli by to nebylo třeba) a jsou zde i postavy, které jsou zbytečné (např. ten kos, šereda, co se na konci jmenuje Sedmikráska...). 30-40 minut by úplně stačilo, takhle je to utahané. ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Když přetrpíte počáteční rozpačitost, čeká vás výtvarně-dětsky-bizarní jízda, ze které čiší nadšení tvůrců. Nevím, jak se to bude líbit dětem, ale pro dospělé je to velmi zábavné, zvláště díky kulturním referencím a hlasům jednotlivých postav. Doporučuji přečíst i tuto recenzi. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu příliš nedůvěřoval, ale nakonec se z toho, stejně jako z housenky motýl, vyklubalo něco obstojného. Kladně hodnotím především, protože je to v našich vodách něco méně vídaného a přes své loutkové zpracování to má jiné zaměření, než by člověk čekal. Mě se to líbilo, ale nedovedu si představit komu dalšímu je tento film určen... pro děti určitě ne. Má to zajímavou i tajemnou atmosféru a hezkou hudbu. LFŠ ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trochu obavy, ale nakonec velice milé překvapení. Svěží přístup a nápadité pojetí. Občas zavanou staří klasikové, humor na úrovni. Bavilo velice. 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Malý pán udivuje řemeslným zpracováním a dialogy, které pobaví i zatrpklého suchara typu Severuse Snapea. Definitivně nejlepší „animovaný“ film, který vyplaval z jinak klidných českých vod. V neposlední řadě film utváří dabing, který je především v podobě Lišky dokonalý. 80 % ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

28. filmový festival Finále Plzeň

28. filmový festival Finále Plzeň

19.04.2015

Premiéra nové české loutkové pohádky Malý Pán, projekce v unikátních zrekonstruovaných Loosových interiérech, soutěže o Zlaté ledňáčky, první uvedení zdigitalizované klasiky Jiřího Trnky Staré… (více)

Reklama

Reklama