Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dojemný příběh vztahu dědečka a malé vnučky. Po 18 letech v psychiatrické léčebně se Augusto Scribani, bývalý vážený ředitel banky, vrací do normálního života. V rodině své snachy, v níž nyní žije, je mu nejbližším přítelem malá Rosa, která v dědečkovi v "nepřátelském" světě dospělých nachází neobyčejné zalíbení. Dochází ke vzájemnému zpříznění duší. Augusto je zcela svobodný člověk, nespoutaný konvencemi a přetvářkou dnešního světa. Rosa u něho nachází lásku, něhu a porozumění - všechno to, čeho se jí u rodičů nedostává... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tolgo il Disturbo - Risi ako reziser koncil vcelku slusne, natocil slusnu dramu zo zivota. Exceluje hlavne PlynovyMuz. Dialogy su n mimoriadne kvalitne, potesi happyend : 82 % ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Valse d'amour "V Itálii zákon 180 z 13. května 1978 ruší zadržování duševně nemocných v psychiatrických léčebnách. Po osmnácti letech strávených v psychiatrické léčebně se Augusto Scribani vrací domů..." tolik synopse filmu. Příběh o dojemné pospolitosti  a vnitřním souznění "bláznivého"dědečka a jeho devítileté vnučky Rosy. Drama podbarvené svérázným humorem s báječným Vittoriem Gassmanem v hlavní roli. Osobitý pohled Dina Risiho na stáří a dětství, na lásku, něhu a šílenství. Třetí hvězda patří mé hudební topce, kterou je Francis Lai. P.S. No, předpokládám, že v dnešní překorektní době by takový děda už dávno seděl za katrem. ()

Reklama

Reklama