Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (CinemArt)

Recenze (338)

Birter 

všechny recenze uživatele

Je dost možné, že jsem tenhle film prostě nepochopil. Pěkná stylizace, atmosféra, nenudíte se... jo v pohodě, ale co obsah? Nemám nic proti implictnosti a nechávání hlubších témat v šeru, ale Omerzu přece nemůže mírnix týrnix nadnést každých dvacet minut novou zápletku, končící ve slepé uličce a prázdná místa vyplnit záběry s čoklem. To potom vypadá jako adaptace nějakého sáhodlouhého psychologického románu, ze kterého se do filmu dostaly jen přímé řeči. Kvůli tomu pro mě nefungoval ani jako vyjádření mladistvé úzkosti, ani jako rodinné drama. ()

TEREZOR 

všechny recenze uživatele

Co by se filmu dalo vytknout? Asi málo, co. Opravdu se dá říci, že se našel střed mezi koukatelným českým filmem, co má zároveň co říct. Je to tedy spíše komorní drama, kde člověka nemá nic rozptylovat. (Film se v Praze odehrává v bílém prostorném, takřka holém – ve smyslu absence jakéhokoli rozptýlení, bordelu atd, a pak i následná pasáž osudu psa na ostrově je točena jednoduše odcizené přírodní prostory). Ale něco mi tu nesedí, možná jsem puntičkář, ale např. scéna kdy mladí lidé tancovali v bytě, mi přišla trochu přehrávaná (takhle moc lidí dnes netancuje a taky bych neřekla, že v bytě někdo bude tančit ploužák). Pak by mi minimalistické dialogy nevadili (což tak většinou bylo), kdyby byly i uvěřitelné, ale to jak zareagovala Vanda Hybnerová na to, když se jí snažil Karel Roden konfrontovat s tím, že ho podváděla s bratrem, se mi zdálo naprosto mimo. Jako divák nevím, co se mezi nimi stalo, ale matka i kdyby nechtěla zachránit manželství, tak by se k otci který zjistil, že dítě není jeho, podle mě chovala podřízeněji (např. už jen proto, aby děti proti ní nepoštval, nerozhlásil to, atd..) Takže herecké výkony skvělé, svěží vítr do českého filmu, jen mi někdy film přišel (nádechem minimalismu?) přehnaný, nereálný. ()

Pametnik80 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět hvězdiček, ale znám film Operace mojí dcery s mírně podobnou zápletkou o tom, jak při hledání vhodného dárce ledviny otec zjistí , že není otcem. Pochybuju, že film Olmo Ormerzu zná, ale přesto.. Jinak výborné. ()

schialli 

všechny recenze uživatele

Jediný, co si z toho zapamatuju, je osamocenej a zuboženej Ota. Mám pocit, že těmi záběry chtěl režisér týrat diváky. Záměr se mu v mém případě zdařil. A jelikož nejsem žádnej masochista, tak tomu lepší hodnocení dát nemůžu. ()

petra8619 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelný film, ale chvílemi to bylo nuda. Zbytečně dlouhé záběry na nic. Mrzí mě že i v tomto filmu se odrazil typický trend dnešní doby. Ženská udělá totální kopanec a místo toho, aby se omluvila, tak si každý půjde svou cestou. Tyto konce vidím v životě a ještě ve filmu. No jo realita dnešní doby ()

Nemezzis 

všechny recenze uživatele

Film bez pointy, v podstatě o ničem s dobrým hereckým obsazením. Závěrečnou scénu: shledání se se ztraceným( pravděpodobně mrtvým) psem bez špetky emocí jsem nepochopil... ()

Rotsby odpad!

všechny recenze uživatele

je doopravdy umenim natocit cilevedome nudny, nesmyslny a zbytecny film takoveho formatu - reziser mel vizi vytvorit pokud mozno co nejhloupejsi, nemastny paskvil a doopravdy se mu to povedlo.. nesmirne spatne - ODPAD ()

Sardinka5 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl v mnoha místech hodně překvapivý, vždycky když jsem si udělala o příběhu nějakou představu, naprosto naboural má očekávání. Došlo k mnoha zásadním obratům, aniž by divák dostal předem nějaké vodítko, takže jsem často zůstala jen nevěřícně koukat na plátno, protože bych to vůbec nečekala. Zároveň je film emočně hodně odtažitý, postavy sleduje s chladným nadhledem. To je hodně kontrastní vzhledem ke scénám se ztraceným psem, kterému se oproti tomu věnuje hodně pozornosti a je snadné se do něho vcítit. Skoro jako by nám chtěl autor naznačit, že často víc soucitu věnujeme zvířatům než lidem. Za mě jednoznačně pět hvězdiček, tak dobrý český film už jsem dlouho neviděla. ()

dratkovani odpad!

všechny recenze uživatele

Opět mne nezklamal čuch- český film=sračka, hudba v pozadí opuštěneého psa nápadně připomínala muziku z filmu Vše je ztraceno. Příběh je nereálný a ani Roden to nezachránil!!!!! Škoda času!!!! ()

balkat 

všechny recenze uživatele

Za mě teda absolutně nechápu nominaci v Českém lvu za ,,HLAVNÍ'' ženský herecký výkon paní Vandy Hybnerove. Jako za co??? Za ty prsa co tam ukázala? To se tedy akademie předvedla :))) Méně bych se divila, kdyby byl nominovaný ten pes!!! Ten by si to alespoň zasloužil. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Vlastně tak nějak úplně nevím, jestli se mi film líbil nebo ne. Bylo tam až příliš mnoho prázdných míst, kde se vlastně nic nedělo. Pozorovat několik minut osamoceného psa na opuštěném ostrově je možná svého druhu meditativní zážitek, ale také poněkud nudné. Přestože se tam navíc jednalo o poměrně silné události, byly zobrazeny jaksi příliš zjemněle, kultivovaně a bez emocí. Je to možná lepší, než kdyby emoce naopak "stříkaly" z obrazovky, ale také poněkud chladné a sterilní. ()

PSyk

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit. Poprvé na tomto web. Buď jsem z artových filmů vyrostl, nebo je tento artový film nepovedený. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Libuše Šafránková opustila Otu Poštu a ten se rozhodl, že ještě na stará kolena bude cestovat. Ale jak na to, když pobíráte mrzkou gáži opraváře praček? Jedinou možností bylo proměnit se opět v psa a vyhledat rodinu, do níž se dá snadno vetřít. Tento snímek, který se původně měl jmenovat Kus psa, posléze Kus vola, následně Volovina skoro bez pointy, až nakonec zvítězil Rodinný film, popisuje, jak to s Otovým dobrodružstvím dopadlo. A to je fakt epic ()

solver 

všechny recenze uživatele

Musel jsem si přečíst hodnocení od 5*, abych vlastně pochopil, co mi u tohoto filmu uniklo. No, nepomohlo to. Naposledy jsem takovéto pocity měl u filmu Štěstí. Naprostá prázdnota, opravdu to šlo v kině? ()

Související novinky

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

06.03.2017

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v lednu vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví fanoušci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

Tokijský mezinárodní filmový festival

Tokijský mezinárodní filmový festival

26.12.2016

Tento festival patří mezi 15 nejvýznamnějších filmových festivalu podle asociace FIAPF. Založený byl v roce 1985 a první čtyři ročníky se konaly co druhý rok. Od pátého ročníku až do současnosti se… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama