Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (CinemArt)

Recenze (338)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem teda očekával mnohem víc. Chybělo mi mnohem více kvalitních dialogů, které by snímek pozvedly, a pomohly tak utvořit lepší emoce. Herci vesměs v pohodě, nicméně žádné zázraky se zde nekonají. Příběh je poměrně silný, velice emoční, někdy však až zbytečně moc. Filmařsky je film zvládnutý perfektně, dovolím si tvrdit, že i ve světové kvalitě. Scénář víceméně průměrný, naopak kamera a hudba úplná pecka. Na české poměry rozhodně nadstandardní dílo, bohužel mně osobně moc nesedlo a popravdě jsem se místy i trochu nudil. 6/10. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

A kde byla ta kočička? Já mám dojem, že ve filmu o tom, jak pejsek s kočičkou vařili dort, teda e-e, pekli film, by asi měla být i ta kočička... Velmi nevydařený pokus o cosi jako filmové umění, který rozhodně nezachránily jedny povislé a jedny celkem koukatelné kozy. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vedený a zpracovaný film Olma Omerzua. Řekl bych, že snímek můžeme rozdělit do tří částí. První, která se zaměřuje na dospívajcí postavy, především pak na 15-letého Erica, jehož si  zahrál Daniel Kadlec a jeho první seuxální hrátky s Kristýnou v podání Elišky Křenkové.  Na druhou, zabvývající se samotnou rodinou a jejich nečekaným problémem a třetí v podobě  psa Otta, který si bere velmi pozurohodným způsobem místo jen a jen pro sebe. A musím říct, že se mi vlastně celý takto strukturovaný snímek líbíl. Něktré pasaže více,  např. točící se kolem mladých nespoutaných hrdinnů, do kterých ještě spadá sestra Erica,  Anna, kterou zase ztvárnila Jenovéfa Boková. Vůbec mladá generace herců mě do snímku  dobře zapadla.  Na české poměry velmi netradiční film, který se mi ale docela líbil. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Olmo má zajímavej režisérskej styl. Film má podivně pomalý tempo, plný vypiplanejch záběrů, přesto se v něm stane spousta věcí. Trochu nepřehledná práce s časovou osou a zároveň nepolopatyčnost vás nutí při sledování dávat extrémní pozor (časový úseky jsou znázorněný střídáním ročních období, což pokud nevnímáte, vytváří pocit, že děj se odehrává v rozmezí cca. 2 měsíců). Herci hrajou hodně civilně a ani ve scénách manželskejch hádek se nepřehrává. Dialogy (především omladiny) jsou svojí banálností vlastně hodně uvěřitelný. Obsazení za jedna. Celkově film musím ještě vstřebat, ale tak jako třeba Kobry a užovky mě to nedostalo. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Na České poměry vcelku vydařeny film s Rodenem.Film stoji za zhlédnuti v kině. Těch penez vůbec nelituji. Film je pro celou rodinu.Toho psa mi bylo lito.Za me 75% uVidim jestli nedám plný počet. ()

Locco 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná, Česká, rodinná bídička, kterou natočil Slovinec a není z komunismu, ale jinak vzorně dodržuje uťáplou tradici valné většiny naší kinematografie poslední doby. ()

mirak2 

všechny recenze uživatele

Namet a zapletka mi pride celkom zaujimava, herecky je to tiez fajn, ale ten film nema absolutne ziadne tempo a je umelo roztahany pomalymi dialogmi. Skoro tretinu filmu tvoria zabery psa na ostrove. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších českých filmů, servírující nejprve generační výpověď (takhle to chtěla, ale nedodělala Laputa a Hany), a poté, jak se může ''základ státu'' dostat nad propast. Vynikající herecké výkony ďáblice Elišky Křenkové s Jenovéfou Bokovou, nemluvě o Rodenovi, Hybnerové nebo Pechlátovi a pes Otta, jenž je psí obdobou Toma Hankse, vlastně nejdůležitější hrdina snímku, symbol, jehož strasti nám dopomáhají k pochopení všeho dění. Skvěle natočené, kdy Omerzu servíruje tíživé a drásající drama, s jedinečným scénářem, který mimo jiné výborným způsobem pracuje s psychologií postav a jejich vývojem, vytěžuje z mála hodně, použití slov jen nezbytně nutných propojených s všeříkajícími pohledy (podobnost s Hepnarovou). Prostě Olmo Omerzu je jedním z mála, kteří jsou opravdovou spásou pro českou kinematografii a moc mu přeji, aby si stál za tím, co chce točit. Doufejme, že tento potenciál nebude zašlapán do země, jako již v několika případech v českém filmu. 90% ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Tak podobný scénář už jsme viděli, že Vlastíku Harapesi? Jen to přesadili do současné běžné rodiny, která si vyjede se psem brázdit oceány. Na standardní stopáž se dostaneme dlouhými záběry na psa, proč ne. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a dostal jsem vše rozumně nadávkované: výborné herecké výkony (asi kromě lehce neuvěřitelného Rodena; oproti tomu Křenková, no ty vole!), výborná kamera, kvalitní scénář, který mě nechal si leccos domyslet, ale zároveň mě i nenásilně vedl, kam potřeboval. No a ty dialogy... Jak praví klasik: "Není mi volno, mluví-li se příliš". Nevolnost přijít nemohla. Celkově příjemné překvapení. Uvěříte mi, že jsem chtěl dokoukat český film, protože mě zajímalo, jak to celé dopadne, a ono když to nakonec (ne)dopadlo (?), tak jsem přesto nebyl zklamán? Dobrá práce, pane režisére. ()

blowup 

všechny recenze uživatele

Tak asi budu ta z mála...záběry pěkné, některé postavy k nevydýchání. Po odchodu pocit nepěknosti, nepravdivosti, nešťavnatosti, bezmyšlenkovitosti. Nebyl v tom vtip, aspoň pro mne. Okolo se občas někdo uchechtl, ale v místě nevhodném. Psa mi bylo líto, ale když ho hrály tři, tak to je v pohodě, aspoň to... ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že to bolo veľké sklamanie. Takéto drámy boli prepracovanejšie už v 80-tich rokoch. Tu to pôsobí nanajvýš tak ako záchrana psíka z ďalekého ostrova. Inak podobný film ako Operace mé dcery ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Film o ničem, první půlka zbytečná, celé je to fádní, ucourané, beze smyslu. Nevím, proč se stalo českým trendem, točit nicneříkající filmy bez začátku a konce. ()

mirkath1

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit-film se stopáží 90min, kde se půl hodiny děje hovno a mám pocit, že to ti mladí snad točili mobilem sorry, tak to mi nestojí za ten čas, že snad na konci něco zajímavého bude :( Naši fakt bohužel neumí točit filmy. ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem. Parada. Skvela kamera, scenar i hudba. Herecke vykony mych oblibencu na vybornou. Treba Elisce jsem uveril kazde slovo i pohled. A navic je extremne pohledne devce. A zabery ztraceneho pejska? Klobouk dolu. Vic takovych pocinu. Je to presne takovy ten typ filmu, ktery neurazi, pobavi, pohladi, vyloudi zamysleni, a kdyz je ke vsemu tak dobre natoceny, neni co resit. 85% ()

Související novinky

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

06.03.2017

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v lednu vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví fanoušci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

Tokijský mezinárodní filmový festival

Tokijský mezinárodní filmový festival

26.12.2016

Tento festival patří mezi 15 nejvýznamnějších filmových festivalu podle asociace FIAPF. Založený byl v roce 1985 a první čtyři ročníky se konaly co druhý rok. Od pátého ročníku až do současnosti se… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama