Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy štěstí a dokonce i život mohou záviset na kliknutí počítačové myši, sní internetový vizionář John Elias o jediném - že vytvoří systém, která zásadně promění způsob komunikace mezi lidmi. Bude to komunikaci bez hranic a bez omezení, která propojí svět v jediný celek. S trochou štěstí a s pomocí Roberta Jenningse spustí Digital Dreams, jenže záhy se ukáže, jak rychle peníze a moc dokáží proměnit dobré úmysly ve špatné konce. Úspěch, sláva, drahá auta i povolné krásky ničí jeho původně čisté záměry a John postupně ztrácí vše, co mu bylo drahé. Zavede ho slepá ctižádost až do internetového pekla nebo pochopí, co je v životě opravdu důležité? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

marti 

všechny recenze uživatele

Bublina okolo internetových firiem praskla v marci 2000. V princípe išlo o investovanie do projektov, ktoré chceli postaviť podnikanie na využití Internetu. Problém tohto filmu je, že chyba väčšiny projektov nebola v softwérovej chybe ako vo filme, ale v nezáujme užívateľov, resp.záujem užívateľov bol nízky a nedokázal pokryť očakávanie investorov. Samozrejme boli ľudia, ktorí zbohatli na raste akcií, ak sa ich zbavili včas. Bohužial film ostáva len pri efektnej rovine, miesto aby objasnil pozadie neúspechov. Väčšinou totiž podnikateľské plány v eufórii alebo vedome príjmy nadhodnocovali a preto bola ochota investorov dať do toho peniaze. To napätie medzi očakávaniami a realitou tu proste chýba, čo je najväčšie mínus filmu. Ak samozrejme nepočítam to trápne vyhorenie počítača pri prezentácii. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

WALL STREET+ELITA Plávanie proti prúdu mám rád... Také nízke hodnotenie skrátka nechápem(!!!) Pretože, podľa mňa ide o najlepší "PC film". HACKERI, SIEŤ, SWORDFISH a podobne sú len zábavky, ktorým málokto uverí. Podraz má živé postavy a uveriteľný príbeh. O programovaní sa síce nič nedozvieme, lebo film je poňatý ako dráma. Velmi dobrá dráma. Silný film, ktorý má síce pomalé tempo, ale má hĺbku a ukazuje skutočné problémy... Inak zaujímavé, že medzi "hrají:" nie je napísaný hlavný hrdina (John Light) :-(... ()

Reklama

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Potenciálně hodně zajímavý námět (protože mě by opravdu zajímalo, jak to vypadá v hi-tech firmě, která právě prožrala poslední cent z půl druhého milionu rizikového kapitálu a výsledný produkt je v nedohlednu), který je zpracován tak naivně, až to člověku přijde líto. V paměti snad uvízne báječně studená Mia Farrow a k nepoznání zarostlý Paul Reiser. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama