Reklama

Reklama

Rituals

Trailer

Obsahy(1)

Pětice mužů se vydává na dobrodružnou dovolenou do nekonečných kanadských lesů, vod, údolí a hor. Hned první noc je po utáboření něco nebo někdo tajně sleduje. Ráno čtyři muži z výpravy zjistí, že jim někdo ukradl přes noc boty. Pátý z nich se vydává na vlastní pěst vyhledat pomoc. Později však zmizí a není k nalezení. Nekonečná cesta a útrapy zbylé čtveřice mužů tak začínají. Příroda je nemilosrdná a přitom je stále někdo tajně sleduje. Dobrodružný výlet se postupně mění v boj o přežití, holé životy a zdravý rozum ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parta ukřičených, psychicky labilních, zbrkle uvažujících a zcela nelogicky se chovajících doktorů na filmové procházce skrze kanadské hory a doly, to vše ve stylu např. Deliverace, Hory mají oči anebo třeba nedávného The Ritual od Netflixu. Těžko se ale jakkoli strachovat o grupu tak šíleně nesympatických postav, dobře skrytému a chytře stupňovanému zlu navzdory. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film který bych osobně zařadil jako dobrodružný thriller a pak možná až horor. Parta kamarádů jedou někam do lesů, a jak bývá zvykem někdo tam je s nima, ne nečekejte slasher ani nějakou hutnou naháněčku, tohle je spíše o ppsychologii kamarádů, musím uznat že film se trošku táhne, ale vytáhne ho parádní finále. Ale možná bych film trošku zkrátil přeci jenom je tu dost nudných pasáží. Co ale musím pochválit je atmosféra lesů která je parádní, hlavně noční scény mě nenechaly vydechnout. Ale spíše se přikláním k tomu průměru. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PREŽIJEME." ,,TOMU VERÍŠ LEN TY." __ Napriek mnou udelenému priemernému hodnoteniu neľutujem, že som si film pozrel, nemôžem ho v ničom striktne odsúdiť a v istom zmysle mi pootvoril obzory k danému žánru, ktorý som doteraz príliš nevyhľadával, v budúcnu si však určite pozriem aj iné, námetovo podobné tituly. Na priemernosť film drtia dva faktory, každý idúci svojim vlastným smerom nemajúc žiadnu šancu sa konzistentne stretnúť. Proti nanajvýš solídne tvorenej atmosfére podporenej prevažne sugestívnymi zábermi viac či menej oku lahodiacej krajiny (v pasážach z rúbanísk či spálenísk videli moje oči kus estetiky) totiž stojí nevydarený obsah, chyby ktorého sa pritom vyplavujú na povrch postupne a svetlo sveta uzrú až v poslednej štvrtine. Aby som bol konkrétnejší, zápletka vo svojej prezentovanej podobe "mstiaceho sa potencionálneho pacienta" nemá logiku - veď ako by sa už len človek odrezaný od civilizácie mohol dozvedieť, že hrdinovia príbehu prídu akurát vtedy na to konkrétne miesto. Vo viacerých dramatických momentoch navyše zlyháva tiež práca réžie, z časti však možno tento vrtoch pripísať práve scenáru. Tak či onak, film má svoj potenciál a ako divák neholdujúci príliš hororovému žánru som si pre kľudnejší spánok rozhodol pozretie záverečnej konfrontácie (ktorý ako som už naznačil, v mnohom sklamal) odložiť na nasledujúci biely deň. Spomínať analógiu s Boormanovým dielom nemá význam. (125. hodnotenie, 26. komentár k filmu) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Boj o přežití uprostřed divočiny je pro mě lákavé téma už samo o sobě. Pokud se k lhostejné, ale drsně nesmlouvavé přírodě přidá i napadení neznámým zlem, všudypřítomný pocit neustálého ohrožení a z toho pramenící nejistota, nervozita a strach, čili atmosféra „na palici“, mělo by být našlápnuto k plnému počtu bodů. Jenomže já se holt nedokážu bát o partu složenou jen ze samých chlapů. Oni taky tvůrci ostatních survival thrillerů vědí, proč vždy vedou na jatka koedukovaný kolektiv :-) Výjimka je samozřejmě třeba Deliverance - jenže to mě právě taky moc nebralo. Uznávám kvality filmu, hutnou atmosféru i herecké výkony, ale co nadělám, já se prostě o ty chlapy příliš nebál. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem pomalu plynoucí survival, ze kterého se na závěr vyloupne malinký hixploitation horor. Pro mě výborné kombo, které mě vůbec nezklamalo, byť jsem do něho šel hned po taťkovi Deliverance. Děj sice ubíhá pomaloučku, ale sympaticky se kroutí a našlapuje různými směry, kdy se u hlavních hrdinů střídají špičky fyzického a psychického vyčerpání, aby napumpovaly atmosféru pro finále. Oproti tunám současných sranců velká paráda. Slabší plnej. 90% ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama