Reklama

Reklama

Příběh o hledání vlastního stylu zasazený do světa elektronické hudby a hollywoodského nočního života, ve kterém ctižádostivý 23letý DJ Cole (Efron) tráví dny tím, že kuje pikle se svými přáteli z dětství, a po nocích pracuje na skladbě, se kterou udělá díru do světa. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se seznámí s charizmatickým, ale poněkud pošramoceným postarším DJ Jamesem (Bentley), který si ho vezme pod svá křídla. Věci se však zkomplikují, když se Cole zamiluje do Jamesovy mnohem mladší přítelkyně Sophie (Ratajkowski). S tím, jak zapovězený vztah nabývá na intenzitě a rozpadá se jeho přátelství s Jamesem, musí si Cole vybrat mezi láskou, loajalitou a budoucností, pro kterou je předurčen. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (161)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy v určitých kruzích představoval největší zlo High School Musical, jehož hlavním apoštolem byl Zac Efron. Od té doby ale uplynulo už celkem dost vody, a jmenovaný mládenec urazil docela slušný kus cesty. I tak je ale na We Are Your Friends asi největším překvapením, že navzdory lehce varujícímu obsazení, synopsi a stopáži se nedá říct, že stojí Za Kefron;) Na druhou stranu bohužel pokud jde o hudební stránku a slibovaný náhled do hlav DJů, se i přes skutečnost, že tu hlavní hrdina rozmlouvá s někdejším megaobjevem Hollywoodu Wesem Bentleyem i sám se sebou o podstatě elektronické hudby, její tvorby, a o spojení s myslí DJe i davu svíjejícího se v příslušných BPM, nedá říct, že by se tu dělo něco nad kvalitativním limitem Step Up 1 až 67 (kde se hraje jiný styl) - nebo určitými segmenty Klubu Sráčů:) A pokud jde o příběh/děj, mluvíme o úrovni lehce nad zmíněnou nekonečnou sérií Step Up. Aby to nevyznělo zle - není to provar, to ani omylem. A nutno říct, že i Emily Ratajkowski dokáže roli módního doplňku, zmítaného mezi dvěma muži, v takovémto druhu filmu zahrát obstojněji, než byste čekali od slečny, která (nutno uznat, že svým způsobem moudře) vystavila svůj veškerý kapitál na odiv hned v počátku kariéry (ano, myslím tím ten videoklip, k němuž ani nestojí za to mít puštěný zvuk). Dá se to připodobnit k Maggie Grace v Lockoutu;) Tvůrci jen poněkud nezvládli míru, do jaké má film působit vážně a jak vážné (a jak zobrazené) věci by v něm chtěli mít. Step Up je mimo technickou část věci jednoznačně přiznaná naivní šablona - We Are Your Friends se ale snaží tvářit jako seriózní drama z hudebního prostředí o nelehké cestě "jednoho z mnoha" na vrchol. A to zkrátka a dobře nefunguje, byť se samozřejmě nedá nesouhlasit s tím, že drogy jsou špatné, áno, byť by vypadaly sebevíc cool. V tomto případě víc než jindy platí, že krátká stopáž leccos zachraňuje. 50%, dejme tomu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem na tenhle film čekal. Nabídnout film ze světa DJů je totiž pokaždé hodně zajímavým zážitkem a zase tak často se s ním člověk nesetká. Zac Efron tu hrál mladého, nadějného a já byl docela zvědavej, jak to všechno zvládne. Nakonec on jediný byl opravdu relativně normální. On a zkušenej producent a DJ, který se rozhodl ho zaškolit, a na kterém se hodně slušně podepsal čas a sláva. Ve výsledku hudba zase tak zajímavá ve filmu není, což je asi největší průser. Netěží totiž z originality, ale z dnešního oblíbeného big-room houseu, který má jediný smysl, a to zničit davy v klubu, čemuž já příliš nerozumím. Pár zajímavých hudebních zážitků se tu sice objeví, ale není to žádná hitparáda. Vše vynahrazuje až závěr, který je evidentně od srdce, ale nikdo by ho Zacovi jen tak nevydal. Spíše ta skladba má kouzlo daného okamžiku a faktu, že jsem během hodiny a půl poznal jeho kamarády, o kterých tato skladba také je. Nicméně samotný závěr a zkušený DJ je pak to jediné, co je na tomto filmu opravdu zajímavé. Závěr je alespoň trošku originální a zkušený DJ pod nánosem peněz, drog a chlastu sem tam má i docela pravdu. Kolikrát i krutou pravdu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ JSTE DJ, MUSÍTE ZAČÍT S JEDNÍM SONGEM. A POKUD JE DOSTATEČNĚ VĚROHODNÝ, UPŘÍMNÝ A POKUD JSTE DO NĚHO VLOŽILI TO, KÝM JSTE, PAK MÁTE ŠANCI ZASÁHNOUT I OSTATNÍ. A TO JE MOŽNÁ VAŠE VSTUPENKA KE VŠEMU…“ /// Tak tý hudby je tady fakt hodně. Dost mě prudí, ale to je můj problém… Cílovka je někde 30let vodemně (dopředu dědku!), takže nezbejvá než koukat na kroutící se roštěnky (je jich tady naštěstí víc než hudby) a snažit se pobrat příběh, kterej je prej (hlavně) vo hledání DJ rukopisu. Všude samá hudba (to už si říkal vole, taky ženský…), mládež, která potřebuje povzbudit fetem (kolikrát ti mám říkat, že extáze není fet, ale taneční droga! Děti, lentilky…), neustálá pařba (jasan, takovej je přece život!) a kluk se snem. Když to shrnu, je to na mě dost dlouhý. Navíc nemám dojem, že bych jim to (všechno) záviděl (snad jen to L.A.). Ale beru, že je to uvolněný, mládežnický drama ze světa, kterej není pro starý. Nebo pro ty bez intuice a talentu. Taky uznávám, že z toho Efrona by něco mohlo jednou bejt! 2a½! ale dávám (z lítosti) 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět, jak vypadá reklama na PCP (nebo jinej fet). 2.) Hledám návod, jak rozjet párty. 3.) Často šlapu vodu u pódia. 4.) Thx za titule „richja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zac Efron mi začíná celkem sedět, jeho filmy jsou trendy a kouká se na ně příjemně. We Are your friends je typický chill movie s pěknýma kočkama ( Emily jsi boží!!), slušnou hudbou, pořádnou párty a nechybí i drogy, tedy víceméně život dnešních teenejždrů. Příjemně jsem se bavil, ke konci však lehce dojemné až smutné. 80% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stylový kousek natřískaný luxusními tanečními songy, který Vás přivede do světa elektronické hudby L.A. Výborné obsazení party mladých kluků, kteří žijí nočním životem, nekonečnými párty a poflakováním se po prosluněném městě snů. Zac Efron je krásný, to ví(dí) snad všichni, herecky se hodně posunul, i když co se týká jeho projevu zde, oproti ostatním mi přišel svým výkonem docela pozadu. Nejvíc si mě svým výkonem získal Jonny Weston coby Mason a Alex Shaffer coby Squirrel. Jona Bernthala jsem poznala, jen co promluvil:) Ten jeho výrazný hlas jsem prvně poznala ve válečném nářezu Fury a nyní ho již nelze zapomenout. Emily Ratajkowski je kočka s luxusními rty. Film se mi moc líbil. Co takhle natočit podobný z 90tých let?:) Taneční hudbu miluju, zejména eurodance, trance, 90's a early 00's. Moderní doba však přináší také výborné pecky. Z We Are Your Friends rozhodně stojí za zmínku následující: We Are Your Friends, Desire (Gryffin Remix), Cole's Memories. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film som dlho obchádzal, pretože som sa nevedel naladiť na moment, kedy si ho pustím. Až si ho vyhliadla priateľka a bolo rozhodnuté. Nie som veľký fanúšik Zaca Efrona, ale house music celkom môžem, takže som jej to odpustil. Na moje prekvapenie sa mi to páčilo viac, než som očakával. Film je tak trochu všeobecný, na nič konkrétne sa nezameriava a nie je ani ničím výnimočný, ale bolo na ňom niečo, čo ma nútilo ho sledovať a bavilo ma to. Bál som sa ďalšieho 'party' filmu so Zacom Efronom, ale nakoniec sa z toho vykľul pomerne nezávislý snímok, kde hlavou devízou je plynulé rozprávanie príbehu, ktorý je tak o ničom ako zároveň o všetkom - jednoducho o živote. A herci boli tiež fajn. 70%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přesně ten případ, kde vítězí forma nad obsahem. Nečekal jsem, že to někdy řeknu, ale Zac Efron je tahounem tohodle feel good kousku, který ničím extra nenadchne, ovšem hlavně v první polovině baví nádhernými prosluněnými panoramaty Los Angeles. V té druhé se však jakoby něco zlomí, tempo poleví a mé hodnocení zůstává na lehce nadprůměrných 6/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celovečerně debutující Max Joseph nezklamal. Zac Efron se znovu pokouší ukázat, že není jen hercem jedné limonádové muzikálové série, ale že mu to jde také ve vážnějších polohách. Už třeba loni v (Ne)zadaných vykládal věci, které měly docela hlavu a patu. Tady jsou životní moudra vycházející z nočních tanečních klubů lehce povrchní, přesto potěší slušnou atmosférou. Mladý DJ se teprve hledá, ač dokáže oslovit nakrucující se davy, ve stylu zatím trochu plave. Pomůže mu ostřílený snob Wes Bentley, který ze vší té slávy chlastá a pomalu ničí i lidi okolo sebe (včetně sličné Emily Ratajkowski v první ženské hlavní roli, která své přednosti prodává dokonale). Obsah je lehce vyprázdněný, žádnou generační výpověď nečekejme, ač aspoň ukazuje, že tihle chlapíci jen nepouští předem připravenou hudbu, ale pracují s davem a musí mít tak trochu „talent“. Nejvíc mi jde na jazyk slovo nedotažené. Mladí přátelé se nejen pracovně hledají, tvůrci otevírají víc zajímavých témat, ale vesměs vyšumí do prázdna. Hoši se poperou, rozejdou ve zlém, ale víc se nedozvíme. I s tragickou událostí se pracuje zjednodušeně. Vše nesmírně rychle zapadne. Takže tu nakonec máme spíš takovou příjemnou oddychovku, která nás přenese do animáku, obecně si ráda hraje s obrazem, všichni vypadají cool, Efron je sympaťák, Bentley nezapomněl hrát a Emily se navrch úžasně vrtí. Někdy to ke štěstí stačí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pubertální pohádka o snaživém DJovi, který po hodině a půl neustálého kalení a nic nedělání konečně složí svůj vysněný hit a nabrnkne si sexy top modelku svého srdce. Moc se tu toho neděje, muzika je příšerná a charaktery děsně nesympatické. I přesto se na to díky svižné, vizuálně hravé režii a fajn castu vlastně docela příjemně kouká. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sexy kozatice Emily Ratajkowski tu polovinu filmu nosí hříšně uplý kraťásky a tancuje s dost možná nejvyzývavějším výstřihem na planetě. Anebo taky ještě miluju Zaca Efrona. Anebo ujíždim na break-beatu. Anebo mi to prostě jenom hrozně moc sedlo. Anebo... sakra, není to jedno?! Nepřiznaný pokračování Projectu X je tady, lidi, přestaňte řešit chujoviny a jde se pařit! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok som si obľúbil z niekoľkých dôvodov. Prvý je Jon Bernthal a druhý dôvod je moja najobľúbenejšia electro hudba. Milujem scénu pri bazéne, s tancujúcou snedou kurvičkou, kedy sa vysvetľuje srdcový rytmus pri hraní hudby. We are your friends by sa skoro hodil ako vzdelávací snímok pre stredoškolských študentov. Videli by, ako ľuďom ubližuje pitie a drogy, neférové jednania a čo všetko môžeme dokázať zapálenou prácou. Pomerne verne sa drží konceptu amerických scenárov: od nuly poctivou drinou dosiahneme úspechu. Je lepšie nepozerať sa pred zhliadnutím na trailer, pretože v ňom uvidíme tie najzaujímavejšie momenty a dej je potom predvídateľnejší viac, než by bolo prospešné. Celkovo táto hudobná a romantická dráma od režiséra Maxa Josepha nikoho neurazí a jej morálne posolstvo sa nám dostane pod kožu. Nemusia sa ho báť ani odporcovia elektronickej muziky, naopak je to nevtieravý a zaujímavý exkurz do tejto branže. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto nie je môj hudobný štýl, aby bolo jasné, každopádne nestrhávam mu za to body. Hudba sa práve že celkom dala, ale bohužiaľ aj keď je takýchto filmov málo a o to mi prišiel tento film zaujímavejší, dej sa vlastne nikam moc neposúva a celkovo nemá moc čo ponúknuť. Herci fajn, dokážu potiahnuť film, aby to nebola vyložená nuda, ale We Are Your Friends nefunguje naplno skoro v žiadnom smere alebo žánre, či už je to romantický, dráma alebo hudobný. 65% - 3* ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Splněné očekávání, film žádný zázrak ale ten hudební doprovod je naprosto famózní. Srdce každého fandy elektronické muziky musí zaplesat. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kdo by to kdy tenkrát řekl, že Zac Efron se z Muzikálu ze střední, tak vyšvihne a dnes bude pro mě zaručenou kvalitou. Druhý film s Efronem, kde dávám plný počet (první: The Greatest Showman). Film nabitý suprovou, elektronickou hudbou, tančil jsem v křesle, jak blázen, parádní herecké obsazení, nádherná Emily Ratajkowski, užíval jsem si každou minutu. Na konci ukápla slza. Nádherný film. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprostá pohodovka! Vůbec jsem to nečekal, ale byl jsem lapen. Do zvuků ekectro hudby, nočního života a také poněkud nesourodé party přátel. Není to vůbec přeslazené, natož hloupé a Zac spolu s Emily, to už je jen taková třešínka. Lepší čtyři hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že potenciál na zaujímavý film tu rozhodne bol a sú miesta, ktoré podľa mňa aj fungujú veľmi dobre. Mal som jemné obavy z obsadenia, ale myslím si, že to všetko zvládli herci celkom slušne. Nikto podľa mňa nijako nepodáva fantastický výkon, ale sú podľa mňa dobré a ťahajú film správnym smerom. Hudba tohto filmu je pre mňa veľmi dobrá a som rád, že konečne sa ukázalo, že aj elektronická muzika vie mať dušu a vie zapôsobiť. To schvaľujem. Plus je tu aj pár pekných vizuálnych momentov ako je napríklad festival, kde Efron s Ratajkowski si budú užívať každú jednu chvíľku, alebo aj jemné animácie v prvej tretine filmu na prvej párty. To sú dobré momenty. No film zlyháva podľa mňa v tom, že sa snaží rozprávať príbeh skrz klišé, ktoré sme videli miliónkrát a poznáme naspamäť. Vieme čo sa stane, ako to bude smerovať a rovnako aj vieme ako to nakoniec dopadne. Plus sa občas snažia zatlačiť na city, no nemám pocit, že by som poznal vzťahy našich priateľov natoľko, aby to fungovalo. A vzhľadom na to, čo film chce predstavovať to skutočne nie je dobré. A najdôležitejšie čo si myslím je fakt, že na nás tlačia myšlienky, ktoré poznáme a nepotrebujeme ďalší film na to, aby nás ich učil. No keby nám to aspoň chcel povedať len filmom a tým čo vidíme, možno by som s tým nemal problém ako keď na záver svoju myšlienku musia povedať aj pre tých, čo možno nepochopili. Hodnotenie: C ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pocitovo v pohode, tá muzička je miestami celkom relax, teda keď jej nie je veľa. Zac mi nevadil, partia chlapcov ma bavila, naopak Emily vôbec. A príbeh bol tiež taký slabší ... Cole je vlastne August Rush electro hudby. ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama