Reklama

Reklama

Taboo

(seriál)
Trailer 2
Drama / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, 2017, 7 h 55 min (Minutáž: 55–60 min)

Epizody(8)

Temně surreálná minisérie TABOO, odehrávající se v roce 1814, sleduje dobrodruha Jamese Keziaha Delaneyho (Tom Hardy) – muže, který byl na konci světa a zpět se vrací nezvratně změněn. Dlouho se věřilo, že je mrtvý, nyní přijíždí domů do Londýna, aby převzal to, co zbylo z otcova podnikatelského impéria a přebudoval svůj život. Dědictví po otci je však pohár plný jedu, James si musí dokázat poradit s čím dál tím více spletitými okolnostmi a nepřáteli číhajícími za každým temným rohem, aby se vyhnul rozsudku smrti. Ve víru intrik, vraždy a zrady se mysteriózní rodinné drama rozvíjí v žhnoucí příběh lásky a proradnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (318)

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál s chytře vymyšleným příběhem, v němž lze stěží předvídat, kudy se bude vyprávění vyvíjet v příštích minutách. Trošku s podivem, že si Angličané natočili takovouto parádu jako oslavu vznikajícího amerického národa. Velkorysá výprava, dobří herci, temná atmosféra, zkrátka: chce se na to dívat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka má síce aj svoje slabšie stránky, ale bavila ma tu hlavná postava. Tom Hardy tu stále chodí s výrazom, ako keby mu niekto ukradol večeru a prekvapivo to funguje. Oceňujem aj výpravu a celkovú tú hnusnú, ponurú atmosféru života chudiny a morálneho úpadku vyšších spoločenských kruhov. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vlastně vůbec nevadí, že je už tak trochu předem jasné, jak to celé dopadne. Člověk sice ví, nebo aspoň tuší, ale stejně si říká, co když tam bude něco, co bych vůbec nečekal. Něco by se nakonec našlo, pár zajímavých dějových zvratů, soubojů na život a na smrt, skvostná výprava, u které se opravdu ocitnete v 19. století a pak hlavně herci. Tom je sice správný drsoň, ale jen kvůli němu bych na ty čtyři dneska nešel. Herecky ho zcela válcuje Jonathan Pryce a při pohledu na stále kouzelnou Franku "Lolu" Potence budu jen tiše doufat, že ještě zdaleka neřekla svoje poslední, herecké slovo. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Spousta pasáží je nevyrovnaných, některé jsou lepé vybalancované jiné zase horší. Mnoho zbytečných flashbacků, bez kterých bych si dokázal seriál představit. Ale co bylo hodně cool, tak to je závěr první série, protože ten dotáhl James Keziah Delaney k dokonalosti. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

lepší tři horší čtyři, tak nevím....seriál sliboval brutální pomstu a dostali jsme utahaný místy opravdu nudný na bručícího Hardyho s ksichtem buldoga....jako ta doba je ukázána opravdu výborně, všude špína, bahno, prach a hnus. Ale čekal jsem víc, Hardy si občas nebere servítky a je fakt drsnej ale je toho tak málo až to bolí, závěrečná akce byla fajn ale to střední až pomalé tempo mi prostě vadilo..... ()

Happens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film mi trochu připomíná milostnou pletku a šílenství filmu Bouřlivé výšiny. Nicméně největším skvostem filmu zůstává herectví Toma Hardyho, který tu má opravdu dost prostoru předvést, co v něm je. Film na něm stojí všema nohama. Ale já tleskám, jen tak dál. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Temný seriál z nejšpinavěji zpracovaného Londýna co jsem kdy viděl. Hardy je velký tahoun a s přehledem zvládá další ze svých zvláštních rolí, která je někde mezi chytrým a disciplinovaným mužem a zákeřným, agresivním zvířetem. Přiznávám, že jsem čekal něco výrazně brutálnějšího a "akčnějšího". Přestože se všichni ve většině případů ze všeho vykecají, má seriál natolik působivou atmosféru, že mi to ani nevadilo a udržel si mou pozornost celých 8 dílů. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Ke konci první série to ztrácí dech a je to příliš utahané. A to je škoda, protože našlápnuto to mělo slušně. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to temné a atmosférické - špínou, magií, přístavem, čarodějnictvím. Ani nevím, proč se mi to tak líbí, ale líbí se mi to moc. Tohle hodnocení je k první sérii, necelé... ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Stálo by za pokus zjistit, kolik času spolknou záběry na NĚKAM jdoucího a jedoucího Hardyho a jeho vlající plášť ... 1/4 stopáže? A má to své opodstatnění, děj je na 8 hodinových epizod neuvěřitelně řídký a Tom chodec je tak používán jako záplata chybějícího příběhu. V prvních dvou dílech je to k přežití, potom to začne nudit a nakonec už je to nechtěně vtipné - to už jsem si vždycky říkal "Ááá, už zase někam běží", popř. "Byl by z toho výbornej klip k nějakým novým Fields of Nephilim." Přesto přese všechno věřím tomu, že sestříháno do dvou celovečerních filmů by Taboo fungovalo perfektně, klidně za 5*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Špína a hnus londýnských doků, morální bahno nejvyšších společenských kruhů, intriky prolínající se všemi sociálními vrstvami, do toho trocha indiánské mystiky, kanibalismu a incestu, ale hlavně a především vrčící geniální pološílenec Tom Hardy, který se tady vyřádil víc, než kdekoliv jinde a suverénně vládl vynikajícímu castingu na čele s Jonathanem Prycem. Ano, možná to bylo zbytečně roztažené do osmi dílů a místy bylo znát, že tvůrci nevěděli, co říct. Ale čert to vem. Já si to vrcholně užil a těším se na pokračování. 90% ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Taboo - Pro sledování tohoto seriálu existuje jenom jeden pádný argument: démonický Tom Hardy. Tempo je ze začátku hodně pomalé a seriál nabere pořádné otáčky až ve druhé polovině, ale jakmile se tak stane, už se nezastaví a po finále první řady byste nejradši hned začali se sezonou druhou... Snad se natočí, sledovanost prý nebyla nijak závratná a vzhledem k našlápanému programu Hardyho to není nic jistého... Ale zpátky k seriálu. K čemu jej přirovnat? Díky hlavní postavě je to takový Frank Underwood z House of Cards, který si ale místo amerických politiků obmotává kolem prstu celý Londýn v době největší slávy Východoindické společnosti, se značnou pomocí svých "superschopností" získaných od své indiánské matky a afrických šamanů... A co je také pozitivní, sledování tohoto seriálu vám vzhledem k malému množství dílů nezabere tolik času... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Velmi skvělý zážitek. Spojení Knighta a Hardyho mi sedí. Tahle pouť ve špinavém Londýně v 18.století je vlastně lahoda a skvělá jednohubka. Mručící Hardy je fantastický jako vždy a pokud vám nesedí pomalé tempo tak Taboo jistě nebude pro vás. Příběh velmi pomalu plyne a až poslední díl šlape na plyn. A šlape o to víc, protože takhle brutální a rychlé finále jsem vlastně vůbec nečekal. Herecky je to obsazené velmi kvalitně. Fantastický Tom samozřejmě, ale hezky tu vystrkuje růžky i Jessie Buckley. Velmi talentovaná a hezký herečka. Jinak ač se může zdát seriál depresivní, tak nikdy není natolik depresivní, aby to trhalo rekordy, naopak je příjemně zvedá tepovku. Skvělá výprava, fantastická hudba... velmi dobře napsané. Fakt mě bavilo sledovat jak Tom vlastně všechny ve výsledku přečůrá. Za mě výborná minisérie, i když si moc neumím představit funkční pokračování. Asi bych to nechal raději být. Před pár lety, když bych byl mladší a kdy jsem sledoval více seriálů, tak by za mě Taboo skutečně kraloval. (85 %) ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokterý seriál adoruje hlavní hvězdu do takové míry, jak to činí tvůrci Taboo. Kamera obřadně krouží kolem Hardyho a režiséři jej nechávají hrát v jeho už poněkud schematickém stylu, kdy rozdíl mezi dalšími rolemi v čele se Šíleným Maxem tvoří pouze jiné hadry a lokace. Nejsem si přitom úplně jistý, jestli to Hardy s drsnou chůzí a výhružnými grimasami malinko nepřehání, zároveň je to právě on, kdo mě k tomuto seriálu táhne. Přesto to po třech dílech na víc než tři hvězdy nevydá. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy zase jede svoje pecky, jen nevím zda to nazvat geniálním herectvím nebo "Tom Hardy přehrává Toma Hardyho". Každopádně seriál zajímavý, atmosféra hustá, není to přetažené (8 dílů akorát), celkově ok. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Špinavý a posraný Londýn 19. století, do kterého přijíždí krapet cákly, ale nadmíru inteligentní anti-hrdina, jenž se dostává do sporu mezi tři mocné frakce. No to mě nesmělo minout. Tom Hardy zde hraje klasického Toma Hardyho, tedy zarputilého drsňáka bez skrupulí, nicméně musím uznat, že mu to furt jde fakt skvěle. Jedná se o velice hezky natočenou sérii se skvělou atmosférou, kterou ještě doplňuje vcelku úchvatná a chytlavá základní melodie. Kdyby série trochu více omezila ony mysteriózní aspekty, protože i bez nich se Hardyho charakter skvěle vyvíjel, plus k tomu díky nim se seriál někdy docela táhl, a zaměřil se více na tu politickou dějovou linku s větší dávkou napětí, měli bychom zde opravdu vynikající politický konspirační thriller s menší dávkou bizarního tajemna. Takhle je to jen velmi dobrý thriller, ale i to se počítá. Průměrné 4* ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Njn, tohle nepobere každý protože tady se tlačí na atmosféru, hlavní postava je v mentálním stavu kterému lidi normálně rozumí jen těžko, dějové klubko je rozmotáváno jen velmi pomalu atd.. Mě osobně od páté hvězdy odradil teprve až poslední díl který jakoby se chtěl zavděčit komformnějšímu divákovi (který sledování stejně vzdal už 3díly zpět).. jakoby si chtěl vybojovat druhou sérii.. jakoby se Taboo náhle zaleklo samo sebe, své psychedeličnosti, nejednoznačnosti, nepřívětivosti vůči divákovi.. Přitom to celou dobu byly právě tyhle nelíbivé, odvážně nedivácké a chtře těžkopádné věci které ze seriálu dělaly zkušenost na kterou já jen tak nezapomenu. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

V půlce série je to vizuální pastva, obsahová nuda. Ačkoli první díl hodně navnadil tak následující tři díly děj posouvají hrozně málo a pokud ten vizuál fakt maximálně nepreferujete, tak se budete občas nudit. Nechybí tomu zajímavá místa, ale Hardy to mumláním, mručením, mrmláním a mektáním neutáhne.. jako ještě mu jde dobře ta chůze.. ale chce to víc.. snad to druhá polovina zvedne. ()

Související novinky

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

24.06.2016

Ačkoliv Tom Hardy seká jednu velkou roli za druhou, teprve letos se dočkal první oscarové nominace. Na rozdíl od Leonarda DiCapria šel sice domů s prázdnou, i tak mu ale Revenant pomohl k dalšímu… (více)

Reklama

Reklama