Reklama

Reklama

Taboo

(seriál)
Trailer 1
Drama / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, 2017, 7 h 55 min (Minutáž: 55–60 min)

Epizody(8)

Temně surreálná minisérie TABOO, odehrávající se v roce 1814, sleduje dobrodruha Jamese Keziaha Delaneyho (Tom Hardy) – muže, který byl na konci světa a zpět se vrací nezvratně změněn. Dlouho se věřilo, že je mrtvý, nyní přijíždí domů do Londýna, aby převzal to, co zbylo z otcova podnikatelského impéria a přebudoval svůj život. Dědictví po otci je však pohár plný jedu, James si musí dokázat poradit s čím dál tím více spletitými okolnostmi a nepřáteli číhajícími za každým temným rohem, aby se vyhnul rozsudku smrti. Ve víru intrik, vraždy a zrady se mysteriózní rodinné drama rozvíjí v žhnoucí příběh lásky a proradnosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (317)

Happens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film mi trochu připomíná milostnou pletku a šílenství filmu Bouřlivé výšiny. Nicméně největším skvostem filmu zůstává herectví Toma Hardyho, který tu má opravdu dost prostoru předvést, co v něm je. Film na něm stojí všema nohama. Ale já tleskám, jen tak dál. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asi bych kecal, kdybych jako miliontý v zástupu fanoušků nepřiznal, že mě k Taboo přivedl Tom Hardy. Navíc v domnění, že v hlavní roli bude muset mít dostatek prostoru a utáhnout to na sobě. Což pro něj samozřejmě není problém a dokonce má i hodně dialogových scén, ačkoliv jsou samozřejmě skrouhnuté vesměs na jednoduché věty a přizpůsobeny jeho herectví. Jenže, jakmile se prostě v černém hábitu a cilindru objeví poprvé na scéně, hned je jasné, že se člověk nebude nudit. Osobně jsem čekal, že bude Hardy ve špinavém Londýně za totálního bijce a pro ránu nepůjde daleko, ovšem až na velkolepé naprosto bombastické finále je Delaney takovou šedou eminencí, která zatápí všem mocným činitelům své doby a vyhrává ve všemožných intrikách a nástrahách, které jen může 19. století nabídnout. Koukalo se na to moc dobře, ale přecijen jsem čekal něco malinko velkolepějšího a vyloženě mě strhnout se povedlo jen dvěma dílům. Věřím ale, že komplet to bude fungovat daleko komplexněji. Takže hned sem s dalšími řadami! ... 8/10 ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehrál Tom Hardy, tak se na Taboo vykašlu už po třech dílech. James Keziah Delaney jedná drsně, ale skrývá tím, že jedná chytře. Nenechte se tedy zmýlit špinavým vzhledem a šokujícími scénami. Prim hraje zákulisní politika, intriky a plány v plánech jiných plánů. Mysteriózní linka je tak trochu navíc a mimo parádně vypadajících scén seriál nijak neobohacuje. To podstatné je tedy brzděno neustálými odbočkami, efektními momenty a prázdnými pasážemi. Až do té míry, že by se dal scénář sestříhat na solidní thriller, který by držel mnohem lépe pohromadě. Herecky jde o absolutní špičku, ale jen pro ty, kterým sedne Hardyho živočišný projev. Jinak budete trpět, protože je v záběru skoro pořád. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

V půlce série je to vizuální pastva, obsahová nuda. Ačkoli první díl hodně navnadil tak následující tři díly děj posouvají hrozně málo a pokud ten vizuál fakt maximálně nepreferujete, tak se budete občas nudit. Nechybí tomu zajímavá místa, ale Hardy to mumláním, mručením, mrmláním a mektáním neutáhne.. jako ještě mu jde dobře ta chůze.. ale chce to víc.. snad to druhá polovina zvedne. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Ano, Hardy je řízek k pohledání. Je veliký a drsný a zdá se, že ho neskolí ani cholera, ani rozjetý vlak. Ale plácá se od ničeho k ničemu, zasmušile čumí do krbu a vede tichou válku s indickou společností, která sice je mocnější než král, ale jaksi to není nikde vidět. Umolousaná a špinavá stylizace je pěkná, ale ani ve spojení s Hardym si mou pozornost seriál neudržel déle než do šestého dílu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Jazyk, ktorým rozpráva James Keziah Delaney (Tom Hardy) sa nazýva Twi a je to stále používaný jazyk kmeňa v západoafrickej Ghane. (juditik)
  • Steven Knight súhlasil s písaním scénara Taboo len pod tou podmienkou, že si Tom Hardy zahrá hlavnú rolu vo filme Locke (2013), ktorý Knight režíroval. (juditik)

Související novinky

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

24.06.2016

Ačkoliv Tom Hardy seká jednu velkou roli za druhou, teprve letos se dočkal první oscarové nominace. Na rozdíl od Leonarda DiCapria šel sice domů s prázdnou, i tak mu ale Revenant pomohl k dalšímu… (více)

Reklama

Reklama