Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

mm13 

všechny recenze uživatele

To poskakovanie okolo rozhodnutia vybombardovať cieľ aj s civilnými obeťami vrátane dievčatka predávajúceho chlieb bolo síce odôvodnené tým, že sa jednalo o spriatelenú krajinu, nie Afganistan alebo iné legalizované ciele na dronové besnenie bez ohľadu na počet obetí bez rozdielu veku či pohlavia, aj tak som tomu ale nijako extra neveril. Keby si tam aspoň niekto zo zúčastnených zanadával "To sme ich kurva museli objaviť tu?! Máme ich zacielených v Líbyi, tak toľko netancujeme...". To sa žiaľ nestane. Výsledok je teda niekde medzi odpadom! a "z nejakého dôvodu pozornosti hodným filmom", ale keďže sa tu podozrivo veľa ľudí rozplýva, jednu hviezdu uberám. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zachycení rádoby globálního byrokratického (a politického) procesu předcházejícímu případnému protiteroristickému dronovému útoku na území spřáteleného státu, kdy je třeba učinit Sofiinu volbu, zda udeřit i navzdory obětem na civilním obyvatelstvu. Čas neúprosně běží, napětí roste, politici si přehazují odpovědnost, zúčastněné začíná hlodat svědomí, svou roli hraje vyšší princip a... Rozjeté je to výtečně a do poloviny není mnoho co vytknout. Má to ovšem jeden problém. A sice že Hood s postupující stopáží ztrácí odstup a lacině i zbytečně tlačí na emocionální strunu. O kolik více by sem sedl na první pohled chladný až odosobněný čistě procedurální přístup, který by doslovně neříkal divákovi, co si myslet a co cítit a byl by tedy v důsledku nepoměrně působivější a mrazivější způsobem, kterým toho umí docílit kupříkladu Greengrass či Lindholm. Každopádně i tak solidní válečné drama, které navzdory tomu, že v něm všichni celou dobu sedí, má dravé tempo, nenudí a má co říci (jen to říká ostudně doslovně). Jen ta látka nabízela prostor pro více než pouze pro "solidní válečné drama", ovšem to by za kamerou nesměl být rutinér bez stylu jakým Hood je. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Nikdy neříkejte vojákovi, že nezná cenu války! ´´ --- Oko na obloze je perfektním (navíc perfektními herci našlapaný ) válečný thriller. Některé možná v jejich rolích uvidíte dokonce poprvé. Mirren v maskáči plukovníka britské armády, stejně tak Rickman... :-)Je mi jasné, že kvůli filmu bylo lecos mírně natahováno. Konec konců ta videa z jůtůbu, kdy to občas spadne vedle občas přes všechna ta zabezpečení uniknou. Chce se tedy věřit, že likvidace předních teroristů není závislá na prodeji placek. Ale ačkoliv ta korektnost tam byla zdůrazňována až moc, myslím, že dnešní doba je spíše dobou rázných vojenských řešení dle okamžitých úsudků. Pokud se každé povolení ke střelbě bude schvalovat deseti papaláši na mezinárodních úrovních, kdy každý sice bojuje s terorem, ale zároveň se děsí karambolu a ztráty popularity, budeme za teroristy pořád o několik kroků zpět. Právě ta naše korektnost, civilizovanost a promýšlení všech důsledků je neskutečně svazující. Je až neuvěřitelné, jakými hračkami dnes armáda disponuje! Až vám večer bude u hlavy bzučet chroust, dobře bych se podíval zda náhodou očička nemá z led diod a o mechanizovaném RC kolibříkovi ani nemluvě :-). Válka je svině, ale tahle má své jasné důvody. Nebýt militantního islámu (a islám braný podle Koránu je vždy militantní), mohly by si dál holčičky prodávat placky se 100 % pravděpodobností na přežití i bez výpočtů vojáků kdesi v anglickém bunkru tisíce mil daleko. Byly to nervy a konec byl neamerický což na jednu stranu chválím, na stranu druhou mě pochopitelně zasáhl. Výborný film! Pět plastových kbelíků. * * * * * ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z filmotéky Student Agency. Film popisuje jednu uspěchanou vojenskou operaci s dronem Predátor, kdy na začátku nadechnete a na konci vydechnete, na víc není čas. Je tam velká dávka vojáků a rozkazů a telefonování, trocha morálního rozhodování a málo nudných věcí a patosu. Takže jeeej, super film. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Eye in the Sky má skvělý námět, který ovšem v samotném zpracování zcela pokulhává za představami tvůrců. Většina stopáže je vyplněna bezduchým politickým "žvatláním", které mě v kombinaci s podivným soundtrackem uspávalo. Povedených scén je zde totiž až trestuhodně málo. Rovněž zamrzí nevyužitý potenciál postavy premiéra Iana Glena, jehož známe ze seriálu Game of Thrones. Avšak navzdory tomuto všemu se přeci jen jedná o unikátní snímek - je to totiž jeden z posledních filmů Alana "Snapea" Rickmana. „Never tell a soldier that he does not know the cost of war.“ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Chicago Sun-Times vzdal hold Alanovi Rickmanovi: „Pán Rickman nebol nikdy nominovaný na cenu Akadémie a je asi málo pravdepodobné, že by ju posmrtne získal za vedľajšiu úlohu v tomto filme – ale jeho práca tu je pripomienka toho, aký zvláštny talent mal." (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama