Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná záležitosť sa mi dostala od pána Costnera. Po 'Unforgiven' prišiel konečne päťhviezdičkový, plnohodnotný western. Najlepší novodobý určite! Kvalitný komorný, ničím prekvapujúci námet je však perfektne zakomponovaný do krásnej prírody, zahraný skvelými hercami a ukončený tolerujúcim záverom. Ani som sa nenazdal a bol koniec, čo sa mi pri westernoch často nestáva. A dvojica Costner-Duvall mohla spolu niečo skúsiť aj skôr. 90%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl hodne spatnej "western". To totiz skoro ani neni western, ale jen zabery hezky prirody. Film, kterej ma 135 minut a z toho 100 minut particka hodnejch cowboyu jezdi po kraji s dobytkem a keca kraviny, proste musi nudit a tenhle nudi fakt fest. Kdyz se konecne dostanou do mesta, tak to opet nudi kuli nejakejm romantickejm blabolum a radoby hrdinskejm proslovum, ale pak se nastesti strhne hodne nabusena prestrelka. Ta jedina se Kostnerovi povedla, skoda, ze v takovym duchu neni celej film. Co se tyce hercu, ty jsou obsazeny docela slusne, ale nemaj v podstate co predvadet, protoze kuli scenari jen sedi, cumi a kecaj kraviny. Nebejt ty prestrelky du s hodnocenim jeste niz, ale takle to ty slabsi 3* budou. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Lehce romantický western v režii Kevina Costnera a s hlavní rolí jeho a Roberta Duvalla. Příběh čtyř svobodných honáků pasoucích na rozlehlých krásných pastvinách, kteří jsou zle napadeni lidmi od rančera ovládajícího blízké městečko. Jedinou čestnou odpovědí může být vyrovnání účtů. Do nastávajícího boje se vetře i milostný cit ke stárnoucí ošetřovatelce. Potěší celková nálada, závěrečná přestřelka i drobné detaily - Costner ne zcela probuzený ze zlého snu ohrožuje svou budoucí přítelkyni a rozbije jí památeční porcelán, přecházení hrdinů přes rozvodněnou ulici po prknech a chytání topícího se psa, švýcarská čokoláda a havanské doutníky před poslední bitvou, vzájemné sdělování si jmen obou hlavních hrdinů po desíti letech společného ježdění... Trailer zde: http://www.csfd.cz/film/38643-krajina-strelcu-open-range/videa/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý westernový snímek o dvou kovbojích samotářích, kteří se mstí a zachraňují město před tyranem. Sympatická dvojice Kevin Costner a Robert Duvall vlastně táhnou film celou dobu. Představují dva honáky, kteří spolu se svými partnery ženou krávy prérií. V jednom městečku se však dostanou do sporu s místním šerifem a rančerem. Nenechají si to líbit a vezmou spravedlnost do vlastních rukou. Nemůže to skončit jinak než závěrečnou epickou přestřelkou. Nechybí tam ani romantická linka díky pohledné Annette Bening. "Dáš si snídani?" :D ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Od Kevina Costnera uz jsem vazne nic preborneho necekal. O to vetsi prekvapeni je pro mne jeho novy snimek, ktery je nejlepsim westernem za hooodne dlouhou dobu. Nejprve vas ceka klidnounka prvni polovina, kde se do sita seznamite s hlavnimi postavami a pote nasleduje pulka druha, kde vynika zejmena fantasticka prestrelka jakoby vystrizena z Gauneru, akorat s tim rozdilem, ze je zasazena na divoky zapad a angazuje se v ni podstatne vetsi pocet pistolniku. Kdyby nebylo natahovaneho konce, tak by se jednalo o stoprocentni zazitek. Takto je to "jenom" za devadesat. Tedy jeste jednou. Kevine, to se ti opravdu velice povedlo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Puška, ktorú používa Charley (Kevin Costner) pri prestrelke, je športová Winchestrovka z roku 1873. (misterz)
  • Hudbu měl původně skládat Basil Poledouris. (Karlos80)
  • Kvůli Krajině střelců se Costner zřekl role hlavního záporáka v Tarantinově Kill Bill. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama