Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Recenze (334)

golfista 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Costner je zpátky na koni (obrazně i reálně). Návrat k westernu je spíš v duchu "Nesmiřitelných" než "Tance s vlky". Není to až tolik drsné jako první jmenovaný, ale celkové vyznění je dost přesvědčivé (závěrečná přestřelka je fakt výborná) .... Duval i Benning přesně sedli do svých rolí a Kevin ? ... no já ho mám prostě rád :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Malý, skromný, komorný western s niekoľko málo postavami a vecami medzi nimi. Zápletkovo komplikovanejší scenár by neuškodil, ale to isté platí aj o miere diváckej vďačnosti. Kevin Costner má cit pre psychológiu postáv a vie viesť hercov. A je mi fuk, že obloha v pozadí vyzerá ako štúdiové plátno, osvietené reflektormi. Keby mal vyšší rozpočet, možno by nemohol venovať toľko pozornosti tomu podstatnému. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikoliv 7, ale toliko dva stateční, kteří se dostanou do problémů a místo, aby vzali roha, tak se v městečku, odkud jim hrozí malér, ometají dál. Pak ale zachrání jednomu z domorodců čokla, což jim získá sympatie všech bezúhonných občanů, kteří do jejich příchodu byli spokojení a netušili, že je tyranizuje diktátor. Krajina krásná, Duvall správnej honáckej taťka, Costner patetickej, Bening milá leč dost přezrála větev, ale kdyby to mělo špetku z Tance s vlky, tak se to dá. Takhle to byla jen pastva pro oči, duše zůstala nedotčena. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Westernový žánr není zrovna mým šálkem kávy a Krajina střelců mě v tom jen utvrdila. Kevin Costner natočil snímek s krásnou kamerou, ovšem samotný příběh a s ním spojené i dialogy nejsou nikterak úžasné. První pomalá polovina, ve které se příběh rozehrává je zbytečně zdlouhavá a zkrátka nudná. Trochu to vynahradí výtečná druhá půlka, která je (až na poněkud sentimentální happy end) napínavá a nechybí v ní pár filmařských vrcholů, mezi něž patří velmi povedená ústřední přestřelka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půle je plná krásných až kýčovitých obrazů (skoro jsem čekal, že se objeví ostře řezaná tvář kovboje a vyzve mně, abych si vychutnal svoje Marlboro) a volně plynoucího děje s dobře napsanými dialogy a sympatickými hlavními postavami. Žádní neomylní ostrostřelci s koltem proklatě nízko u pasu, kteří se tak vděčně parodují v Limonádovým Joe, ale praví kovbojové, honáci krav, pro které byla chlapská čest a poctivost nade vše. Duvall s Costnerem své role zahráli znamenitě a i díky jejich výkonu se divák lehce s jejich osudy sžije a o to více jim pak fandí při závěrečné, docela zdařilé přestřelce. Nicméně si myslím, že střihačské nůžky by občas, v zájmu větší gradace děje, nebyly na škodu a v závěru jsem měl také dojem nastavovaného konce. Celkově tak tři* a půl. Kevin Costner po dlouhé době aspoň trochu dal vzpomenout na své staré časy, kdy tak okouzlil filmový svět Tancem s vlky. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Reklamy na Marlboro jsem měl vždycky rád... Snímek mi svou stavbou připomněl V pravé poledne, kdy byla v první části budovaná amtmosféra, která postupně houstla...jako tady. Závěrečný boj byl vynikající, přemýšlel jsem, zda za něj nepřidat ještě jednu hvězdičku, nakonec se to ale ustálilo na těch čtyřech. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Má dětská romantická představa o divokém západu dostala obrazovou podobu. Při koukání na krásné záběry krajiny jsem pochopil proč se Severní Americe říkalo v tehdejších časech BIG COUNTRY. Kevin Costner se trefil i do mých předstáv o chlapským chování a hodnotách kovbojů a vlastně velmi ho chválím za vykreslení kovbojů jako honáků dobytka. Ostatně ani herecké výkony hlavních představitelů nemůžu nějak hanět. Ovšem co v mých předstách rozhodně není, aby se film zbytečně vlekl. Proboha, vždyť teď, až budu čekat někdy a někde na pomalejšího kámoše, tak mu nemusím říkát "vlečeš se jak želva", ale z klidem mu řeknu "vlečeš se jak Krajina střelců". Možná bych na to i při závěrečné, skvěle udělané přestřelce zapoměl, ale proboha proč ten film pokračoval ještě po té přestřelce ?? Skoro jsme se lekl, že už ten film nikdy neskončí a já při jeho sledování umřu na stáří. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší western nového tisícročia, ktorý sa vôbec na nič nehrá. Je to proste staromódna kovbojka o pár správnych chlapoch, ktorých niekto serie tak dlho, až kým nevytiahnu búchačky a nevyriešia všetko v jednej brilantne nakrútenej, na žáner nevídane realistickej prestrelke. Kto čaká napodobeninu leonoviek alebo druhých Nezmieriteľných, bude sklamaný. Kto chce žáner v kryštalicky čistej, a pritom klišé nezaťaženej podobe, bude ten film milovať. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$22milionovTržby USA $58,331,254Tržby Celosvetovo $68,296,293║ __Malý Veľký Western!!!__ Kevin Costner to vie aj pred kamerou aj za kamerou a tým sa líši nesmierne od väčšiny svojich kolegov. Western má jednoduchú príbehovú schému, našťastie nič filozoficky zložité ale na druhú stranu výborné postavy a hlavne výborne oddaných hercov pre tento projekt. Popri Costenerovi sa tu výborne predvedie vo svojej postave aj Robert Duvall a to nie len strelecky ale aj svojim umom starého ošľahaného pasáka dobytka. Scenérie prírody sú nádherne nasnímané, je tam vidieť nesmierny cit pre krásu okolia, plusom je aj doprovodná hudba od skladateľa ako Michael Kamen. /95%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jak to, že scenárista a režisér dokáží vyfiknout originální scénu bez zbytečného klišé a patosu ( večerní odzbrojení honáků, nákup před přestřelkou ) a hned ty následující jsou jím přeplněny ( přeslazená hudba, polopatické dialogy )? Někdy se takovýto rozdíl koná i v rámci jedné scény - skvěle se royjede, ale konec je hrozný. Líbí se mi, že je zde spousta maličkostí, které vám místy vtipnou formou přiblíží charakter kovbojského života i jich samých ( např. karty ). Taky bych vyzdvihl nečekaně dobře natočenou závěrečnou přestřelku, jejíž konec byl opět zprzněn. A pak závěrečná desetiminutovka, kdy jsem se v sále cítil přímo trapně. Všechno mě to moc mrzí, tady bylo zaděláno na opravdu dobrý western. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Holding All My Love for You - Julianna Raye [3:16] ,2. Open Range [2:36] ,3. Card Game [1:24] ,4. Wagon Wheel [1:58] ,5. Cattle Drive [1:15] ,6. Ride to Town [3:27] ,7. Decade [1:45] ,8. Spooks on the Hill [1:21] ,9. Starry Night [3:02] ,10. Wounded Button [0:58] ,11. Laudanum Dream [2:12] ,12. Charley and Sue [1:44] ,13. Boss Convinces Charley [2:15] ,14. On the Porch [2:33] ,15. Cat and Mouse [4:09] ,16. Baxter Taunts Charley [1:31] ,17. Face Off [1:35] ,18. Gunfight [3:35] ,19. Aftermath [2:22] ,20. Charley Rides Off [3:03] ,21. Proposal [3:31] ,22. Teapot [1:58], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Máloco je podmanivější, než klasicky vystavěný příběh chlapů, kteří i přes svou neotesanost bojují za přímé ideály odvahy a cti. Z takového prostředí se mi pak nikdy pořádně nechce a nechce se z něj ani Costnerovi. Přestože nedokážu označit jedinou scénu, která by byla neúčelná a zbytečná, je stopáž nesnesitelně rozvleklá. Přidaná pasáž po rozhodující přestřelce mluví za vše. Všechny interiéry zaplivaných saloonů, ale hlavně exteriéry prašných měst a nedozírných plání jsou přesně podle mého gusta, ale stačí si pustit libovolnou část Tance s vlky a je vidět, že Kevin uměl být úplně jiná liga. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Madam, možno to neviete, ale na svete sú veci, čo chlapa zničia viac, ako smrť.“ Týmto sa Kevinovi Costnerovi ospravedlňujem za to, že som ho po POSLOVI BUDÚCNOSTI nazval hlupákom. Takmer som pochoval filmára, ktorý stále má čo povedať. Ako režisér odviedol na KRAJINE STRELCOV kus poctivej chlapskej (aby som sa teda vyjadroval slovami, aké má tento "100%-ný samec" rád) práce a ako herec si so starým vlkom Robertom Duvallom (AKO ZABIŤ VTÁČIKA, NOVINY, Tom Hagen z KRSTNÝCH OTCOV) výborne padol do noty. Rovnako kvalitná je finálna prestrelka... jediná v 139-minútovom filme (zato výstrely v nej trieskajú tak hlasno, ako sa na western a realitu patrí). Pravdaže, ženy sú bezbrannéy, šerifovia skorumpovaní a kovboji hrdí, je to celé jedno veľké klišé, ale netrápilo ma to, keďže to bolo tak príjemne obyčajne, pravdivo a až meditačne zrežírované. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl hodne spatnej "western". To totiz skoro ani neni western, ale jen zabery hezky prirody. Film, kterej ma 135 minut a z toho 100 minut particka hodnejch cowboyu jezdi po kraji s dobytkem a keca kraviny, proste musi nudit a tenhle nudi fakt fest. Kdyz se konecne dostanou do mesta, tak to opet nudi kuli nejakejm romantickejm blabolum a radoby hrdinskejm proslovum, ale pak se nastesti strhne hodne nabusena prestrelka. Ta jedina se Kostnerovi povedla, skoda, ze v takovym duchu neni celej film. Co se tyce hercu, ty jsou obsazeny docela slusne, ale nemaj v podstate co predvadet, protoze kuli scenari jen sedi, cumi a kecaj kraviny. Nebejt ty prestrelky du s hodnocenim jeste niz, ale takle to ty slabsi 3* budou. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Krásnej film. Sice ho už ke konci rozmělňuje malinko delší stopáž, ale Costner dokázal, že když chce, dokáže zabrat jako kůň a točit a hrát jako Bůh. Finální přestřelka je výtečná, nemluvně o výkonu Roberta Duvalla a Annette Beningové. Dávám čtyři palce na horu !!! Costner mě přesvědčil. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Lehce romantický western v režii Kevina Costnera a s hlavní rolí jeho a Roberta Duvalla. Příběh čtyř svobodných honáků pasoucích na rozlehlých krásných pastvinách, kteří jsou zle napadeni lidmi od rančera ovládajícího blízké městečko. Jedinou čestnou odpovědí může být vyrovnání účtů. Do nastávajícího boje se vetře i milostný cit ke stárnoucí ošetřovatelce. Potěší celková nálada, závěrečná přestřelka i drobné detaily - Costner ne zcela probuzený ze zlého snu ohrožuje svou budoucí přítelkyni a rozbije jí památeční porcelán, přecházení hrdinů přes rozvodněnou ulici po prknech a chytání topícího se psa, švýcarská čokoláda a havanské doutníky před poslední bitvou, vzájemné sdělování si jmen obou hlavních hrdinů po desíti letech společného ježdění... Trailer zde: http://www.csfd.cz/film/38643-krajina-strelcu-open-range/videa/ ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Costner není Eastwood a Krajina střelců nejsou Nesmiřitelní. Tanec s vlky je ten tam a dozvuky Postmana jsou stále silnější. Krajina střelců není ani dobrý film, ani dobrý western. Kýčovité obrázky a ještě horší dialogy dobrý požitek jednoduše nevykouzlí. Robert Duvall je zde jenom karikaturou Roberta Duvalla, zejména když se snaží nějak překoktat ty hloupé repliky, které byli opsány z muzea scénáristických klišé. To, že se to táhne, mi vůbec nevadilo, ale ta do očí bijící slaboduchost celého filmu mi vháněla úsměv do tváře. Ovšem čím Costner překvapil, tak to je naprosto brilantní závěrečná přestřelka, která mi dočista vytřela zrak, a věřte, že je tak dobrá, že bych si těch 110 minut utrpení pustil znovu, jenom abych ji mohl vidět znova. Tak syrově realistickou a nekompromisní scénu bych na závěr nečekal. Ten pocit skvělého zážitku však bevydržel dlouho a Costner opět dokázal, proč vlastně natočil špatný film. Díky natahovanému konci a plakátovým charakterům zadupal tu onu naději na dobrý závěr. To už opravdu western nepatří do nového tisíciletí? Ne, to jenom Kevin Costner natočil hloupoučký western, kterých vzniklo hromada. Promarněná šance. ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama